Test de asociere - Johnson & Johnson

Proiect
7.7/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1758
Mărime: 243.39KB (arhivat)
Publicat de: Alin Varga
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adriana Manolica

Extras din proiect

Johnson & Johnson este o companie americană farmaceutică, care produce, de asemenea bunuri de larg consum şi aparate medicale. Fondată în anul 1886 cu sediul în New Brunswick, New Jersey, a înregistrat vânzări la nivel global de 53 miliarde $ în anul 2006, având aproximativ 120,500 de angajaţi.

Ea îşi desfăşoară afacerile în peste 50 de ţări, ce se caracterizează printr-o accentuată descentralizare. Istoricul firmei debutează cu 1932, când au fost înfiinţate primele fabrici, coordonate unitar la nivel strategic, dar cu o ridicată independenţă manifestată printr-o autonomie reală dată fiecărei fabrici. Această libertate de decizie a impus, încă din 1945, adoptarea unui cod de etică denumit "Our Credo" pe care preşedintele companiei James Burke îl considera "declaraţia fundamentală de principii şi acţiuni care caracterizează firma".

Obiectivul fundamental al companiei Johnson & Johnson este de a furniza servicii şi produse de înaltă calitate, de a contribui la vindecarea maladiilor şi a îmbunătăţi calitatea vieţii.

Corporaţia include 250 filiale cu operaţiuni în 57 de tări incluse sub denumirea "Johnson & Johnson Family of Companies". Aceste produse sunt vândute în 175 tări. Printre cele mai cunoscute branduri se numara linia Band-Aid, medicamentele Tylenol, produsele Johnson’s baby, Acuvue lentile de contact, Carefree, Neutrogena şi Clean & Clear.

În topul celor mai admirate companii realizat de către revista Fortune, JNJ s-a plasat pe locul 9 în anul 2006, pentru produsele de calitate şi eficienţă manageriala ridicata, fiind urmata de catre compania Procter & Gamble.

În topul celor mai mari spenderi de publicitate din lume, compania Johnson & Johnson intra direct pe poziţia a noua, luându-i locul lui Nestlé, care cade astfel pe locul zece în clasamentul pe 2004. Noua intrare este explicabilă: bugetul de reclama pe 2004 a crescut cu 13% faţă de anul precedent. În topul FMCG-urilor (Fast Moving Consumer Goods), lider este Procter & Gamble, urmat de General Motors, Unilever si L’Oreal.

Capitolul 2

În urma centralizǎrii rezultatelor obţinute, din chestionarea unui eşantion de 28 de studenţi ai Facultǎţii de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul specializǎrii Marketing, s-a realizat studiul de caz, obiectivul principal fiind evidenţierea personalităţii mărcii Johnson & Johnson.

Testul de asociere

Această tehnică cere intervievaţilor sa facă asociaţii verbale (substantive, verbe, adjective, onomatopee) cu o noţiunea introdusa: marca Johnson & Johnson. Sunt rugaţi să facă asta spontan, pentru a se examina aprecierea valorii mărcii şi a imaginii acesteia în rândul consumatorilor.

Din analiza bileţelelor s-au înregistrat următoarele date :

46% dintre studenţi au indentificat imaginea companiei cu Johnson’s Baby: “şampon copii”, “bebeluşi”, “fără lacrimi”, “ulei de corp”. Marca Johnson’s Baby demonstrează interesul pentru relaţia părinte-copil. Datorită istoriei lungi în care produsele speciale pentru copii s-au dovedit eficiente şi delicate, JNJ a devenit cea mai cunoscuta marca din domeniul Baby Care. "Having a Baby Changes Everything”

60% se refera la cuvinte din categoria bunurilor de larg consum: “şampon”, “curăţenie”, “ulei de corp”, “săpun”, “crema”, “gel de duş”. Compania ofera produse de înaltă calitate care să contribuie la îmbunătăţirea vieţii consumatorilor din lumea întreagă.

7% au corelat marca cu adjectivele: “hidratant”, “delicat”, redând caracteristicile produselor pentru copii, skin and care şi igiena feminină.

un student a notat cuvântul “fraţi”, ceea ce dovedeşte cunoaşterea istoriei JNJ. O altă semnificaţie poate fi corelaţia dintre “fraţi” şi "Johnson & Johnson Family of Companies", deoarece compania ca şi familia se bazeaza pe o relaţie de încredere, înţelegere, atenţie şi prietenie.

Preview document

Test de asociere - Johnson & Johnson - Pagina 1
Test de asociere - Johnson & Johnson - Pagina 2
Test de asociere - Johnson & Johnson - Pagina 3
Test de asociere - Johnson & Johnson - Pagina 4
Test de asociere - Johnson & Johnson - Pagina 5
Test de asociere - Johnson & Johnson - Pagina 6
Test de asociere - Johnson & Johnson - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Test de Asociere - Johnson & Johnson.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnici promoționale - Wembley Dry Gin

1. Analiza preliminară a produsului/brandului 1.1 Analiza conjuncturii de piaţă a produsului Pe o piaţa cu un consum ridicat de băuturi alcoolice...

Cercetare calitativă Maggi

I. PREZENTAREA MARCII Maggi a apărut în urma unui proiect de îmbunataţire a nutriţiei clasei muncitoare, proiect la care lucra doctorul Fridolin...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Stratificare și Mobilitate Socială

Stratificare şi Mobilitate Socială Curs 1: Conceptualizări ale inegalităţilor sociale Motto: “Toate animalele sunt egale. Dar unele animale sunt...

Ai nevoie de altceva?