Publicitate și planificare media Vatra Dornei

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 4799
Mărime: 1.12MB (arhivat)
Publicat de: Mugur Sandu
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Capitolul I. Prezentarea destinatiei

Statiunea Vatra Dornei, supranumita si "Perla Bucovinei", este situata la o altitudine de 802 m in Depresiunea Dornelor, la 112 km distanta de Suceava si 89km de Bistrita Nasaud, la confluenta Bistritei Aurii cu Dorna. Regiunea Dornelor este ferita de vanturi fiind aparata de Carpati care ocrotesc zona. Zona are un climat temperat continental de nuanta alpina, cu o temperatura medie anuala de 4,5 grade C.

Precipitatiile bogate si relieful sub forma de terase au favorizat dezvoltarea unei intinse panze freatice, care iese la lumina sub forma de izvoare cu apa minerala. Se poate spune ca aici ne aflam intr-o adevarata imparatie a apelor minerale, exploatate si industrial la Poiana Negri, Sarul Dornei si Floreni.

Vatra Dornei este cunoscuta ca o statiune pentru toate varstele, adresandu-se atat persoanelor care doresc sa-si fortifice organismul prin ascensiunile montane sau prin sporturile de iarna, sau care doresc sa se odihneasca intr-un bioclimat tonic stimulent cu influenta benefica asupra sistemului nervos.

Fermecatoarele peisaje din Vatra Dornei confera un cadru agreabil diverselor forme de turism.

La orice varsta puteti aborda inaltimile din preajma statiunii in drumetii, insotiti de ghizi experimentati. Reperele cele mai accesibile sunt Dealul Negru, Muntele Barnarelul, Runcul Mare si Varful Ousorul. Celor temerari le stau la dispozitie si alte numeroase trasee montane spre Masivul Calimani sau spre Suhard si Rodnei.

Din statiune telescaunul urca pe o distanta de 3 km pana in varful Dealului Negru la 1300 m altitudine. La coborare privelistea este impresionanta.

Calatoriile cu bicicleta pe cararile muntilor fascineaza tinerii in special, dornici sa-si testeze calitatile fizice.

Pentru temerari avem doua oferte deosebite: river-rafting si parapanta.

Coborarile cu barca pneumatica pe apa Bistritei inseamna spectacol, curaj si indemanare. Echipamentul prefesional si instructorii cu inalta pregatire confera maxima siguranta acestui sport.

Cei care doresc au posibilitatea sa efectueze cursuri de formare pentru piloti cu durata de o saptamana. Si parapanta castiga tot mai mult teren. Paintball - teren amenajat in apropierea telescaunului, locatia Izvor Bizom

Vatra Dornei este in primul rand, orasul sporturilor albe. Partiile de schi si sanie, pentru concursuri si agrement primesc in fiecare an mii de turisti din tara, dar si de peste hotare, amatori dar si sportivi de performanta.

Partiile de schi sunt prevazute cu instalatii de transport pe cablu. De mare interes au devenit coborarile cu snow-mobilul. O parte a vacantei sau concediului dumneavoastra la Vatra Dornei, o puteti consacra turismului religios si cunoasterii traditiilor populare din zona.

Cele mai reprezentative monumente ale Moldovei medievale sunt concentrate in Bucovina. Cinci dintre manastirile din nordul tarii sunt adevarate "diamante" ale tinutului, imaginara coroana a frumusetilor Romaniei. Arhitectura specifica si pictura exterioara sunt impresionante la Voronet, Humor, Moldovita, Sucevita si Putna.

In Tara Dornelor se mai pastreaza nealterate traditiile populare transmise din mosi stramosi. La muzeul etnografic din statiune sau direct in casele muzeu din Dorna Arini, Panaci, Dorna Candrenilor sau Ciocanesti, turistii pot afla frumusetea portului traditional bucovinean, cintecele si dansurile localnicilor. Anual, cu prilejul sarbatorilor de iarna, la Vatra Dornei, dar si in localitatile din preajma se organizeaza Festivaluri Folclorice, spectacole in aer liber care atrag multi spectatori.

Un moment aparte pentru oaspetii asezarii il constituie in luna februarie Serbarile Zapezii un corolar al bunei dispozitii, avand ca ingrediente muzica, dansul, sportul, imaginatia si desigur, zapada.

Pentru a ajunge la Vatra Dornei exista mai multe variante si anume:

- Din municipiul Suceava, prin pasul Mestecanis, se parcurge o distant de 110 km;

- Dinspre Transilvania din municipiul Bistrita pe DN17, prin pasul Tihuna, se parcurge o distanta de 85 de km;

- Din Piatra Neamt pe DN15 pana in comuna Roseni apoi pe DN17B pana la Vatra Dornei se parcurge o distanta de 155 km;

Pe langa multitudinea de cai rutiere, la Vatra Dornei se poate ajunge si cu trenul pe magistrala nr. 502 care face legatura intre Suceava si Ilva Mica (Jud. Bistrita Nasaud), orasul fiind conectat la aceasta prin 2 statii CFR si anume Vatra Dornei si Vatra Dornei Bai.

Preview document

Publicitate și planificare media Vatra Dornei - Pagina 1
Publicitate și planificare media Vatra Dornei - Pagina 2
Publicitate și planificare media Vatra Dornei - Pagina 3
Publicitate și planificare media Vatra Dornei - Pagina 4
Publicitate și planificare media Vatra Dornei - Pagina 5
Publicitate și planificare media Vatra Dornei - Pagina 6
Publicitate și planificare media Vatra Dornei - Pagina 7
Publicitate și planificare media Vatra Dornei - Pagina 8
Publicitate și planificare media Vatra Dornei - Pagina 9
Publicitate și planificare media Vatra Dornei - Pagina 10
Publicitate și planificare media Vatra Dornei - Pagina 11
Publicitate și planificare media Vatra Dornei - Pagina 12
Publicitate și planificare media Vatra Dornei - Pagina 13
Publicitate și planificare media Vatra Dornei - Pagina 14
Publicitate și planificare media Vatra Dornei - Pagina 15
Publicitate și planificare media Vatra Dornei - Pagina 16
Publicitate și planificare media Vatra Dornei - Pagina 17
Publicitate și planificare media Vatra Dornei - Pagina 18
Publicitate și planificare media Vatra Dornei - Pagina 19
Publicitate și planificare media Vatra Dornei - Pagina 20
Publicitate și planificare media Vatra Dornei - Pagina 21
Publicitate și planificare media Vatra Dornei - Pagina 22
Publicitate și planificare media Vatra Dornei - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Publicitate si Planificare Media Vatra Dornei.doc

Alții au mai descărcat și

Publicitate și Planificare Media

Cuvânt înainte: Vă invit să cunoaşteţi Branul unde veţi descoperi multe din valorile păstrate în lada de zestre a României, iar pe cei care au mai...

Publicitate și Planificare Media

1. Rezumat 1.1. Descrierea si obiectivele planului de marketing Planul de marketing pentru acest proiect propune creşterea vizibilităţii şi...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Planificare Media - Bucovina

1. Produsul a) Povestea Bucovina Rio Bucovina, companie cu capital 100% privat, a fost infiintata in anul 2006 si activeaza in zona...

Ai nevoie de altceva?