Studiu pe Piața Imobiliară din Oradea

Proiect
4/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2549
Mărime: 16.90KB (arhivat)
Publicat de: Costin Dragomir
Puncte necesare: 6
UNIVERSITATEA DIN ORADEA FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE

Cuprins

  1. Agenţia imobiliară Imo Serv
  2. Ofertanţii din Oradea
  3. Piaţa imobiliară din Oradea
  4. Cererea pe piaţa imobiliară orădeană
  5. Preţuri ridicate – fenomen care se manifestă pe piaţa imobiliară din Oradea
  6. Piaţa imobiliară orădeană – direct proporţională cu dinamica dezvoltarii economice
  7. Piaţa imobiliară din România nu este reglementată în prezent de nici o lege
  8. Concluzii

Extras din proiect

1. Agenţia imobiliară IMO SERV

Într-o piaţă imobiliară caracterizată uneori prin lipsă de profesionalism şi de etică se simte nevoia unei agenţii construită pe principii temeinice de SERIOZITATE, ONESTITATE, CORECTITUDINE şi PROFESIONALISM. Astfel s-a infiinţat în 1996, cu sediul în Oradea agenţia imobiliară IMO SERV.

Mottoul agenţiei "Imobiliare pentru oameni serioşi" implică în primul rând din partea acesteia un standard ridicat de COMPETENŢĂ, EXPERIENŢĂ şi SERVICII DE CALITATE pe care le promovează şi care sunt puse în slujba clienţilor.

Agenţia Imo Serv oferă:

• consultanţă profesională de specialitate pentru desfăşurarea tranzacţiei în siguranţă şi legalitate

• un sistem integrat de reclamă şi publicitate

• sistem computerizat, poze digitale

• intermedieri în tranzacţiile imobiliare

• consultanţă în investiţii

• studii de piaţă

• consultanţă juridică în domeniul imobiliar

2. Ofertanţii din Oradea

- Cardell Imobiliare Oredea

- Casa Real Imobiliare

- Centro Casa

- Dem Star Imobiliare

- Gabrian Imobiliare

- Imobea Srl

- Merco Trade

- Pavlos Imobiliare

- Perlings

- Real Zidan Imobiliare

- Re/Max Trust

- Sapient Imobiliare

- Winnimo Imobiliare

In tranzactia imobiliara agentul este atit reprezentantul cumparatorului cit si al vanzatorului, atit al proprietarului cit si al chiriasului. Agentia intermediaza tranzactia astfel incit sa corespunda intereselor celor doua parti. Scopul este ca fiecare parte sa-si satisfaca intentia pentru care a apelat la serviciul agentiei.

Utilitatea de a apela la o agenţie imobiliară

In primul rind pentru a cistiga timp, in al doilea rind pentru a sti daca pretul cerut corespunde celui practicat la momentul respectiv, in al treilea rind pentru a primi o asistenta de specialitate pentru realizarea tranzactiei.

Pentru vanzare, cumparare sau inchiriere

Agentia imobiliara este un organism specializat care face un studiu amanuntit al piatei imobiliare si cunoaste preturile practicate in fiecare moment. Dispune de o baza de date in care inregistreaza si reactualizeaza permanent ofertele de vanzare sau de inchiriere, precum si cererile de cumparare sau de inchiriere.

Toate bunurile imobiliare care sint inregistrate la rubrica « oferta » au fost vizitate de catre unul dintre agentii imobiliari pentru a le cunoaste caracteristicile in detaliu. Se intocmeste o « fisa de date » care este apoi inregistrata in baza de date a agentiei pentru a putea informa cit mai precis cumparatorul sau persoana ce cauta o chirie. Cu acordul proprietarului se fac si citeva fotografii ale imobilului pentru a ilustra oferta. Scopul este de a gasi cumparatorul sau chiriasul cel mai potrivit pentru fiecare oferta. Agentia imobiliara pastreaza insa cofidentiale acele datele personale ale clientilor care nu prezinta interes pentru obiectul tranzactiei.

Publicitatea pentru ofertele de vanzare sau de inchiriere este difuzata pe situl internet al agentiei, in presa locala, prin afise expuse la sediul agentiei si prin panouri expuse pe fatada imobilului respectiv.

Se face o selectie cit mai riguroasa comparind ofertele si cererile existente, pentru a gasi persoanele a caror intentie de cumparare se potriveste cit mai bine cu cea a persoanelor care au intentie de vanzare, idem pentru inchirieri.

Dupa informarea la sediul agentiei si vizionarea mai multor fotografii, schite sau materiale video, urmeaza vizita pe teren unde cele doua parti fac cunostinta si isi manifesta eventual interesul pentru a realiza tranzactia.

Daca se exprima intentia de vanzare-cumparare, agentia imobiliara propune asistenta pentru intocmirea dosarului si prezentare la notarul public pentru semnarea mai intai a antecontractului si ulterior al contractului autentic de vanzare-cumparare.

In cazul inchirierilor, agentia propune proprietarului sa-i incredinteze gestiunea spatiului de inchiriat. Rolul agentiei este de a verifica capacitatea de plata a chiriei, in caz de nevoie sa ceara garantie din partea unor persoane care doresc sa cautioneze pe chirias, sa transmita lunar chiria proprietarului, sa stabileasca un proces-verbal de intrare in folosinta respectiv de iesire din folosinta a imobilului, sa vegheze ca acesta sa fie restituit fara stricaciuni si ca termenul de predare sa fie respectat conform contractului. La finele contractului de inchiriere si daca acesta inceteaza, agentia se va ocupa sa gaseasca un alt chirias pe care sa-l propuna proprietarului. Aceste servicii sint oferite in urma semnarii unui contract de exclusivitate.

Preview document

Studiu pe Piața Imobiliară din Oradea - Pagina 1
Studiu pe Piața Imobiliară din Oradea - Pagina 2
Studiu pe Piața Imobiliară din Oradea - Pagina 3
Studiu pe Piața Imobiliară din Oradea - Pagina 4
Studiu pe Piața Imobiliară din Oradea - Pagina 5
Studiu pe Piața Imobiliară din Oradea - Pagina 6
Studiu pe Piața Imobiliară din Oradea - Pagina 7
Studiu pe Piața Imobiliară din Oradea - Pagina 8
Studiu pe Piața Imobiliară din Oradea - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Studiu pe Piata Imobiliara din Oradea.doc

Ai nevoie de altceva?