Publicitatea on-line - element fundamental al mixului promoțional

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3978
Mărime: 24.66KB (arhivat)
Publicat de: Irinel Spiridon
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Publicitatea, variabila importanta a politicii promotionale a întreprinderii moderne, reprezinta unul din mijloacele cele mai utilizate în activitatile de piata - unii specialisti considerând-o nervul politicii de comunicatie a întreprinderii. Ea constituie unul din mijloacele prin care întreprinderea se implica si se raporteaza la evolutia pietei, îmbratisând o întreaga paleta de tehnici, proprii mai multor discipline (sociologie, grafica, psihologie etc.).

În cazul activităţii de promovare pe Internet trebuie să se ţină cont şi de următoarele elemente: poziţionare în cadrul motoarelor de căutare, permisiunea clientului pentru a comunica cu el, parteneriate cu alte site-uri (afiliere şi intermediere) şi performanţă.

În prezent, comunicaţiile pe Internet sunt integrate în mixul promoţional. Noile tehnologii oferă o posibilitate sporită pentru inovare, creativitate, rapiditate şi personalizare. Deşi e-mailul a fost folosit în mod abuziv rămâne un instrument puternic pentru comunicaţii eficiente şi dezvoltarea relaţiilor cu clienţii. După ce oamenii au fost atraşi pe un site prin intermediul unui motor de căutare sau alte metode, designul şi interactivitatea site-ului poate juca rolul unei forţe de vânzare virtuale. Mai mult, Internetul şi e-mailul pot fi folosite cu succes în cazul relaţiilor publice.

Un numar din ce in ce mai mare de specialisti in marketing electronic recurg la marketingul promotional pentru a atrage clienti potentiali.

Marketingul promotional comporta in general urmatoarele elemente:

- Continut: un text web redactat pentru a convinge sau informa clientii potentiali de avantajele serviciului sau produsului.

- Schimbul de link-uri: „Robotii” motoarelor de cautare sunt lacomi dupa link-uri. De fapt, acesti roboti sunt utilizati citeodata in pozitionarea website-urilor.

- Optimizarea pozitionarii in motoarele de cautare (OPMC): aceasta reprezinta metoda cea mai utilizata in prezent pentru marketingul promotional on-line si este strins legata de continut. In general, OPMC consta in redactarea unui text web ce cuprinde cuvinte cheie pe care pe privilegiaza motoarele de cautare. Acest lucru necesita multa cercetare si o minutioasa concepere a website-ului. Pentru mai multe informatii pentru utilizarea OPMC vizitati Microsoft Small Business Center.

- Redactarea de articole: Multe companii isi maximizeaza profilul on-line redactind articole specializate pentru servicii on-line sau buletine electronice

- Marketing pe e-mail:Pentru specialistii marketingului, e-mail-ul a devenit o cale de neocolit pentru a trimite mesaje. Cind este bine utilizat, acest instrument constituie o metoda eficace de marketing.

Desigur, in stadiul actual, o companie publicitara purtata exclusiv online are sanse reduse de reusita, iar publicitatea online vine doar sa intregeasca mixul de marketing ce sta la baza unei promovari de succes. Publicitatea online ofera un model nou. Marketingul online a schimbat complet metodele traditionale de transmitere a publicitatii. In loc sa se trimita mesajul unei audiente-tinta, selectata de emitator, audinta care fie raspunde, fie respinge mesajul, in mediul electronic avem de-a face cu o situatie unica: consumatorii care cauta informatii si publicitate. Prezenta lor pe internet este generata tocmai de nevoia de informatii. Ei si nu publicitarul initiaza comunicarea.

1.1 Conceptul de publicitate on-line

Publicitatea online reprezinta, probabil, cea mai frecvent mentionata modalitate de a face marketing pe Internet. Daca, din punct de vedere al marketingului „traditional”, exista o confuzie regretabila între publicitate si marketing, termenul generic de „publicitate” acoperind inclusiv concepte distincte ca „promovarea vânzarilor” sau „relatii publice”, si în marketingul on-line aceasta confuzie s-a pastrat.

Conceptul de publicitate on-line are în vedere însa doar actiunile prin care organizatia transmite unei audiente generale sau specificate informatii privind produsele si serviciile sale, despre marcile sale sau despre sine însasi.

Ca si in marketingul "traditional", este necesara operarea diferentei dintre publicitatea platita, denumita in continuare "publicitate on-line" si publicitatea gratuita, oferita fara nici un fel de pretentii financiare organizatiilor de catre alte organizatii (ponderea acesteia este, datorita gratuitatii mult mai pronuntate a internetului, mult mai mare prin comparatie cu marketingul traditional.

Succesul publicitatii on-line depinde in mod semnificativ de buna cunoastere a domeniului (publicitatea) in general cat si de cunoasterea internetului ca mediu de comunicare.

1.2 Rolul si locul publicitatii on-line

Organizarea si desfasurarea publicitatii on-line presupune parcurgerea unor etape specifice. Acestea sunt:

- adoptarea deciziei de a desfasura o campanie de publicitate on-line;

- definirea obiectivelor care vor fi urmarite prin intermediul publicitatii on-line;

- crearea si testarea bannerelor publicitare;

- identificarea si selectarea spatiilor adecvate de plasare a bannerelor publicitare;

- evaluarea eficientei campaniei de publicitate on-line.

Preview document

Publicitatea on-line - element fundamental al mixului promoțional - Pagina 1
Publicitatea on-line - element fundamental al mixului promoțional - Pagina 2
Publicitatea on-line - element fundamental al mixului promoțional - Pagina 3
Publicitatea on-line - element fundamental al mixului promoțional - Pagina 4
Publicitatea on-line - element fundamental al mixului promoțional - Pagina 5
Publicitatea on-line - element fundamental al mixului promoțional - Pagina 6
Publicitatea on-line - element fundamental al mixului promoțional - Pagina 7
Publicitatea on-line - element fundamental al mixului promoțional - Pagina 8
Publicitatea on-line - element fundamental al mixului promoțional - Pagina 9
Publicitatea on-line - element fundamental al mixului promoțional - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Publicitatea On - Line - Element Fundamental al Mixului Promotional.doc

Alții au mai descărcat și

Mixul de marketing bancar la sucursala BCR Caransebeș

CAPITOLUL I. Marketingul bancar, instrument de crestere a competitivitatii agentilor economici din sfera financiar bancara 1.1 . Serviciile,...

Publicitate prin Internet

Prin această lucrare am dorit să analizez şi să prezint publicitatea prin internet pe care o are S.C. Dante International S.A. Acest lucru l-am...

Profilul consumatorilor de internet din România

Introducere Cea mai mare invenţie a omenirii este limbajul – o invenţie la care au contribuit o mulţime de oameni de-a lungul unei perioade...

Promovarea unei companii în mediul online

Introducere Am ales această temă deoarece consider că este extrem de important să abordez și să studiez modalitățile de promovare prin intermediul...

Marketing Online

Marketingul online – o noua moda? Un nou stil de viata? Câte putin din fiecare si chiar mai mult. Auzim din ce în ce mai des termenul de...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?