Promovarea destinației Poiana Brașov în Germania

Proiect
8.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 6981
Mărime: 286.35KB (arhivat)
Publicat de: Manole Feraru
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Felicia Stancioiu

Cuprins

  1. 1. Misiunea agentiei de turismului
  2. 2. Obiective generale de marketing
  3. 3. Audit de marketing
  4. 3.1 Extern
  5. 3.2 Intern
  6. 4. Analiza SWOT
  7. 5. Ipoteze
  8. 6. Obiective de marketing
  9. 7. Strategii de marketing
  10. 8. Estimarea rezultatelor
  11. 9. Buget de marketing
  12. 10. Programare de marketing
  13. 11. Control

Extras din proiect

Agentia de turism TopazEuroTour si-a stabilit drept misiune punerea la dispozitia turistilor a unor pachete de servicii ce includ trasee montane, alpinism, descoperirea muntilor romanesti, in special a Poianei Brasov, a unui cadru natural inedit si a unui patrimoniu cultural bogat. Pentru a atrage cat mai multi vizitatori am hotarat ca perioada in care este valabil pachetul turistic, sa fie cea a verii, cand cei mai multi dintre ei au concedii. Ne dorim sa facem cunoscute peste hotare, in special in Germania, un colt de lume unde pot fi cunoscute traditiile si cultura romaneasca, un loc unde relaxarea si distractia sunt pe primul loc.

Deviza noastra este Maretia muntelui la standarde europene

2. Obiective generale de marketing

Agentia TopazEuroTour doreste sa patrunda pe piata turistica a Germaniei pentru a propune un nou loc unde turistii sa isi petreaca vacantele. Trebuie sa reamintim strainilor ca Romania poate fi pusa prima pe lista destinatiilor lor turistice.

Datorita multitudinii de posibilitati care exista in societatea nostra moderna turistii vor sa se scufunde din ce in ce mai mult in tehnologie si sa se indeparteze de natura. Prin ofertele noastre oferim posibilitati multiple de a ramane in permanenta legatura cu natura si de a nu uita ca ea este cea care ne face sa existam, in acelasi timp oferind tehnologia de care nu ne putem desparti in zilele noastre.

Traseele montane de diferite dificultati, posibilitatea practicarii alpinismului, paintball, echitatie, parapanta, turul orasului Brasov cu nenumaratele sale obiective turistice, acestea sunt doar cateva dintre activitatile pe care vi le punem la dispozitie.

3. Auditul de marketing

3.1. Auditul de marketing extern

Vom analiza toate componentele macromediului tinand cont de obiectivul nostru (internationalizarea turismului romanesc) si de recenta aderare la Uniunea Europeana.

Mediul politic - In domeniul turismului exista numeroase legi, dar cea mai importanta este Ordinul nr.510 din august 2002, pentru aprobarea Normelor metodologice privind clasificarea structurilor de primire turistica. La acest ordin s-au mai adus imbunatatiri, precum ordinul nr 911 din 26 noiembrie 2002, Ordinul nr . 188 din 02D28D2003. Alte legi mai sunt: legea nr. 229 din 05D23D2003, aprobarea O.G.5D2003 pentru modificarea art. 33 din O.G. 58/1998 privind organizarea si desfasurarea activitatii de turism in Romania; Ordinul nr. 69 din 01/28/2003, aprobarea contractului-cadru de comercializare a pachetelor de servicii turistice. In Romania, pentru bunuri si servicii se aplica un TVA de 19%. Se are în vedere modificarea cotei de TVA la 9% pentru domeniul turismului.

Nu exista legi care sa impiedice direct sau indirect patrunderea in tara a turistilor germani.

Mediul economic - se constituie in unul din factorii de macromediu cu o importanta covarsitoare asupra ofertelor turistice, stiut fiind faptul ca cele doua conditii permisive de baza, pentru efectuarea consumului turistic sunt - nivelul veniturilor si nivelul timpului liber, ambele organic legate de factorul economic, de nivelul de dezvoltare a unor tinuturi ca si de tipul de dezvoltare economica. Astfel, dupa profilul industrial, se disting 4 tipuri de economii nationale - economii de subzistenta, economii bazate pe exportul materiilor prime (economii proprii lumei a treia, din Africa si Asia), economii in curs de dezvoltare (economii existente in special in Europa de Est, dar si in unele tari din Asia si Africa) si economii industrializate (Europa de Sud-Vest si America de Nord, Japonia ), tipuri de economii, in care distirbutia veniturilor este foarte diferita, cuantumul acestora fiind direct proportional cu gradul de industrializare. Distributia veniturilor intr-o economie, nu depinde insa numai de profilul industrial, ci si de sistemul politic, distingandu-se astfel 5 categorii de tari in functie de modul de distribuire a veniturilor - tari cu venituri foarte scazute, tari cu venituri mai ales scazute, tari cu venituri foarte scazute si foarte ridicate, tari cu venituri scazute, medii si ridicate si tari cu venituri in mare parte medii. Intr-o strategie de patrundere pe piata internationala, vor fi vizate cu precadere tarile cu venituri in mare parte medii, numarul posibililor cumparatori fiind mult mai mare, decat in cazul tarilor dc pe pozitia 3 si 4, unde totusi se pot vinde si produse turistice de lux, in campanii promotionale concentrate. Posibilitati de crestere a vanzarilor, de largire a segmentelor de consumatori pentru produsele turistice balneo-termale valcene se gasesc in tarile Europei de Nord si de Vest, in America de Nord si in unele tari din Asia, precum Israelul.

