Prezentarea unui Magazin de Specialitate - Farmacia Ropharma

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 2579
Mărime: 61.07KB (arhivat)
Publicat de: Stancu Balint
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Talmaciu Mihai

Cuprins

  1. I.Prezentarea generală a magazinului 3
  2. Istoric 3
  3. Amplasare 3
  4. Forma de organizare 3
  5. Clienții 3
  6. Concurența 4
  7. Sigla 4
  8. Slogan 4
  9. II. Oraganizarea spatiului de vânzare și a vanzarii 5
  10. Casele de marcat 5
  11. Prezentarea modului de vanzare 5
  12. Prezentarea mobilierului 6
  13. III. Sondaj de opinie 9
  14. IV. Concluzii si propuneri 17
  15. Bibliografie 18

Extras din proiect

ROPHARMA

I.Prezentarea generală a magazinului

Istoric Ropharma ia ființa in toamna anului 2007 când fosta societate IassyFarm ia acest nume in cadrul unui proces de rebranding și iși mută sediul social de la Iași la Brașov. Câteva luni mai târziu fuzionează prin absorbție cu alte trei companii de profil. Cele trei companii absorbite sunt Farmaceutica Aesculap Tg. Mureș, Medica Bacău si Global Pharmaceuticals Brașov. In județul Iași Ropharma operează in total 28 de farmacii dintre care 16 sunt in Municipiul Iași.

Amplasare Farmacia este amplasată in Piata Unirii, intre Hotel Unirea si Bulevardul Independenței o zona aglomerată deoarece aici se afla centul vechi al Iașiului, iar in imediata lui apropiere se află Palatul Culturii si Mitropolia.

Forma de organizare S.C Ropharma este o societate pe acțiuni cu capital privat.Sediul social al societății este in Romania , Brașov str. Iuliu Maniu nr.55, et I, jud. Brașov. Domeniul principal de activitate al societații este comerțul cu amanuntul, iar obietivul principal uramărit este comerțul cu amanuntul al produselor farmaceutice. Printre activitațile secundare se numără: fabricarea produselor farmaceutice, comerț cu ridicata al produselor farmaceutice și intermedieri in comerțul specializat in vânzarea produselor cu caracter specific.

Clienții In ceea ce privește clineții aceștia sunt diverși având vârsta cuprinsă intre 20- 60 de ani. Această diversitate derivă din modul de organizare al farmaciei deoarece aici se pot achiziționa atât medicamente pe bază de rețete medicale, diverse medicamente fără rețetă, cât si produse pentru copii, produse cosmetice și ochelari de soare purtând marca unor designeri celebri.Un exemplu concret in ceea ce privește numarul egal de clienti care vin insoțiti de o reteta medicală si restul care nu am recomandări medicale il reprezintă cifra de afaceri egală iregistrată la cele doua sectoare: rețete, respectiv cașh.

Concurența In economie concurența reprezintă rivalitatea dintre diferiți ofertanți pentru a câstiga clienti. Punctul de lucru al farmaciei Ropharma din Piața Unirii are in imediata sa apropiere câteva farmacii precum Dona, Piața Unirii, Viva, Sensi Blu, Aris, Pharma House, City. Toate aceste farmacii sunt mici in comparație cu Ropharma, având la dispozitie atat un spațiu mai mic de prezentare a produselor, cât și un număr efectiv mai redus de produse și sortimente. La nivel de oraș printe concurenții mai importanți ai farmaciei Ropharma se numără Farmacia Catena care deține 8 puncte de lucru in Iași, City Pharma care au 3 pucte de lucru si Sensi Blu care au 7 puncte de lucru. Din acest punct de vedere Farmacia Ropharma le depașeste pe toate având 28 de puncte de lucru in Județul Iași, din care 16 in localitatea Iași.

Sigla Sigla farmaciei este scrisă cu alb si apare pe un fundal verde. Numele de Ropharma este alcatuit din ro care se referă la Romania, iar pharma inseamnă farmacie, iar ca explicatie Ropharma reprezintă farmacia romanilor.

