Sistemul de Injectie Common Rail

Proiect / Mecanica
Informatii Proiect:
Numar pagini: 30 pagini
Marime arhiva: 2.17 MB
Contine fisiere: doc
Numar fisiere: 1 fisier
Nota pe site: Nota  8 Sistemul de Injectie Common Rail , 8 out of 10based on 2 rating
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?
 • Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.
 • Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.
 • Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.
 • Click pentru mai multe detalii.

Extras din document:

Toate sistemele de injectie de pana acum generau presiunea de injectie prin alimentarea separata a combustibilului pentru fiecare injectie in parte.Corespunzator cu principiul de operare,presiunea de injectie creste odata cu cresterea cantitati de combustibil si cu viteza combustibilului alimentat.Presiunea de injectie este joasa intre injectii.

In comparare cu sistemele de injectie familiare,in sistemil de injectie Common Rail generarea de presiune si injectia de combustibil sunt decuplate de rampa comuna.Independente de turatia motorului si de cantitatea de combustibil injectata,presiunile ajustabile in anumite limite sunt mentinute in acumulator,care consta in rampa si conductele de alimentare ale injectoarelor.Cantitatea de combustibil necesara este luata din acest acumulator.

Partea centrala a sistemului este injectorul cu supapa controlata prin solenoid pentru fiecare cilindru in parte.Un impuls de la Unitatea Centrala de Control Electrica (ECU) catre supapa cu solenoid din injector care initializeaza procesul de injectie.Evacuarea sectiunii de traversare a inuectorului,durata de deschidere a supapei este solenoidului si presiunea combustibilului in rampa comuna determina cantitatea combustibilului.

Presiune variabila in acumulaor-Presiunea din acumulator este generata de o pompa de inalta presiune cu piston.Ea opereaza continuu cu momentele joasa de actionare,ceea ce duce la reducerea semnificativa a incarcaturii la actionarea pompei.Presiunea este generata de pompe cu piston radial la autovehicule si cu pistoane in linie la vehicule comerciale.

Sistemele de injectie Common Rail acumulatorul de presiune este controlat prin folosirea unui senzor de presiune.Presiunea poate fii selectata liber si poate fii modificata in concordanta cu conditile de operare a motorului.

Unitatea Centrala de Control (ECU),senzorii si functile sistemului Common Rail sunt similare cu sistemele cu pompa pe fiecare cilindru.

Alegerea presiunii de injectie in cartograma-Separarea functionala a generarii de presiune si injectie le da posibilitatea inginerilor ce concep motoare o mai mare libertate in determinarea metodei de combustie.Presiunea de injectie poate fii liber aleasa in cartograma motorului si ranane aproximativ constanta in timpul injectiei.Cele mai mari presiuni se inscriu in intervalul 1300-1600 bari,in functie de tipul pompei de inalta presiune.

Reduceri ale nivelului sonor si al poluarii-O mai mare reducere a gazelor de evacuare si a zgomotului se obtine prin preinjectie sau de asemenea prin injectii multiple actionate cu acuratete de supapele cu solenoid.In concocordanta,curba de injectie poate fii determinata de controlul miscarii acului duzei.Asistarea hidraulica in timpul inchiderii acului duzei asigura o rapida realizare a ciclului de injectie.

Multitudinea de posibilitati in desenarea curbei de injectie deschid noi posibilitati pentru reducerea in contrinuare a agentilor poluanti in gazele de evacuare si a consumului de combustibil in motoarele diesel.

Posibilitati de asamblare pe motoare-Sistemul „rampa comuna” poate inlocui sistemele conventionale fara necesitatea unor modificari majore ale motorului.Pompa de injectie este inlocuita de pompa de inalta presiune,iar injectorul este integrat in corpul cilindrului ca ansamblu de sustinere a duzei.

Acest sistem de injectie a aparut pentru prima oara la motoarele diesel de autoturism,iar cu timpul aceasta tehnologie a ajuns sa se utilizeze si la motoarele ce echipeaza masinile de teren precum si la autovehicolele de mare tonaj.

Sistemul de injectie Common Rail este un sistem de injectie electronic comandat de un calculator de bord ECU care aduna informatii de la motor cu ajutorul senzorilor,informatii utilizate la o injectie optima.

11 9 10 1 4 2

5 6 7 8 3

Desen 1:Sistemul de injectie Common Rail

1-Rampa comuna de presiune

2-Pompa de inalta presiune

3-Rezervorul de combustibil

4-Conducte de inalta presiune

5-Unitatea centrala de comanda(computerul de bord)

6-Piston cu camera de ardere centrata

7-Mecanismul biela-manivela

8-cabluri de legatura intre senzori si unitatea centrala ECU

9-Sistemul de distributie

10-Injectorul comandat electronic

11-Senzori(depresiune,turatie,temperatura,etc)

AVANTAJE:

-controlul presiunii de injectie foarte exacte la toate injectoarele motorului indiferent de turatia arborelui motor.

-realizeaza o dozare precisa de combustibil pentru fiecare injector,fapt care duce la o economie de combustibil considerabila.

-realizeaza presiuni mari de compresie chiar si la turatii relativ mici ale arborelui motor

-se poate aplica la o larga gama de motoare precum si la o gama larga de forme geometrice a camerei de ardere.

-tinta acestui sistem de injectie este de a verifica consumul de combustibil a motorului diesel prin realizarea unui dozaj optim verificat si realizarea unuei pulverizari eficiente.


Fisiere in arhiva: (1)

 • Sistemul de Injectie Common Rail.doc

Previzualizare pagini (30):


  Documente similare:

  Preview PCMAI - Calculul Termic al MAI
  PCMAI - Calculul Termic al MAI
  Proiectul contine 31 pagini in format doc cu o marime totala de 264.76 KB.
  Preview Injectii de Consolidare si Drenare
  Injectii de Consolidare si Drenare
  Proiectul contine 77 pagini in format doc cu o marime totala de 242.73 KB.
  Preview Injectia la MAC
  Injectia la MAC
  Referatul contine 4 pagini in format doc cu o marime totala de 11.19 KB.
  Preview Common Rail
  Common Rail
  Referatul contine 30 pagini in format doc cu o marime totala de 2.34 MB.
  Preview Sistemul de Injectie - Common Rail
  Sistemul de Injectie - Common Rail
  Referatul contine 4 pagini in format doc cu o marime totala de 43.24 KB.
  Preview Sistemul de Alimentare Utilizat la Autoturismul Cielo
  Sistemul de Alimentare Utilizat la Autoturismul Cielo
  Proiectul contine 19 pagini in format doc cu o marime totala de 868.86 KB.