Promovarea Bomboanelor Delice

Proiect
6.9/10 (9 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 5971
Mărime: 197.06KB (arhivat)
Publicat de: Martin Balazs
Puncte necesare: 12

Cuprins

  1. ARGUMENT................................................................................... 2
  2. I.POLITICA DE PROMOVARE
  3. I.1Definitie, continut, rol……………………………………….... 3
  4. I.2Forme de promovare………………………………………… 4
  5. IIPUBLICITATEA
  6. II.1Formele publicitatii…………………………………………… 6
  7. II.2Alegerea principalelor tipuri de mijloace publicitare……… 7
  8. II.3.Componentele publicitatii…………………………………… 8
  9. II.4.Influenta publicitatii asupra comportamentului consumatorului…………………………………………………… 9
  10. II.5. Selectarea instrumentelor de informare specifice………. 12
  11. II.6.Planificarea difuzari reclamelor……………………………. 15
  12. II.7.Elaborara bugetului de publicitate…………………………. 16
  13. III.DECIZII IMPORTANTE
  14. III.1Publicitatea-decizii importante…………………………….. 20
  15. III.2Publicitate de informare-Lansarea bomboanelor Delice.. 24
  16. III.3Concluzii……………………………………………………… 27
  17. BIBLIOGRAFIE………………………………………………………… 28

Extras din proiect

II.3.Componentele publicitatii

Publicitatea nu este un remediu universal.Ea nu poate anula sau estompa erori calitative ale produselor sau serviciilor.Principalele componente ale publicitatii sunt:

- Mediul de publicitate-reprezinta cadrul general de transmitere a mesajelor promotionale, format dintr-o grupa de suporturi publicitare ce folosesc aceleasi mijloace de exprimare.Cele mai importantemedii sunt cele de comunicare in masa(T.V,presa,radio,cinematrograf,afisaj,tiparituri,internet)

- Suportul publicitar-reprezinta “vehiculul”publicitar din cadrul unui anumit mediu.In cazul in care presa reprezinta mediul ales suportul publicitar poate fi o anumita revista,un anumit cotidian,un anuar.

- Mesajul publicitar -este ideeace se vrea transmisa si care imbraca diferite forme in functie de mediu si de suport.Daca mesajul este transmis sub forma unui text el poate informativ sau creator al anumitor stari de spirit fata de produs,marca,intreprindere.

- Sloganul-reprezinta mesajul publicitar format din 3-5-8 cuvinte care sa semnaleze produsul sau marca sis a-I asocieze cele mai importante caractristici de natura promotionala.Majoritatea sloganurilor atrag atentia asupra unei satisfactii oferite de produs,asupra unei actiuni de urmat sau asupra ambelor elemente.Sloganul trebuie sa fie usor de memorat distractive si ritmic.

- Axul promotional /publicitar- reprezinta elemental psihologic central al continutului publicitatii.El este reprezentat de idea esentiala care se doreste a fi transmisa pentru a servi la redarea realitatii psihologice a produsului in randul consumatorului.Axul publicitar va dirija orientarea intregii creatii publicitare.El impune mai intai teama care este idea centrala a programului iar apoi constituirea mesajului propriu-zis.Intr-o oarecare masura alegerea suportului si a mediilor depinde de alegerea axului.

- Creatia publicitara-reprezinta o etapa importanta in cadrul programului promotional.Ea urmareste conceperea axului publicitar, stabilirea unui symbol grefic pentru produsul sau marca promovata.Realizarea unei identitati cromatice(legatura dintre o marca si o nuanta)care sa insoteasca intregul program indifferent de mediile si suporturile prin care se transmit mesaje.Creatia publicitatii se concretizeaza in activitati de machetare a componentelor promotionale.

II.4.Influenta publicitatii asupra comportamentului consumatorului

Inca de acum 100 de ani,oamenii de afaceri credeau ca omul cumpara orice produs bun pentru ca are nevoie de el,si-l poate permite si poate fi convins sa cumpere nu doar acl produs, dar si altele de care nu are nevoie,pentru care nu are bani (dar se va imprumuta),dar care ii vor satisface anumite dorinte intime.Ideea de baza era: daca reclama ar putea furniza motivele corecte,oamenii ar cumpara produsul.

Dezvoltarea ulterioara a stiintelor comortamentale a dovedit ca aceste idei sunt doar partial corecte,deciziile de cumparare fiind de fapt cu mult mai complexe.

