Analiza Comparativă a Cuptoarelor cu Microunde

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 5089
Mărime: 57.12KB (arhivat)
Publicat de: Aurel Ion Croitoru
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. 1.Introducere pg. 3
  2. 2.Prezentarea produselor şi a grupei de produse pg. 4.
  3. 2.1 Prezentarea firmelor pg. 4
  4. 2.2 Prezentarea produselor alese pg. 9
  5. 2.3 Alegerea produsului etalon pg. 11
  6. 3. Prezentarea caracteristicilor generale a produselor alese pg. 12
  7. 3.1 Principalele caracteristici de calitate pg. 12.
  8. 3.2 Clasificarea produselor în funcţie de cinci caracteristici pg. 12
  9. 3.3 Clasificarea produselor după sensul de influenţare a calităţii pg. 13
  10. 4. Prezentarea caracteristicilor de calitate utilizate pg.13
  11. 5.Metode de analiză comparativă pg. 14
  12. 5.1 Metoda clasică pg.14
  13. 5.2 Metoda expertizei pg. 17
  14. 5.3 Metoda matricei pg. 19
  15. 6. Concluzii pg. 20
  16. 7. Bibliografie pg.22

Extras din proiect

1. INTRODUCERE

Analiza presupune descompunerea logică a unui produs în părţi constitutive pentru cunoaşterea aportului fiecărei părţi la calitatea ansamblului, a întregului produs sau serviciu.

Analiza comparativă a calităţi constă în aplicarea unor metodologii adecvate ce presupune compararea a două sau mai multe mărfuri pe baza caracteristicilor reprezentative. Analiza comparativă se utilizează pentru ierarhizarea produselor în funcţie de nivelul calităţi atins pe piaţa internă şi externă, ţinând cont de mai multe criterii printre care: propieteţile esenţiale, eficienţa în utilizare şi preţul. Acestea sunt elementele hotăratoare în decizia de cumpărare, de acceptare sau nu pentru consumator. Analiza comparativă facilitează cunoaşterea reală a ofertei de produse şi servicii, necesitate stringentă pentru toţi factorii care acţionează în medii concurenţiale economice dominate de informaţii multiple, incerte şi chiar contradictorii în domeniul calităţii.

Analiza comparativă îşi propune să informeze obiectiv consumatorii privind caracteristicile de calitate ale produselor, caracteristici ce participă la realizarea unui produs şi să îi ajute în luarea deciziei de achiziţionare a produsului pe care îl doresc şi de care au nevoie. Analiza comparativă este foarte des utilizată în relaţiile comerciale, cu toate că nu oferă întotdeauna concluziile cele mai bune datorită faptului că nu există criterii unice de apreciere a calităţii, iar numărul proprietăţilor între limite largi, ceea ce îngreunează ierarhizarea corectă a produselor şi serviciilor în funcţie de nivelul calităţii.

Analize comparative se fac în toate ţările dezvoltate de către organizatori şi asociaţii ale consumatorilor în colaborare cu laboratoare acreditate să efectueze anumite încercări de caracteristici de calitate. Analizele comparative cu toate limitele lor, prezintă o importanţă deosebită deoarece prin efectuarea lor şi publicarea rezultatelor obţinute generează o influenţă spectaculoasă asupra consumatorilor şi a producătorilor.

Beneficiarii nemijlociţi ai analizei comparative sunt:

a) Societăţile comerciale din domeniul producţiei mărfurilor ţi cel al prestărilor de servicii care trebuie să cunoască permanent zona de piaţă specifică obiectului lor de activitate şi pe această bază să găsească soluţii adecvate asigurării coerenţei politicilor comerciale.

b) Organizaţiile cu atribuţii de supraveghere şi corectare a activităţi de producere şi comercializare a mărfurilor, în domeniul prestărilor de servici, ca de pildă, organele de sinteză economică, organele fiscale şi cele vamale care trebuie să cunoască raporturile calitative reale dintre mărfurile care compun segmente de ofertă.

c) Consumatorii, în calitatea lor de purtători ai cererii, care constituie categoria cea mai importantă, numeroasă şi cea mai îndreptăţită să beneficieze de obiectivitatea şi pertinenţa rezultatelor analizei comparative a mărfurilor şi serviciilor. Aceştia sunt supuşi permanent unei publicităţi persuasive şi nu întotdeauna corecte în privinţa calităţii produselor şi serviciilor, fapt care conduce la manifestarea, unui comportament de cumpărare prejudicios.

