Raport de practică - Radio Terra

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 31 în total
Cuvinte : 9153
Mărime: 200.15KB (arhivat)
Publicat de: Tamara Mușat
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. RADIO TERRA 4
  2. Motivaţia şi modul cuum s-a desfăşurat stagiul de practică 4
  3. SINTEZĂ 4
  4. CAPITOLUL I (PREZENTAREA ORGANIZAŢIEI) 6
  5. Scurt istoric 6
  6. Obiectivul de activitate 6
  7. Sediul, filiale şi puncte de lucru 6
  8. Managementul organizaţiei 7
  9. Structura organizaţiei 7
  10. Evoluţia principalilor indicatori 8
  11. Cifra de afaceri 8
  12. Profitul 8
  13. Veniturile 8
  14. Cheltuielile 8
  15. Personalul 8
  16. Activele corporale şi necorporale 8
  17. CAPITOLUL II 9
  18. Piaţa organizaţiei 9
  19. Oferta organizaţiei 9
  20. Câţiva dintre clienţi 10
  21. O abordare pragmatică 10
  22. Audiţia în autoturismul propriu 11
  23. Radioul - un prieten 12
  24. Valoarea mărcii prin radiourile locale 14
  25. O singură reclamă la 30 de posturi radio ? 16
  26. Suntem o naţiune de ascultători matinali 16
  27. Imaginea mărcii sau caracterul ei ? 17
  28. Primul spot este o reclamă pentru cel de-al doilea 18
  29. Mai puţin înseamnă mai mult 18
  30. Schimbarea postului când apar reclamele (zapping) 18
  31. O privire în interior 19
  32. În spatele uşilor închise 19
  33. Scenariul – componentă fundamentală 20
  34. Un radio pentru toată ziua 20
  35. Radioul - o relaţie sufletească 21
  36. Mesajul radio 22
  37. Factorul uman 22
  38. Concurenţa 23
  39. CAPITOLUL III 24
  40. Documente oficiale: statut, contracte 24
  41. Structura organizatorică a organizţiei 24
  42. Cultura organizaţională 24
  43. Sigla loggoul şi sloganul firmei 24
  44. Mascota 25
  45. Viziunea firmei 25
  46. Valori 25
  47. Sistemul informaţional şi informatizarea acestuia 25
  48. Funcţiile organizaţiei 26
  49. Poziţia concurenţială a organizaţiei 27
  50. Situaţia economico-financiară 28
  51. Mixul de Marketing 29
  52. Servicii 29
  53. Producţie spoturi publicitare 29
  54. Fundamentarea preţurilor şi politici de preţ 29
  55. Promovarea 30
  56. Distribuţia virtuală 30
  57. Dominaţi de necunoscut 31
  58. Cel mai bine păzit secret al radioului 31

Extras din proiect

Motivaţia şi modul cuum s-a desfăşurat stagiul de practică

Am hotărât să-mi desfăşor stagiul de practică la Radio TERRA pentru că am fost fascinată de mică de lumea radioului, pentru că sunt interesată de muzică şi de publicitate. Cu doi ani în urmă ascultam acest post de radio foarte des (acum nu prea mai am timp) şi atunci am descoperit că dintre toate mijloacele media, radioul este cel mai aproape de consumator. Se crează o legatură specială, intimă, între radio şi ascultător. De altfel, singurele concursuri la care am participat vreodată au fost cele de la radio, pentru că mi-au inspirat mai multă încredere. Am şi câştigat o dată la un concurs de fidelitate la Radio TERRA un abonament la o sală de fitness.

