Proiect la disciplina tehnici promoționale - Energizant Burn

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 1783
Mărime: 676.17KB (arhivat)
Publicat de: Avram Radu Iordan
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. 1. ANALIZA PRELIMINARĂ A PRODUSULUI 3
  2. 1.1. ANALIZA CONJUNCTURII DE PIAtĂ 3
  3. 1.2. ANALIZA CONCURENtEI 4
  4. 1.3. ANALIZA COMUNICĂRII ACTUALE A BRANDULUI 6
  5. 1.4. ANALIZA ACTIVITĂtII PROMOtIONALE ANTERIOARE A BRAND-ULUI 6
  6. 1.5. ANALIZA SWOT 7
  7. 2. STABILIREA OBIECTIVELOR 7
  8. 2.1. OBIECTIVE DIRECTE 7
  9. 2.2. OBIECTIVE ADIACENTE 7
  10. 3. DEFINIREA STRATEGIEI PROMOtIONALE 8
  11. 4. EXPUNEREA PLANULUI OPERAtIONAL 9
  12. 5. DIAGRAM GANTT 10
  13. 6. BIBLIOGRAFIE 11

Extras din proiect

1. Analiza preliminară a produsului

1.1. Analiza conjuncturii de piată

Piata românească a băuturilor energizante este una relativ tânără dacă ar fi să o comparăm cu tările europene, având o evolutie oarecum moderată până în present, cauzată de unele retele de distributie deficitare, dar si de lipsa de informare în rândul populatiei.

În ultimii patru ani, piata băuturilor energizante a înregistrat o evolutie spectaculoasă,ceea ce a determinat o crestere a ofertei de produse, românii putând beneficia în acest moment de produse pozitionate pe fiecare segment al pietei: premium, mainstream si economic.

Compania Coca- Cola a intrat în anul 2001 pe piata româneasca cu marca Burn Energy Drink , România fiind a parta tară unde Coca-Cola a ales să-si lanseze noua categorie de produse.

Mediul de marketing general se constituie dintr-o serie de factori interni(mediul intern) şi externi(mediul extern) sub incidenţa cărora se desfăşoară activitatea întreprinderii. Mediul extern poate fi explorat pe două niveluri relativ distincte: micromediu şi macromediu.

La nivel de macromediu activitatea firmei este influentată de mediul juridic, mediul economic, mediul social si mediul tehnologic.

Mediul juridic generează oportunităti sau constrângeri atât pentru firmă, cât si pentru furnizorii sau clientii săi prin promulgarea sau abrogarea unor legi, decrete, ordonante sau hotărâri. Compania Coca-Cola este în conformitate cu legislatia românească, dar poate fi afectată direct sau indirect de actele normative referitoare la taxele si impozitele privind activitatea economică.

Mediul economic influentează prin puterea de cumpărare a populatiei. Desi volumul vânzărilor de Burn Energy Drink a crescut treptat si considerabil începând cu anul 2004 si atingând cresteri chiar de 105% în anii 2005 si 2006, acesta a scăzut considerabil pe fondul crizei financiare din 2009.

În ceea ce priveste mediul social, Burn Energy Drink s-a implicat în organizarea a numeroase concerte de muzică house dintre care putem aminti Campania ”Burn Nights on Fire” si a fost sponsorul multor evenimente socio-culturale.

Creând tehnologii şi produse noi, mediul tehnologic aduce numeroase oportunităţi şi ameninţări pe piaţă. O dată cu dezvoltarea afacerii, perfectionarea tehnicilor de fabricatie si îmbuteliere, compania Coca- Cola si-a creat si propria linie de distributie a produselor. În comercializarea energizantelor Burn, dar si a celorlalte produse, Coca-Cola apelează atât la logistica proprie cât si la celelalte canale de distributie cum ar fi HoReCa sau canalele de retail. Asa cum afimă Laurentiu Gioroc, NPD Project Manager la Coca-Cola HBC Romania, în cazul companiei Coca-Cola, toate canalele sunt foarte importante pentru vânzările de Burn. Desi vânzările de energizant Burn în retailul national sunt în continuă crestere, cea mai mare pondere în cadrul consumului continuă să fie detinută de segmentul out-of-home, în special barurile si cluburile.

A doua componentă a mediului extern de marketing, micromediul, are in componenta sa clientii, furnizorii, concurentii, întreprinderea si organismele publice.

Burn Energy Drink are drept target, din punct de vedere socio-demografic, populatia cu vârsta cuprinsă între 20-35 de ani,din mediul urban, cu venituri medii si peste medie, cu studii medii si superioare, sociabili, cu un stil de viată activ. Non-consumatorii relativi sunt persoanele care nu doresc sa achizitioneze produsul desi au această posibilitate, iar non-consumatorii absoluti sunt cei care consideră băutura ca fiind dăunătoare pentru sănătatea lor, persoanele cu afectiuni cardiace sau cele hipertensive si copiii cu vârsta mai mică de 13 ani.

1.2. Analiza concurentei

La ora actuală, pe piata românească se găsesc numeroase mărci de energizante: Red Bull din portofoliul Red Bull, Burn din portofoliul Coca-Cola HBC, Power Horse din portofoliul PH Austria si mărcile proprii ale hypermarketurilor si supermarketurilor care se adresează segmentului de consumatori cu venituri mici: Power Up (Metro), Booster (Plus), Numarul 1 (Carrefour).

Pe segmentul premium concurează direct mărcile Red Bull, Burn si Power Horse, suprematia fiind detinută de Red Bull cu o cotă de piată de 71

Preview document

Proiect la disciplina tehnici promoționale - Energizant Burn - Pagina 1
Proiect la disciplina tehnici promoționale - Energizant Burn - Pagina 2
Proiect la disciplina tehnici promoționale - Energizant Burn - Pagina 3
Proiect la disciplina tehnici promoționale - Energizant Burn - Pagina 4
Proiect la disciplina tehnici promoționale - Energizant Burn - Pagina 5
Proiect la disciplina tehnici promoționale - Energizant Burn - Pagina 6
Proiect la disciplina tehnici promoționale - Energizant Burn - Pagina 7
Proiect la disciplina tehnici promoționale - Energizant Burn - Pagina 8
Proiect la disciplina tehnici promoționale - Energizant Burn - Pagina 9
Proiect la disciplina tehnici promoționale - Energizant Burn - Pagina 10
Proiect la disciplina tehnici promoționale - Energizant Burn - Pagina 11
Proiect la disciplina tehnici promoționale - Energizant Burn - Pagina 12
Proiect la disciplina tehnici promoționale - Energizant Burn - Pagina 13
Proiect la disciplina tehnici promoționale - Energizant Burn - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Proiect la Disciplina Tehnici Promotionale - Energizant Burn.doc

Alții au mai descărcat și

Marketing - Direct E-mail

Definiţiile date comunicării sunt foarte numeroase, acestea conţinând un număr de elemente comune ale conceptului de comunicare care se regăsesc în...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?