Tehnici promoționale - marca FEAA

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 5649
Mărime: 282.76KB (arhivat)
Publicat de: Leonid Vereș
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adriana Manolica

Cuprins

  1. Capitolul I: Prezentarea Mărcii 2
  2. Capitolul II: Test de Asociere 4
  3. Capitolul III: Metoda Portretului Chinezesc 6
  4. III. 1 Corelatia Marca V.I.P 6
  5. III.2 Corelatia Marca Culoare 8
  6. III.3 Corelatia Marca Animal 10
  7. III.4 Corelatia Marca Sport 12
  8. III.5 Corelatia Marca Vehicul 14
  9. Capitolul IV: Concluzii 16
  10. Anexă: Tabel Centralizator 18

Extras din proiect

Capitolul I

Prezentarea mărcii FEAA

Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi este una din cele mai dinamice facultăţi, din punctul de vedere al programelor educaţionale, al numărului de studenţi, al perfecţionării cadrelor didactice şi al modernizării spaţiilor de învăţământ. Deşi facultatea apare în structura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” în 1962, tradiţia învăţământului economic la nivel academic a început la Iaşi în 1843, odată cu primul curs de economie politică predat de Ion Ghica la Academia Mihăileană.

Înfiinţarea, în 1962, a Facultăţii de Ştiinţe Economice sub auspiciile Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a marcat începuturile consacrării „şcolii ieşene de economie”. Până în 1990 au funcţionat în facultate următoarele specializări: Economia Industriei, Construcţiilor şi Transporturilor; Finanţe-Contabilitate; Economia Agriculturii; Contabilitate şi Economie Agrară. După 1990, programele educaţionale şi structura facultăţii au fost integral reformulate bazându-se pe următoarele direcţii prioritare:

*recuperarea veritabilelor principii, evoluţii analitice şi scopuri normative ale ştiinţelor economice şi ale ştiinţelor de gestiune prin restructurarea planurilor de învăţământ

- restructurarea activităţii didactice şi de cercetare ştiinţifică, accentuându-se deopotrivă importanţa formării spiritului critic, a gândirii creative şi a competenţelor profesionale ale studenţilor sub imperativul libertăţii academice, în alegerea şi dezvoltarea temelor de cercetare

- ameliorarea calitativă şi diversificarea ofertei educaţionale pentru a răspunde exigenţelor reformei economice, instituţionale şi politice, pe de o parte, şi dezideratelor instituirii unei societăţi democratice şi a unei economii de piaţă evoluate, pe de altă parte.

- sincronizarea activităţii de educaţie şi de cercetare din facultate cu cea din şcolile occidentale similare prin dezvoltarea unor programe de cooperare internaţională.

În 1999, facultatea şi-a schimbat denumirea în „Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor” pentru a contura mai clar cele două domenii majore ale educaţiei academice: ştiinţele economice – cu orientare spre teoria economică – şi administrarea afacerilor – cu orientare spre „business”.

Din 2005 facultatea a trecut la aplicarea sistemului Bologna: 3 ani cu 180 credite – studii universitare de licenţă, 2 ani cu 120 de credite – studii de master, 3 ani – studii universitare de doctorat. Studiile universitare de licenţă vizează dobândirea de abilităţi şi competenţe generale, pentru a răspunde cerinţelor tot mai dinamice de pe piaţa muncii şi pentru a da o mai mare libertate studenţilor în alegerea traseului de studii de specializare prin master academic sau profesional.

Misiunea Faculăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor este să ofere educaţie de înaltă calitate, în scopul dezvoltării capacităţii intelectuale, a caracterului moral şi a cunoştinţelor de specialitate ale studenţilor, ca premise esenţiale ale formării de elite profesionale, şi să dezvolte cercetarea ştiinţifică de înalt nivel, în scopul răspândirii veritabilei culturi economice, a valorilor libertăţii economice şi politice şi a spiritului antreprenorial, ca premise ale progresului economic şi social.

Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor are încheiate contracte de colaborare şi cu alte universităţi din lume (precum Universitatea Auvergne din Clermont-Ferrant, Franţa sau Universitatea Bristol din Marea Britanie).

Astăzi Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi este una din cele mai dinamice facultăţi, din punctul de vedere al programelor educaţionale, al numărului de studenţi şi profesori.

În ultimii ani, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor a înregistrat schimbări importante de ordin cantitativ şi structural dobândind o bună reputaţie în învăţământul superior economic din România. Dezvoltarea organizaţională, creşterea calităţii activităţilor desfăşurate şi dobândirea reputaţiei internaţionale a „şcolii economice ieşene” constituie direcţiile strategice ale următoarei perioade.

Primul pas făcut spre atingerea acestui nivel superior la care se află în prezent, a fost acela de rebranding prin care s-au stabilit cele două segmente de educaţie academică.

Această acţiune, împreună cu noua denumire acordată instituţiei universitare în discuţie, a reprezentat baza conturării personalităţii mărcii FEAA. În acel moment a fost schiţat portretul mărcii, portret la care, pe parcursul anilor s-au acumulat, prin numeroasele proiecte desfăşurate, premii şi distincţii acordate, trăsătură cu trăsătură, pentru a se ajunge la înfăţişarea pe care o are acum. Îmbucurător este faptul ca acest proces este încă în plin demers, iar noile restructurări, legislaţii şi preocupări, îmbunătăţesc identitatea acesteia. Seriozitatea şi devotamentul cadrului profesoral, încercarea continuă de a respecta şi îndeplini misiunea şi obiectivele propuse, au făcut ca marca FEAA să fie apreciată şi cunoscută în întreaga ţară, iar acum, prin proiectul ERASMUS, chiar şi în străinătate.

Preview document

Tehnici promoționale - marca FEAA - Pagina 1
Tehnici promoționale - marca FEAA - Pagina 2
Tehnici promoționale - marca FEAA - Pagina 3
Tehnici promoționale - marca FEAA - Pagina 4
Tehnici promoționale - marca FEAA - Pagina 5
Tehnici promoționale - marca FEAA - Pagina 6
Tehnici promoționale - marca FEAA - Pagina 7
Tehnici promoționale - marca FEAA - Pagina 8
Tehnici promoționale - marca FEAA - Pagina 9
Tehnici promoționale - marca FEAA - Pagina 10
Tehnici promoționale - marca FEAA - Pagina 11
Tehnici promoționale - marca FEAA - Pagina 12
Tehnici promoționale - marca FEAA - Pagina 13
Tehnici promoționale - marca FEAA - Pagina 14
Tehnici promoționale - marca FEAA - Pagina 15
Tehnici promoționale - marca FEAA - Pagina 16
Tehnici promoționale - marca FEAA - Pagina 17
Tehnici promoționale - marca FEAA - Pagina 18
Tehnici promoționale - marca FEAA - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale - Marca FEAA.doc

Te-ar putea interesa și

Tehnici promoționale Salam Caro - Caroli

1. Analiza preliminară a brand-ului Salamul Caro-Sandwich este un salam din carne de porc în amestec cu carne de vită, afumat de două ori, înainte...

Ai nevoie de altceva?