Asamblari Mecanice

Imagine preview
(9/10)

Acest proiect trateaza Asamblari Mecanice.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 28 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Mecanica

Cuprins

Capitolul I – Memoriu justificativ si generalitati.3
Capitolul II – Elementele asamblarilor filetate.8
Capitolul III – Elemente de calcul.20
Capitolul IV – Asigurarea impotriva autodesfacerii.23
Capitolul V – Norme de Tehnica Securoitatii Munci la operatiile de filetare si asamblarii cu filet.27
Bibliografie.29

Extras din document

CAPITOLUL I

ASAMBLARI FILETATE, GENERALITATI

1 Notiuni si definitii de baza:

Asamblarile filetate ( prin suruburi ) ,fac parte din cele mai raspandite asamblari demontabile : cu ajutorul lor se realizeaza constructii complexe si variate,prin montarea si demontarea cu usurinta a unor piese sau subansambluri.

Asamblarile filetate se realizeaza cu ajutorul a doua piese conjugate denumite: surub ( piesa cuprinsa, filetata la exterior ) si piulita ( piesa cuprinzatoare, filetata la interior ).

1- surub

2 - piulita

3 - saiba

4, 5 – doua asamblari

1 FILETUL

Principalul element al surubului si piulitei este filetul. Filetul este o nervure elicoidala, pe o suprafata de revolutie cilindrica sau conica la exterior in cazul surubului si la interior in cazul piulitei.

Geometric filetul se obtine prin deplasarea unei figure geometrice generatoare dintr-un plan meridian in jurul acestei suprafete.

Desfasurarile unei elice directoare cilindrice,fiind un plan inclinat se stabileste o analogie functionala intre planul inclinat si ansamblarile prin filet.

Prin deplasarea unui profil oarecare ( triunghiular, patrat, trapezoidal, etc. ) pe elicea directoare va lua nastere un filet.

Inaltimea BC la care se ajunge dup ace linia directoare a parcurs o rotatie completa in jurul cilindrului de baza poarta denumirea de pas.

Pasul filetului notat conform stamdardelor cu p se defineste ca : distanta masurata pe acelasi plan meridian, parallel sau care contine axa surubului intre punctele omoloage de pe doua flancuri consecutive.

Unghiul ßi al planului inclinat reprezinta unghiul de inclinare al spirei si este dat de relatia :

tg ßi = p/ Πd1

Fisiere in arhiva (1):

  • Asamblari Mecanice.doc