Există o gamă largă de analize comparative ale produselor şi serviciilor. Varietatea tipologică a acestor analize este nelimitată şi aceasta datorită caracterului aproape unic al ipostazelor de apreciere a calităţii îndeosebi dacă se convine asupra „categoriei de calitate”, ea având semnificaţia “de măsură” a satisfacţiei oferită de o marfă sau de un servici.

În practică pentru a asigura un nivel înalt, convenabil de obiectivitate a analizei comparative, care privesc segmente mai largi de cereri, se pretează la cunoaşterea prealabilă a caracteristicilor cererii pentru o marfă anume, operaţiune ce presupune studii de piaţă corespunzătoare.

Tipologia analizelor comparative privind calitatea este structurată în funcţie de anumite criterii, spre exemplu grade de importanţă şi complexitatea mărfii.

Gradul de importanţă este dat de scopul analizei, mijloacele reclamate şi efectele antrenate.

Complexitatea mărfurilor determină hotărator caracterul analizei comparative. Dacă în cazul unor produse de complexitate redusă rezultatele analizei sunt relativ controlabile de cei interesaţi, dat accesibilităţi problematicii specifice, în cazul mărfurilor de complexitate mare sunt necesare demersuri riguroase şi profesionale.

În desfăşurarea analizei comparative trebuie respectate anumite principii şi etape pentru a ajunge la rezultate pertinente şi obiective.

Principiile de bază ce trebuiesc respectate în desfăşurarea unei analize comparative sunt:

a) Unitatea categorială a obiectului analizei comparative (produs / servici / lucrare), respectiv obiectul analizei să fie din aceeaşi categorie, descris prin aceleaşi caracteristici de calitate.

Caracteristicile prezintă proprietăţile esenţiale ale produselor, consacrate în domeniu, adică fac obiectul includerii lor în materiale normative specifice (standarde, norme, caiete de sarcini) sunt recunoscute cu semnificaţia stabilită în domeniu.

b) Obiectul analizei comparative trebuie să răspundă aceleaşi nevoi, mai exact aceluiaşi segment de nevoie socială.

Obiectivele analizei comparative sunt următoarele:

a) stabilirea performanţelor diferitelor modele de produse;

b) compararea condiţiilor comerciale şi de servicii oferite de firmele producătoare.

c) caracterizarea produselor şi caracteristicilor de calitate;

d) stabilirea raportului performanţă/ preţ sau de calitate/ preţ.

Scopul analizei comparative este să îl ajute pe consumator în achiziţionarea de produse care să satisfacă nevoile acestuia la un preţ cât mai mic.

2. Prezentarea grupei de produse şi a produselor

2.1 Prezentarea firmelor

Produsele alese în vederea realizării analizei comparative aparţin firmelor: Whirpool, LG, Panasonic şi Samsung.

WHIRPOOL

Compania a fost fondată în anul 1922 la Benton Harbor (Michigan – SUA), unde se află în prezent sediul central. Toate fabricile Whirpool sunt certificate ISO 9001. Compania Whirpool deţine fabrici în 13 ţări, cele mai multe în Europa şi SUA, are capacitatea de a produce aparate electrocasnice de calitate, robuste , de încredere, uşor de utilizat şi de întreţinut, având un design modern şi atrăgător, care economisesc timp şi energie şi sunt nepoluante.

