Biblioteca

Cancerul

Proiect / Medicina
Informatii Proiect:
Numar de pagini: 16
Marime arhiva: 209.88Kb
Contine fisiere: doc
Numar de fisiere: 1
Tip document: Proiect
Domeniu: Medicina
Nota pe site: 7 Cancerul, 7 out of 10 based on 1 rating
Valoare:
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.

Fisiere in arhiva: (1)

 • Cancerul.doc

Din cuprins:
1. Schimbari în activitatea obisnuita a intestinului sau vezicii urinare.
2. O rana care nu se vindeca.
3. Pierderi de secretii sau sângerari anormale.
4. Noduli la sân sau oriunde altundeva.
5. Dificultati în deglutitie sau indigestii.
6. Schimbari în aspectul negilor sau alunitelor.
7. Tuse sau raguseala persistenta.

Extras din document:

Prezenta unuia dintre semnele de alarma nu înseamna automat ca aveti cancer, dar reprezinta un motiv serios sa va prezentati la medic pentru control. Valoarea lor este aceea ca pot ajuta la depistarea PRECOCE a cancerului, deci cresc mult sansele de vindecare. Si scaderea în greutate poate indica prezenta unui cancer, dar de obicei este vorba de un cancer avansat.
80% din cancere sunt prevenibile prin schimbari în modul de viata. 35% DIN CANCERE POT FI PREVENITE PRIN DIETÃ, SI ÎNCÃ 30% PRIN A NU FUMA.
Legatura dintre cancer si dieta.
Este vorba de 14 recomandari pentru prevenirea cancerului prin dieta, extrase din Raportul "Alimentatie, nutritie si prevenirea cancerului: o perspectiva globala", bazat pe analiza a peste 4500 de studii stiintifice de un grup de 150 de specialisti din întreaga lume. Ele reprezinta cel mai valoros pachet de recomandari ce pot fi oferite la ora actuala pentru reducerea riscului de cancer.
Recomandari dietetice pentru prevenirea cancerului
1. Adoptati o dieta predominant vegetala, care sa contina o varietate de fructe, leguminoase si cât mai putine alimente amidonoase rafinate.
2. Evitati surplusul sau deficitul ponderal, si limitati câstigul ponderal în timpul perioadei de adult la mai putin de 5 kg.
3. Daca profesiunea nu va solicita fizic, efectuati zilnic o plimbare în pas vioi de aproximativ o ora (sau o alta activitate similara). De asemenea, acumulati cel putin o ora de exercitiu fizic viguros pe saptamâna.
4. Consumaai 400-800 g (sau 5 sau mai multe portii) pe zi dintr-o varietate de legume, verdeturi si fructe, pe tot parcursul anului.
5. Consumati 600-800 g (sau cel putin 7 portii) pe zi dintr-o varietate de cereale integrale, leguminoase (fasole, linte, soia, mazare, etc.), radacinoase si cartofi. Obisnuiti-vp sa preferati alimentele prelucrate si procesate câtmai putin. Limitati consumul de zahar rafinat.
6. Nu se recomanda consumul de alcool.
7. Nu se va consuma sau cel putin se va limita consumul de carne rosie la maximum 80 g pe zi. Aceasta este de preferat sa fie înlocuita cu carne de peste, pasare, si alte animale nedomestice.
8. Se va limita consumul de alimente grase, în special a celor de origine animala. În ce priveste uleiurile vegetale, acestea se vor folosi în cantitati modeste.
9. Se va limita consumul de alimente sarate si se va reduce sarea folosita la gatit si cea adaugata la masa. Sevor folosi mirodenii si condimente vegetale pentru asezonarea alimentelor.
10. Nu folositi alimente care, ca urmare a pastrarii timp îndelungat la temperatura camerei, sunt expuse contaminarii cu micotoxine (prin mucegaire).
11. Pentru conservarea alimentelor alterabile cumparate sau pregatite acasa se va folosi refrigerarea, congelarea si alte metode adecvate.
12. Atunci când nivelurile aditivilor, substantelor contaminante si a altor reziduuri sunt reglementate cu atentie,prezenta lor în alimente sau bauturi nu produce daune sanatatii. În schimb, folosirea improprie a acestor substante sau lipsa reglementarilor în domeniu pot primejdui sanatatea, lucru valabil cu deosebire în tarile în curs
de dezvoltare.


Previzualizare pagini: (16)

  Documente similare:
  Preview document similar
  Nursingul Bolnavului cu Cancer Mamar
  Proiectul contine 125 pagini in format doc, ppt cu o marime totala de 2.09 MB.
  Preview document similar
  Cancerul Mamar - Cea Mai Frecventa Forma de Cancer...
  Proiectul contine 12 pagini in format doc cu o marime totala de 21.56 KB.
  Preview document similar
  Obstetrica si Ginecologie
  Cursul contine 117 pagini in format doc cu o marime totala de 305.95 KB.
  Preview document similar
  Studiu de Caz - Cancerul Ovarian - Metode de...
  Proiectul contine 116 pagini in format doc cu o marime totala de 4.95 MB.
  Preview document similar
  Cancerul - Boala Provocata de Alterarea Genelor
  Licenta contine 62 pagini in format doc cu o marime totala de 8.9 MB.
  Preview document similar
  Dieta si Exercitiul Fizic in Prevenirea Cancerului
  Referatul contine 15 pagini in format doc cu o marime totala de 35.79 KB.
  Carti recomandate:
  Susan M. Love, Karen Lindsey
  CEA DE-A CINCEA EDITIE a ghidului scris de dr. Susan Love, care se bucura de o mare autoritate, aduce o nota noua de optimism bazata pe informatiile recente oferite de cercetarea fundamentala. In primul rand, nu toate formele de cancer sunt identice. Determinand subtipul de cancer, tratamentele pot fi personalizate pentru a corespunde fiecarui... citeste tot
  Susan M. Love, Karen Lindsey
  O a doua mare cotitura in intelegerea cancerului mamar o constituie faptul ca, in fond, celulele nu functioneaza izolat. Pentru ca un cancer sa se dezvolte, este nevoie de mai mult decat o singura celula cu mutatii. Mediul din jur, vecinatatea ei, trebuie sa o hraneasca. O celula maligna situata intr-un mediu sanatos, de obicei, va ramane in... citeste tot
  Brandusa Armanca, Dana Harbuz-Miricioiu
  Experientele impartasite din generozitatea a saptesprezece femei care au patimit si au invins au rostul de a indemna la speranta, asa cum pictorialul reprezinta elogiul adus triumfului feminin al vietii. Gloria acestei victorii se obtine invatand, pas cu pas, ce este si cum se combate cancerul de san. Marturiile din prima parte nu reprezinta o... citeste tot