În perioada de practică am învăţat multe lucruri noi, am avut posibilitatea să lucrez alături de persoane capabile şi pasionate de ceea ce fac. Am mers de câteva ori cu omul de la Marketing pe teren. (Ne suiam în maşină şi mergeam la sedii de firme din judeţul Iaşi, sedii care se aflau deobicei în afara oraşului – cum ar fi Coca Cola, pentru a reînnoi contracte sau pentru a încheia contracte cu clienţi noi). Am prezentat în proiect preţurile pentu serviciile oferite. Acestea sunt preţurile standard. În fapt, totul este discutabil. De exemplu un client vechi, care a făcut vânzare firmei va avea parte de reduceri sau de de una/două difuzări în plus pe zi pe o anumită perioadă de timp. Binenţeles şi un client nou poate beneficia de una sau două difuzări în plus pe zi dacă face vânzare firmei, aceasta pentru a-l încuraja să apeleze şi altădată la serviciile oferite. La negociere nu contează îmbrăcămintea atât cât contează atitudinea. Dacă eşti obosit ai tendinţa să termini cât mai repede şi poţi să nu obţii nici un contract nou toată ziua.

Ni s-a spus la Marketing că 70% din clienţi se pierd din cauza vânzătorilor. Într-adevăr omul (şi starea de spirit a lui) este foarte important. Altfel de contracte obţii dacă zâmbeşti frumos tot timpul şi eşti politicos. Dacă eşti plictisit şi posomorât ai “şansa” să nu obţii nici o sponsorizare şi nici un contract. Iar dacă obţii ceva, partenerul de negociere va avea senzaţia că ţi-a făcut o favoare.

SINTEZĂ

Raportul de practică se structurează în trei capitole bine conturate. Prima parte prezintă firma (Radio TERRA) înfiinţată prima dată la Piatra Neamţ, un scurt istoric, filialele acesteia (una din ele fiind la Iaşi), evoluţia acesteia (de anul trecut Radio TERRA transmite Radio Star între orele 7:00-13:00 iar acest lucru i-a adus o multitudine de avantaje). De precizat este faptul că Radio Star face parte din acelaşi brand cu Kiss FM (poate principalul concurent).

Am prezentat structura organizatorică a organizaţiei (organigrama) şi activitatea ce se desfăşoară în fiecare departament. Deşi sunt doar 7 angajaţi munca şi activitatea fiecăruia este foarte clar împărţită. Mi s-a părut interesant că la departamentul de Marketing există o singură persoană care se numeşte “Director de Marketing” deşi nu are nici o persoană în subordine.

Am inserat tabele cu evoluţia principalilor indicatori(C.A., venituri, cheltuieli, profit, număr personal, active corporale şi necorporale). Am explicat provenienţa veniturilor şi modul lor de utilizare, am explicat creştera profitului şi a veniturilor din 2004 când Radio TERRA a început să transmită Radio Star.

Capitolul II începe cu piaţa organizaţiei, segmentul ţintă al acesteia fiind persoanele cu vârstă între 25 şi 55 de ani. Am prezentat apoi oferta organizaţiei care pe lângă spaţiu de publicitate mai prestează şi şi servicii legate de crearea spoturilo publicitare. Am inserat un tabel su tarifele.

Am prezentat câţiva dintre clienţii firmei cu care aceasta a colaborat şi încă mai colaborează, în ce situaţii este preferat radioul în locul TV-ului şi a ziarelor, când se ascultă deobicei radio, ce impact are în fiecare etapă a zilei.

Am prezentat principalii concurenţi ai acestui post de radio şi am precizat că aceştia pot fi atât posturi de radio locale dar şi naţionale. Am subliniat importanţa ca un post de radio să aibă segmentul lui bine definit, căci la posturile de radio acest lucru este mai important decât în cazul produselor sau a altor servicii prestate.

Capitolul III prezintă detaliat prevederi din statut, numele clienţilor cu care firma a încheiat cele mai multe contracte, sigla, loggoul şi sloganul postuli de radio. Viziunea firmei şi valorile promvate de aceasta au fost prezentate deasemenea cu fineţe. Am enumerat apoi aparatura de care dispune postul Radio TERRA şi programele folosite de salariaţi atât în contabilitate, cât şi în mixaj sau design. Am prezentat cum se manifestă cele 5 funcţii ale unei firme la organizaţia aleasă, poziţia postului de radio printre principalii concurenţi (cu ajutorul unui grafic. Situaţia economico-financiară este bine structurată şi am explicat în ce constă aceasta.

