Studiu de Caz - Merceologia Produselor Nealimentare - Tide

Proiect
8/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3118
Mărime: 145.10KB (arhivat)
Publicat de: David Mitroi
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: ALEXANDRU CHIS

Cuprins

  1. 1. PROCTER & GAMBLE
  2. 1.1 Scurt Istoric „P&G” 3
  3. 1.2 Scurt Istoric „TIDE” 4
  4. 1.3 Obiectul De Activitate. Profilul De Productie 4
  5. 2. CERCETAREA PIETEI
  6. 2.1 Cercetarea Din Punctul De Vedere Al Producatorului 5
  7. 2.2 Cercetarea Din Punctul De Vedere Al Consumatorului 5
  8. 3. FABRICAREA PRODUSULUI
  9. 3.1 Materii Prime 6
  10. 3.2 Etapele Principale Ale Procesului Tehnologic 6
  11. 4. AMBALAREA PRODUSULUI 7
  12. 4.1 Ambalajul De Transport 8
  13. 4.2 Ambalajul De Desfacere 8
  14. 4.3 Impactul Ambalajelor Asupra Mediului Înconjurator 9
  15. 5. MARCAREA PRODUSULUI 10
  16. 6. ETICHETAREA PRODUSULUI 11
  17. 7. DEPOZITAREA PRODUSULUI 12
  18. 8. TRANSPORTUL PRODUSULUI 12
  19. 9. PREZENTAREA PRODUSULUI CONSUMATORILOR 12

Extras din proiect

1. Procter & Gamble

1.1 SCURT ISTORIC „P&G”

Înfiintata în anul 1837, Compania Procter &Gamble a început ca o mica afacere de familie ce producea sapun si lumânari în Cincinnati, statul Ohio, SUA. Astazi produsele P&G ajung la peste 5 miliarde de consumatori în 140 de tari.

- 1992 - P&G îsi începe activitatea în Balcani deschizând primul birou regional în România. Sediul principal pentru regiunea Balcani este situat la Bucuresti.

- 1993 - Primele produse importate sub marca P&G au început sa fie vândute în regiune. Printre ele si detergentul de clasa superioara Ariel.

- 1994 - P&G inaugureaza filiala din Bulgaria, la Sofia si îsi începe activitatea si în aceasta tara. Detergentul Tide, renumit în întreaga lume începe sa fie vândut în Balcani.

- 1995 - P&G cumpara fabrica din Timisoara si începe imediat dupa aceasta lucrarile de reamenajare. Compania se lanseaza pe piata produselor pentru îngrijirea parului prin lansarea unor marci de renume ca Pantene si Head&Shoulders în România si Bulgaria.

- 1996 - Fabrica din Timisoara, având acum o noua înfatisare, este inaugurata, si se începe productia locala a detergentului Tide.

- 2000 - Pentru a sarbatori noul mileniu, P&G lanseaza programul P&G 2002. Prin intermediul acestui program, P&G a dotat 160 de scoli din România cu laboratoare informatice. Procter &Gamble a finantat proiectul prin alocarea unui fond de 3% din valoarea vânzarilor sale. Compania intra pe piata produselor anti-perspirante prin lansarea marcii Secret.

- 2001 - Tide a adus România în Cartea Recordurilor Guiness prin fabricarea "celei mai mari camasi din lume". "Tide a aratat ca poate spala chiar si cea mai mare camasa din lume". Dimensiunile ei au fost de 45m lungime si 50m circumferinta bustului. Greutatea ei totala era de 370kg.

- 2002 - Pampers a demarat campania de "dotare" în România, prin donarea catre 20 de maternitati, a 300 de paturi neonatale si a 20 de mese pentru schimbarea bebelusilor, acoperind astfel 20% din toti noii nascuti într-un an.

- 2003 - Este al doilea an de derulare a programului "P&G Învata sa schimbi lumea" în România. Scopul acestui Program de Educatie Civica este sa îi educe pe copii sa devina buni cetateni, sa faca diferenta în viata comunitatii si sa fie initiatorii unei atitudini pozitive, si de lunga durata de implicare în nevoile comunitatii.

