Promovarea stimulentă a vânzărilor la Samsung

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 3454
Mărime: 54.07KB (arhivat)
Publicat de: Maxim Ioniță
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cristina Neagoe
UNIVERSITATEA ROMANO-AMERICANA FACULTATEA MANAGEMENT-MARKETING SPECIALIZARE MARKETING

Cuprins

  1. 1.Analiza exploratorie
  2. -istoricul firmei
  3. -prezentarea structurii organizatorice
  4. -prezentarea indicatorilor economico financiari
  5. -prezentarea pietei si a concurentei
  6. -prezentarea caracteristicilor produsului ce va fi promovat
  7. -prezentarea actiunilor promotionale din trecut pana in prezent
  8. -analiza s.w.o.t.
  9. 2.Etapele planului de promovare stimulenta
  10. -stabilirea obiectivelor companiei
  11. -identificarea tintei
  12. -precizarea instrumentelor si tehnicilor de promovare stimulenta in vanzari
  13. -planificarea activitatilor
  14. -suporturi promotionale utilizate
  15. 3.Determinarea bugetului in functie de activitati
  16. 4.Sugestii si propuneri de imbunatatire a campaniei

Extras din proiect

1 Analiza exploratorie

Scurt istoric

Samsung Electronics Company este principalul subsidiar al gigantului Korean Samsung Grup si este unul dintre cei mai mari producatori de electronice din Asia si mondiali. Produsele construite de Samsung Electronics includ echipamente audio-video, echipament de telecomunicatii si computere. Cel mai important produs al sau este reprezentat de circuitele integrate. Managementul strict si investitii masive in cercetare in anii 1980 si inceputurile anilor 1990 au transformat compania intr-unul dintre liderii mondiali pe piata electronicelor. Samsung Electronics a fost creat in 1969 ca o divizie a mamutului korean asa zisul “chaebol” Samsung Group. Divizia a fost infiintata pentru a introduce Samsung in industria cu crestere puternica a televizoarelor si a electronicelor de consum. Primul produs al companiei a fost un televizor cu diagonala mica, simplu, alb-negru, cu care a inceput vanzarea la inceputul anilor 1970. De la acest produs, Samsung Electronics a dezvoltat gradual linii de produse diverse care au fost intai vandute pe piata interna si ulterior si la export. Specialitatea companiei pentru inceput au fost televizoarele color. In anii 1980, Samsung manufactura si exporta in intreaga lume o gama diversificata de electronice de consum.

Desi cresterea Samsung Electronics a fost exploziva in anii 1970 si anii 1980, acest lucru nu a luat prin surprindere pe cei familiarizati cu grupul Samsung, acesta cunoscand in toate domeniile de activitate aceeasi dezvoltare.

Intre anii ’70 si ’80, Samsung a creat mai multe grupuri de companii fabricante de electronice care au fost grupate mai tarziu sub o singura entitate cunoscuta sub numele de Samsung Electronics Co. Ltd. Intrarea Samsung in productia si comercializarea de semiconductori a fost un pas important in istoria companiei. Lee a fost convins la mijlocul anilor 1970 ca industria high-tech a componentelor semiconductoare (integrate) miniaturizate avea sa fie o industrie cu potential foarte bun de crestere in viitor, si Samsung avea sa fie un jucator important pe aceasta piata. El a infiintat Samsung Semiconductor and Telecommunications Co. in 1978. Pentru a face fata lipsei de expertiza in acest domeniu high–tech de pe piata coreeana, guvernul Sud-Coreean a cerut producatorilor straini de semiconductori si echipamente de telecomunicatii sa cedeze informatii si utilaje pentru productia semiconductorilor High-Tech in schimbul accesului pe piata coreeana. Acest lucru s-a dovedit a fi crucial pentru Samsung care astfel a obtinut patente si licente originale de la Micron din Statele Unite si de la Sharp din Japonia in 1983. Utilizand informatiile si patentele nou dobandite , Samsung incepe primul productia in Coreea, a memoriilor RAM 64 kbit. La mijlocul anilor 1980, Samsung a prospectat piata mondiala, a incheiat aliante si contracte pentru a deveni principalul furnizor mondial de circuite integrate low-tech cu densitate mica.Intre timp, operatiunile sale in domeniul electronic au continuat sa creasca. Samsung a deschis o fabrica de asamblat televizoare in 1982, in Portugalia, pentru a furniza pe piata europeana 300.000 televizoare anual. In 1984, a construit o fabrica de 25 mil USD, care era capabila sa produca 1 mil televizoare pe an si 400,000 cuptoare cu microunde. Apoi in 1987 a deschis o alta fabrica de 25 mil USD in Anglia,fabrica ce producea 400 000 televizoare color,300 000 video recordere si 300 000 cuptoare cu microunde . Intre 1977 si 1987, veniturile Samsung au crescut de la 1.3 mil USD la peste 22 miliarde USD(cam 20% din produsul intern brut al Coreei la acea vreme).Mare parte din aceasta crestere a fost datorata diviziei Samsung Electronics. Sub conducerea executiva a lui Kim Kwang-Ho, Samsung Electronics a produs furtuna pe piata mondiala a microcipurilor, prin introducerea memoriei 4-megabit DRAM in 1994. Vanzarile acestui integrat au ajutat la marirea vanzarilor Samsung de la 10.77 miliarde USD in 1993, la 14.94 miliarde USD in 1994. Profitul companiei s-a marit de asemenea de la 173,000 USD la aproape 1.3 miliarde USD. In acelasi timp, Samsung si-a marit cota de piata in Coreea, in 1995, prin scaderea cu aproape 16% a preturilor la toate echipamentele electronice si a surprins competitorii prin prezentarea unui semiconductor la un targ de electronice din Japonia care va duce la revolutionarea display-urilor de laptop si telefoane mobile si televizoare,TFT-ul (Thin Film Transistor).