La Mixul de Marketing am prezentat serviciile oferite, am explicat cum s-au calculat preţurile şi am precizat că acestea sunt discutabile. La promovare am pus accentul pe reclamă ("Un plan de marketing este necesar, de fapt esenţial, pentru orice firmă şi orice întreprinzător. Dar un astfel de plan este comparabil cu o limuzină elegantă, confortabilă, puternică şi frumoasă, fără benzină. Combustibilul care pune în mişcare motorul este reclama." Jay Conrad Levinson). Am prezentat deasemenea foarte elegant modul de distribuţie a serviciilor.

CAPITOLUL I

PREZENTAREA ORGANIZAŢIEI

Scurt istoric

Radio “TERRA” este al patrulea post de radio local din ţară şi primul din Piatra Neamţ, prima emisie fiind în data de 6 noiembrie 1991. Astăzi REŢEAUA “TERRA RADIO” acoperă 2 judeţe şi deţine 2 frecvenţe în Piatra Neamţ, cu acoperire integrală rural + urban, una în Roman şi una în Iaşi.

De-a lungul timpului, profesionalismul echipei de redactori a Departamentului Ştiri a căpătat şi o recunoaştere pe plan naţional, pentru început prin cucerirea premiului pentru “CEL MAI BUN PROGRAM RADIO DE ŞTIRI” la ediţia din 1997 a Festivalului MEDIAFEST.

Începând din anul 1998, printr-o serie întreagă de relatări preluate şi difuzate în cadrul buletinelor de ştiri ale BBC în limba română. În TOPUL JUDEŢEAN AL FIRMELOR 98 organizat de către Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ, realizat în raport de rezultatele economico-financiare, domeniul mass-media, Radio „TERRA” s-a clasat pe LOCUL I.

În decembrie 2001 se deschide o filială şi la Iaşi, iar de anul trecut, Radio TERRA transmite Radio Star între orele 7:00-13:00.

Obiectivul de activitate

Radio “TERRA” este un radio de informaţie locală, muzicală, de divertisment, cultural şi comercial, în această ordine, astfel încât este atins obiectivul de “radio al urbei”. Formatul muzical “TERRA RADIO” cuprinde hit-uri ale anilor ’70 – ’90, dar şi hit-uri noi, acest format fiind verificat la statii de succes din Statele Unite şi vestul Europei. Radio “TERRA” se caracterizează printr-un stil familiar, modern şi întotdeauna proaspăt, cu un tempo uşor de ascultat pe o lungă perioadă de timp, care place tinerilor şi adulţilor deopotrivă.

Sediul, filiale şi puncte de lucru

Radio “Terra” s-a lansat mai întâi la Piatra Neamţ iar în Decembrie 2001 s-a deschis o filială la Iaşi. Adresa Radio “TERRA” din Iaşi este: Şoseaua Păcurari nr. 589 iar e-mail-ul: radioterra@iasi.rdsnet.ro. O altă filială s-a deschis mai târziu la Roman.

Frecvenţele pe care poate fi ascultat Radio “TERRA”sunt:

Piatra Neamţ 90.9FM şi 70.46FM

Roman 88.3FM

IAŞI 91.1 FM

Preview document

Raport de practică - Radio Terra - Pagina 1
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 2
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 3
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 4
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 5
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 6
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 7
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 8
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 9
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 10
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 11
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 12
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 13
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 14
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 15
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 16
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 17
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 18
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 19
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 20
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 21
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 22
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 23
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 24
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 25
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 26
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 27
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 28
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 29
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 30
Raport de practică - Radio Terra - Pagina 31

Conținut arhivă zip

  • partea1.doc
  • partea2.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?