- 2004 - P&G sarbatoreste 10 ani de existenta pe piata româneasca si inaugureaza noul sau sediu din Bucuresti, în prezenta domnului Ion Iliescu si a domnului A.G. Lafley - Presedinte si CEO al Companiei.

1.2 SCURT ISTORIC „TIDE”

În 1946, P&G a introdus Tide, cel mai important nou produs al sau dupa Ivory. Tide era superior altor produse de pe piata, si, repede, a devenit un succes enorm - atât de plin de succes, ca a ajutat de fapt compania sa dezvolte rapid nu numai noi linii de produse, dar si noi piete pe plan mondial. În anii ce au urmat introducerii Tide-ului, P&G si-a confirmat marca în numeroase noi oportunitati de afaceri.

Tide, "miracolul spalarii" a încorporat o noua formula care spala mai bine decât orice altceva existent pe piata. Tide este detergentul care ofera o curatare superioara, comparativ cu detergentii obisnuiti, asa cum a fost dovedit pe rufele albe. Disponibil atât în varianta automata, dar si manuala, Tide asigura o albire excelenta, datorita ingredientilor speciali de curatare.

Tide are o tripla actiune:

1. sistemul perborat îndeparteaza petele de fructe, legume, ceai sau vin

2. sistemul enzimatic curat de la prima spalare petele de ciocolata, oua, lapte, ulei sau sânge.

3. agentii foto-înalbitori fac rufele stralucitor de curate

Performantele sale superioare la un pret rezonabil a facut din Tide, lider al produselor de curatat.

1.3 OBIECTUL DE ACTIVITATE. PROFILUL DE PRODUCTIE

P&G este un lider recunoscut în dezvoltarea, productia si comercializarea produselor superioare de curatat (Fabric & home Care), îngrijire a nou-nascutilor (Baby Care), îngrijire a femeilor (Feminine Care), produse din hârtie (Tissues & Towel), cosmetice (Beauty Care), medicamente (Health Care), produse alimentare si bauturi. P&G comercializeaza aproximativ 300 de marci de produse la circa cinci miliarde de consumatori în peste 140 de tari. Aceste marci includ Tide, Crest, Pantene, Tampax, Pringles, Pampers, Oil of Olay, Folgers, Jif, Cover Girl, Downy, Dawn, Bounty, Charmin si IAMS hrana pentru animale.

P&G produce si comercializeaza 300 de marci cunoscute si de încredere, printre care cele mai cunoscute produse sunt:

Preview document

Studiu de Caz - Merceologia Produselor Nealimentare - Tide - Pagina 1
Studiu de Caz - Merceologia Produselor Nealimentare - Tide - Pagina 2
Studiu de Caz - Merceologia Produselor Nealimentare - Tide - Pagina 3
Studiu de Caz - Merceologia Produselor Nealimentare - Tide - Pagina 4
Studiu de Caz - Merceologia Produselor Nealimentare - Tide - Pagina 5
Studiu de Caz - Merceologia Produselor Nealimentare - Tide - Pagina 6
Studiu de Caz - Merceologia Produselor Nealimentare - Tide - Pagina 7
Studiu de Caz - Merceologia Produselor Nealimentare - Tide - Pagina 8
Studiu de Caz - Merceologia Produselor Nealimentare - Tide - Pagina 9
Studiu de Caz - Merceologia Produselor Nealimentare - Tide - Pagina 10
Studiu de Caz - Merceologia Produselor Nealimentare - Tide - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Caz - Merceologia Produselor Nealimentare - Tide.doc

Alții au mai descărcat și

Patiseria Amigos

1. Consumatorul si piata Aceasta intreprindere de alimentaaţie publica este una comerciala si inglobeză atît prepararea produselor de patiserie...

Descrierea și organizarea raionului alimentar într-un supermarket

1.Descriere raion Raionul alimentar din cadrul supermarketului FEDRA este poziţionat în partea de nord avînd o suprafaţă de 995,6 m2. Forma...

Proiect economic - SC Vâlceanca SRL

PROIECT ECONOMIC Capitolul I – Prezentarea societatii 1. Date generale 1.1. Denumirea societatii Denumirea acesteia este societatea comerciala...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?