Prezentarea structurii organizatorice

Experienta unor firme cu succes a aratat ca o cultura solida si pozitiva nu garanteaza automat obtinerea excelentei, ci numai in masura in care se promoveaza strategii compatibile cu principiile si valorile acceptate de grup si adaptate mediului in care firma evolueaza. Practica demonstreaza ca in conditiile mentinerii unor credinte, valori, norme, perspective si conceptii care timp indelungat au fost considerate valabile si favorizante, fara o adaptare la schimbarile sociale, economice, tehnice si chiar politice ale mediului, acestea se pottransforma in frane puternice, adevarati mentori ai inchistarii si rigiditatii. Se poate afirma deci ca nu '"intensitatea" culturii, cat mai ales capacitatea adaptarii ei la mediu o transforma intr-un instrument al succesului sau esecului. Performantele superioare sunt conditionate de promovarea unor culturi evolutive. Acestea se caracterizeaza prin faptul ca semnaleaza necesitatea schimbarilor, oferind in acelasi timp si posibilitatea adaptarii la mediu. Intr-o astfel de cultura, conceptiile de baza ale managerilor promoveaza necesitatea modificarii strategiei si tacticii, astfel incat sa fie satisfacute interesele celor trei grupuri de actori-cheie: actionarii, clientii si personalul. Cresterea performantelor organizatiei este posibila atat prin intermediul modelului cultural, cat si prin intermediul unor abordari sistematice. Se pare ca atat angajatii cat si managerii sunt destul de motivati pentru a lucra cu interes pentru firma, deoarece ea le indeplineste nevoile fiziologice, de securitate, de apartenenta la un grup social agreabil, stima din partea lor si nu numai, si chiar de realizare. Printre mijloacele moderne de motivare din cadrul firmei Samsung se pot mentiona: 7

- crearea cadrului necesar, prin aceasta intelegand ca locul de munca ofera angajatului conditiile in care el sa-si dezvolte dinamismul autonom si in acord cu interesul sau. - obiective ambitioase, conducere competenta, informare asupra desfasurarii actiunilor . Strategia ambitioasa a intreprinderii da personalului oportunitati si contribuie la motivarea lui. - comunicarea in munca, unirea eforturilor . Doua aspecte sunt esentiale: o comunicare larga si deschisa asupra muncii si semnificatiei sale, care permite multiplicarea solutionarii creative a problemelor prin initiative si prin unirea eforturilor si crearea unei valori a culturii organizatiei prin arta "de a comunica". - viitor profesional acceptabil. Bineinteles ca unii se intereseaza de viitor la fel ca si de prezent. Problema nu se pune pentru conducatori, care au in mod normal accesul la progres in cariera si o mobilitate remarcabila atat in plan intern, cat si extern, este dificil in mod deosebit pentru angajati.