Germania este o piata vizata de multe destinatii turistice, datorita capacitatii financiare si apetitului pentru calatorii specifice germanilor. Anul trecut, diferite piete turistice au investit 200 mil. Euro pentru promovarea pe piata germana, in conditiile în care 66 milioane de germani au efectuat cel putin o calatorie in strainatate, iar anual ei cheltuiesc 50 mld. Euro in timpul vacantelor.

Cheltuielile turistilor germani au crescut constant in anii 90 si au scazut nesemnificativ in 2002 si 2003. Pentru 2004 se prognozeaza o crestere moderata, iar pe termen lung se prognozeaza o crestere de pana 3,4 sau 3,8 procente. In total, in 2010, germanii vor investi intre 63 si 69 de miliarde EURO in calatorii.

Conform unor calcule ale Dresdner Bank, in 2003 germanii au cheltuit 52,5 Miliarde Euro pentru calatorii private sau de afaceri, ceea ce inseamna o scadere 5,4 % fata de 2002. Prognoza pentru 2004 este ca se va atinge cota anului 2002, cca 55 Miliarde Euro. Un turist german cheltuie in medie pe zi 67 Euro.

Mediul socio-cultural  din punct de vedere cultural germanii nu vor fi dezamagiti. Ei vor veni in Romania cu anumite asteptari si vor gasi chiar mai mult decat vor dori. Ospitalitatea si dorinta de a ajuta sunt pentru romani calitati de la sine întelese. Este aproape o ofensa pentru localnici sa le fie refuzata ospitalitatea.

Odata cu inmultirea calatoriilor si dezvoltarea comunicatiilor, multe atitudini nationale, referitoare la stil de imbracaminte, culoare, muzica, mancare si bautura devin internationale si chiar universale, internationalizarea culturii fiind accelerata in mod semnificativ de societatile multinationale. La nivel de mediu cultural, apar unele tendinte, care fara indoiala se vor face simtite si in cadrul produselor turistice, in mod special asupra produselor turistice de sanatate, si anume:

- valorile culturale fundamentale, rezista in timp, cu toate celelalte schimbari accelerate din celelalte medii, componente ale macromediului;

- fiecare cultura este compusa din culturi secundare, etnii sudate intre ele, care pot constitui segmente de piata distincte, in strategia de piata a intreprinderilor turistice;

- valorile culturale secundare, sunt perene, se transforma de-a lungul timpului in conformitate cu factorii economico-sociali care le-au generat.

Astfel cresterea exploziva a populatiei la nivel mondial de la 5,4 miliarde in 1991 la 6, 2 miliarde in 2003, pe langa problemele legate de limitarea resurselor, de poluare, va duce si la cresterea circulatiei turistice internationale, desi ritmurile de crestere ale numarului populatiei se inregistreaza in tarile cele mai sarace, aproximativ 76% din populatia globului aflandu-se in regiunile cele mai sarace ale globului.

Impartirea populatiei in functie de grupa de varsta, religie si stare civila in Germania se prezinta astfel :

Preview document

Promovarea destinației Poiana Brașov în Germania - Pagina 1
Promovarea destinației Poiana Brașov în Germania - Pagina 2
Promovarea destinației Poiana Brașov în Germania - Pagina 3
Promovarea destinației Poiana Brașov în Germania - Pagina 4
Promovarea destinației Poiana Brașov în Germania - Pagina 5
Promovarea destinației Poiana Brașov în Germania - Pagina 6
Promovarea destinației Poiana Brașov în Germania - Pagina 7
Promovarea destinației Poiana Brașov în Germania - Pagina 8
Promovarea destinației Poiana Brașov în Germania - Pagina 9
Promovarea destinației Poiana Brașov în Germania - Pagina 10
Promovarea destinației Poiana Brașov în Germania - Pagina 11
Promovarea destinației Poiana Brașov în Germania - Pagina 12
Promovarea destinației Poiana Brașov în Germania - Pagina 13
Promovarea destinației Poiana Brașov în Germania - Pagina 14
Promovarea destinației Poiana Brașov în Germania - Pagina 15
Promovarea destinației Poiana Brașov în Germania - Pagina 16
Promovarea destinației Poiana Brașov în Germania - Pagina 17
Promovarea destinației Poiana Brașov în Germania - Pagina 18
Promovarea destinației Poiana Brașov în Germania - Pagina 19
Promovarea destinației Poiana Brașov în Germania - Pagina 20
Promovarea destinației Poiana Brașov în Germania - Pagina 21
Promovarea destinației Poiana Brașov în Germania - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Promovarea Destinatiei Poiana Brasov in Germania.doc

Te-ar putea interesa și

Relațiile publice - componentă a promovării cu referire la agenția de turism Inter-Tour Bacău

Introducere Domeniul relaţiilor publice a beneficiat, mai ales în ultimele decenii, de o explozie a titlurilor. Piaţa cărţilor de relaţii publice...

Proiect de practică SC Inter-Tour SRL Bacău

SINTEZA RAPORTULUI Agentia de turism Inter-Tour din Bacau a luat fiinta in anul 1994, cu un capital social de 12 milioane lei, avand ca obiect de...

Ai nevoie de altceva?