Actiunea de cumparare este o rezultanta a cauzelor proprii produsului(culoare,structura)si partial a disponibilitatii(produsul ne este la indemana).Aceasta este si rezultatul indemnurilor care exista in mintea consumatorului,a acelor forte care pot fi latente si pot fi stimulate prin reclama,promovare sau chiar prin comunicare verbala neplanificata.Aceste forte sunt ceeace numim generic motive-un termen acoperitor pentru un spectru larg de dorinte si necesitati.

Firmele nu trebuie sa se limiteze la a oferi bunuri sau servicii de calitate. Ele trebuie sa-i informeze pe consumatori in legatura cu avantajele in constiinta fiecaruia. Pentru aceasta, este necesar ca firmele sa utilizeze in mod corespunzator instrumentele de promovare in masa ale publicitatii, promovarii vanzarilor si relatiilor publice.

Publicitatea are o foarte mare importanta in influenta consumatorului deoarece cu ajutorul acesteia consumatorul este stimulat sa cumpere produsul/serviciul respectiv.Dar in publicitate trebuiesc aratate atat calitatiile produsului cat si dezavantajele acestuia(consumatorul nu trebuie mintit).

Comportamentul consumatorului,intr-o abordare specifica,poate fi definit ca un concept pri excelenta multidimensional,ca rezultanta specifica a unui system de relatii dinamice dintre procesele de perceptie,informatie atitudine,motivatie si manifestare efectiva, ce caracterizeaza integrarea individului sau a grupului in spatial descries de ansamblul bunurilor de consum si serviciilor existente in societate la un moment dat,prin acte decizionale individuale sau de grup privitoare la acestea.

Preview document

Promovarea Bomboanelor Delice - Pagina 1
Promovarea Bomboanelor Delice - Pagina 2
Promovarea Bomboanelor Delice - Pagina 3
Promovarea Bomboanelor Delice - Pagina 4
Promovarea Bomboanelor Delice - Pagina 5
Promovarea Bomboanelor Delice - Pagina 6
Promovarea Bomboanelor Delice - Pagina 7
Promovarea Bomboanelor Delice - Pagina 8
Promovarea Bomboanelor Delice - Pagina 9
Promovarea Bomboanelor Delice - Pagina 10
Promovarea Bomboanelor Delice - Pagina 11
Promovarea Bomboanelor Delice - Pagina 12
Promovarea Bomboanelor Delice - Pagina 13
Promovarea Bomboanelor Delice - Pagina 14
Promovarea Bomboanelor Delice - Pagina 15
Promovarea Bomboanelor Delice - Pagina 16
Promovarea Bomboanelor Delice - Pagina 17
Promovarea Bomboanelor Delice - Pagina 18
Promovarea Bomboanelor Delice - Pagina 19
Promovarea Bomboanelor Delice - Pagina 20
Promovarea Bomboanelor Delice - Pagina 21
Promovarea Bomboanelor Delice - Pagina 22
Promovarea Bomboanelor Delice - Pagina 23
Promovarea Bomboanelor Delice - Pagina 24
Promovarea Bomboanelor Delice - Pagina 25
Promovarea Bomboanelor Delice - Pagina 26
Promovarea Bomboanelor Delice - Pagina 27
Promovarea Bomboanelor Delice - Pagina 28
Promovarea Bomboanelor Delice - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Promovarea Bomboanelor Delice.doc

Alții au mai descărcat și

Publicitatea și promovarea vânzărilor - Kit Kat

Motivatie De ce am ales brandul Kit Kat? Foarte simplu: Kit Kat e un nume deja recunoscut in intreaga lume atat prin gustul desavarsit ce il...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Megatrans

Infiintata in anul 2002, Megatrans este o companie specializata in turismul national si european, detinand la ora actuala o vasta gama de furnizori...

Servicii de spălătorie rapidă - definire, poziționare, promovare

1. Identificarea pietei Consumatorii potentiali ai serviciului de spalatorie rapida sunt toti cei care doresc sa aiba haine curate cu minimul de...

Te-ar putea interesa și

Analiza ambalajelor pentru ciocolată

1.Istoricul aparitiei si dezvoltarii ambalajelor comerciale Orice inovatie isi are propria istorie.Nevoia protectiei, a sigurantei hranei si a...

Planul de marketing pentru lansarea ciocolatei Foret pe piața românească

Planul de marketing pentru lansarea ciocolatei Fôret pe piaţa românească 1. Rezumatul planului de marketing Dorind să ofere consumatorilor un nou...

Ai nevoie de altceva?