Compania are angajati in 185 de birouri din 65 de tari, fiind alcatuita din 7 divizii principale de afaceri - Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Semiconductor si LCD.

In anul 2012, compania Samsung din Coreea de Sud avea 371 000 de angajati.

Bibliografie

http://ro.wikipedia.org/wiki/Samsung_Group

http://www.wall-street.ro/articol/IT-C-Tehnologie/89623/P-Samsung-in-Romania-o-promisiune-remarcabila.html

http://www.incont.ro/it-c/samsung-a-reusit-sa-bata-apple-si-devine-cel-mai-mare-producatori-de-smartphone-uri.html

http://www.samsung.com/ro/aboutsamsung/corporateprofile/vision.html

http://www.zf.ro/business-hi-tech/samsung-estimeaza-ca-20-din-vanzari-vor-fi-reprezentate-de-smartphone-uri-5143437/

http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-7632894-samsung-electronics-romania-urmeaza-strategia-globala-business-devine-subsidiara.html

http://www.comunic.ro/news.php/Samsung-%C5%9Fi-ESD-au-deschis-Samsung-Plaza-cel-mai-mare-centru-de-service-din-Rom%C3%A2nia--COMUNICTII/1/99765/

http://www.descopera.ro/lumea-digitala/3489791-ambitia-de-a-fi-numarul-1

http://www.agora.ro/stire/samsung-electronics-creeaza-primul-televizor-din-lume-cu-ecran-oled-de-40-de-inch

http://www.adevarul.ro/actualitate/tech_and_it/Samsung-ieftin-adevarat-gigant-multimedia_0_36597839.html

http://www.bursa.ro/?s=companii_afaceri&articol=77723

http://www.business24.ro/articole/lansare+samsung

http://www.datasmart.ro/firme/22694272-samsung-electronics-romania-srl

http://www.smartnews.ro/business/16146.html

Preview document

Promovarea stimulentă a vânzărilor la Samsung - Pagina 1
Promovarea stimulentă a vânzărilor la Samsung - Pagina 2
Promovarea stimulentă a vânzărilor la Samsung - Pagina 3
Promovarea stimulentă a vânzărilor la Samsung - Pagina 4
Promovarea stimulentă a vânzărilor la Samsung - Pagina 5
Promovarea stimulentă a vânzărilor la Samsung - Pagina 6
Promovarea stimulentă a vânzărilor la Samsung - Pagina 7
Promovarea stimulentă a vânzărilor la Samsung - Pagina 8
Promovarea stimulentă a vânzărilor la Samsung - Pagina 9
Promovarea stimulentă a vânzărilor la Samsung - Pagina 10
Promovarea stimulentă a vânzărilor la Samsung - Pagina 11
Promovarea stimulentă a vânzărilor la Samsung - Pagina 12
Promovarea stimulentă a vânzărilor la Samsung - Pagina 13
Promovarea stimulentă a vânzărilor la Samsung - Pagina 14
Promovarea stimulentă a vânzărilor la Samsung - Pagina 15
Promovarea stimulentă a vânzărilor la Samsung - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Promovarea Stimulenta a Vanzarilor la Samsung.docx

Alții au mai descărcat și

Politică de marketing - electronice - studiu de caz Sony

1. POZIŢIONAREA/REPOZIŢIONAREA – FACTORI IMPORTANŢI PENTRU POLITICA DE MARKETING A ORGANIZAŢIEI 1.1. Strategia de bază Strategia de bază stă la...

Prezentarea Firmei Samsung

1.1. Istoric Samsung Electronics Company este principalul subsidiar al gigantului Korean Samsung Grup și este unul dintre cei mai mari producători...

Proiect de diplomă - promovarea vânzărilor la SC Electroworld SRL

CAPITOLUL I ASPECTE TEORETICE PRIVIND PROMOVAREA VÂNZĂRILOR 1.1 DEFINIREA ŞI OBIECTIVELE PROMOVĂRII Promovarea vânzărilor face parte din mixul...

Analiza de marketing Dr Oetker

1. PREZENTAREA GENERALĂ A PRODUSULUI Istoric La început a fost doar dorința de a face viața gospodinelor mai ușoară. Dorință urmată de o idee...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Branding Samsung

INTRODUCERE Toate afacerile de succes conțin trei ingrediente: competențe tehnice sau profesionale, pricepere financiară și abilitate de a vinde....

Ai nevoie de altceva?