Preview document

Analiza Comparativă a Cuptoarelor cu Microunde - Pagina 1
Analiza Comparativă a Cuptoarelor cu Microunde - Pagina 2
Analiza Comparativă a Cuptoarelor cu Microunde - Pagina 3
Analiza Comparativă a Cuptoarelor cu Microunde - Pagina 4
Analiza Comparativă a Cuptoarelor cu Microunde - Pagina 5
Analiza Comparativă a Cuptoarelor cu Microunde - Pagina 6
Analiza Comparativă a Cuptoarelor cu Microunde - Pagina 7
Analiza Comparativă a Cuptoarelor cu Microunde - Pagina 8
Analiza Comparativă a Cuptoarelor cu Microunde - Pagina 9
Analiza Comparativă a Cuptoarelor cu Microunde - Pagina 10
Analiza Comparativă a Cuptoarelor cu Microunde - Pagina 11
Analiza Comparativă a Cuptoarelor cu Microunde - Pagina 12
Analiza Comparativă a Cuptoarelor cu Microunde - Pagina 13
Analiza Comparativă a Cuptoarelor cu Microunde - Pagina 14
Analiza Comparativă a Cuptoarelor cu Microunde - Pagina 15
Analiza Comparativă a Cuptoarelor cu Microunde - Pagina 16
Analiza Comparativă a Cuptoarelor cu Microunde - Pagina 17
Analiza Comparativă a Cuptoarelor cu Microunde - Pagina 18
Analiza Comparativă a Cuptoarelor cu Microunde - Pagina 19
Analiza Comparativă a Cuptoarelor cu Microunde - Pagina 20
Analiza Comparativă a Cuptoarelor cu Microunde - Pagina 21
Analiza Comparativă a Cuptoarelor cu Microunde - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa a Cuptoarelor cu Microunde.doc

Alții au mai descărcat și

Rolul organizațiilor internaționale în dinamica securității globale

Organizatiile internationale permit statelor sa abordeze împreuna problemele comune, în cadrul unui proces decizional colectiv, chiar daca unele...

Bazele Merceologiei

CAPITOLUL I: OBIECTUL DE STUDIU AL MERCEOLOGIEI 1.1. Obiectul de studiu al merceologiei Stiinta marfurilor – Merceologia – are ca obiectiv...

Reciclarea Autovehiculelor Scoase din Uz

CE INSEAMNA RECICLAREA? Recilarea este un concept tot mai des intalnit inca din secolul al XX-lea care doreste limitarea risipei de resurse pentru...

Mierea, zahărul și produsele zaharoase

Produsele apicole: - produse apicole naturale directe: - mierea; - ceara; - propolisul; - polenul; - lăptişorul de matcă; - veninul de...

Bazele Merceologiei

1.1 Obiectul merceologiei Etimologia cuvântului “merceologie” provine de la cuvântul merx (limba latină) – marfă logos (limba greacă) – ştiinţă...

Tehnici și metode moderne de control în sistemele de fabricație

momente istorice şi factori cu implicaţii importante în ceea ce priveşte calitatea: omul şi-a dezvoltat gustul pentru mai bun şi mai frumos din...

Te-ar putea interesa și

Analiză comparativă a aspiratoarelor de praf

Introducere Industria aparatelor electrocasnice este într-o continua dezvoltare, deoarece are în vedere confortul pe care fiecare persoana tinde...

Analiza comparativă a cuptoarelor cu microunde

Introducere Această lucrare își propune, prin intermediul analizei comparative, sa informeze obiectiv consumatorii, şi nu numai, privind...

Analiza comparativă a cuptoarelor cu microunde

Cap.1 INTRODUCERE Cuptoarele cu microunde reprezintă un progres cu totul deosebit în acest domeniu, pătrunzând în ultimul timp, tot mai mult în...

Studiu privind calitatea mărfurilor domotice-electrocasnice de pe piață

CAPITOLUL I OBIECTUL DE STUDIU ŞI EVOLUŢIA ŞTIINŢEI MĂRFURILOR 1.1 Semnificaţie şi denumiri ale ştiinţei mărfurilor Ştiinţa mărfurilor se...

Analiza comparativă a unei grupe de mărfuri - cuptor cu microunde

Analiza comparativă a cuptorului cu microunde Introducere Pentru realizarea analizei comparative a unui produs am ales cuptorul cu microunde,...

Analiza Comparativă a Calității Mașinilor de Spălat Vase

CAPITOLUL I – INTRODUCERE Analiza comparativă este utilizată pentru ierarhizarea produselor în funcţie de nivelul calităţii atins pe piaţa internă...

Cuptorul cu Microunde

Introducere Pentru realizarea acestui proiect am ales că și produs nealimentar ,,cuptorul cu microunde”,întrucât acesta este ideal pentru...

Analiza comparativă a mașinilor de spălat rufe cu încărcare verticală

Introducere Analiza comparativă se utilizează pentru ierarhizarea produselor în funcţie de nivelul calităţii atins pe piaţa internă şi externă...

Ai nevoie de altceva?