Slogan Farmacia Ropharma nu are nici un slogan.

II. Oraganizarea spatiului de vânzare și a vanzarii

Oficina, locul unde este primit clientul, are o suprafata destul de mare pentru o farmacie, fiind cea mai spatioasa din orasul Iasi.

Organizarea interioara a suprafetei de vanzare reprezinta, intr-o anumita masura, modul de prezentare a magazinului. Atat in proiectarea noilor magazine, cat si in remodelarea celor existente, se urmareste in esenta, crearea unei ambiante care sa promoveze in cel mai inalt grad vanzarile, realizarea unei legaturi optime intre diferitele componente ala sistemului pe care il formeaza ansamblul suprafetei de vanzare.

Functionalitatea eficienta a magazinului este conditionata de modul cum se va solutiona repartizarea suprafetei de vanzare pe raioane, dimensionarea optim a acestora avand consecinte nemijlocite asupra cifrei de afaceri ca si asupra nivelului de servire a clientilor.

Preview document

Prezentarea unui Magazin de Specialitate - Farmacia Ropharma - Pagina 1
Prezentarea unui Magazin de Specialitate - Farmacia Ropharma - Pagina 2
Prezentarea unui Magazin de Specialitate - Farmacia Ropharma - Pagina 3
Prezentarea unui Magazin de Specialitate - Farmacia Ropharma - Pagina 4
Prezentarea unui Magazin de Specialitate - Farmacia Ropharma - Pagina 5
Prezentarea unui Magazin de Specialitate - Farmacia Ropharma - Pagina 6
Prezentarea unui Magazin de Specialitate - Farmacia Ropharma - Pagina 7
Prezentarea unui Magazin de Specialitate - Farmacia Ropharma - Pagina 8
Prezentarea unui Magazin de Specialitate - Farmacia Ropharma - Pagina 9
Prezentarea unui Magazin de Specialitate - Farmacia Ropharma - Pagina 10
Prezentarea unui Magazin de Specialitate - Farmacia Ropharma - Pagina 11
Prezentarea unui Magazin de Specialitate - Farmacia Ropharma - Pagina 12
Prezentarea unui Magazin de Specialitate - Farmacia Ropharma - Pagina 13
Prezentarea unui Magazin de Specialitate - Farmacia Ropharma - Pagina 14
Prezentarea unui Magazin de Specialitate - Farmacia Ropharma - Pagina 15
Prezentarea unui Magazin de Specialitate - Farmacia Ropharma - Pagina 16
Prezentarea unui Magazin de Specialitate - Farmacia Ropharma - Pagina 17
Prezentarea unui Magazin de Specialitate - Farmacia Ropharma - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Prezentarea unui Magazin de Specialitate - Farmacia Ropharma.docx

Alții au mai descărcat și

Rolul organizațiilor internaționale în dinamica securității globale

Organizatiile internationale permit statelor sa abordeze împreuna problemele comune, în cadrul unui proces decizional colectiv, chiar daca unele...

Bazele Merceologiei

CAPITOLUL I: OBIECTUL DE STUDIU AL MERCEOLOGIEI 1.1. Obiectul de studiu al merceologiei Stiinta marfurilor – Merceologia – are ca obiectiv...

Reciclarea Autovehiculelor Scoase din Uz

CE INSEAMNA RECICLAREA? Recilarea este un concept tot mai des intalnit inca din secolul al XX-lea care doreste limitarea risipei de resurse pentru...

Mierea, zahărul și produsele zaharoase

Produsele apicole: - produse apicole naturale directe: - mierea; - ceara; - propolisul; - polenul; - lăptişorul de matcă; - veninul de...

Bazele Merceologiei

1.1 Obiectul merceologiei Etimologia cuvântului “merceologie” provine de la cuvântul merx (limba latină) – marfă logos (limba greacă) – ştiinţă...

Tehnici și metode moderne de control în sistemele de fabricație

momente istorice şi factori cu implicaţii importante în ceea ce priveşte calitatea: omul şi-a dezvoltat gustul pentru mai bun şi mai frumos din...

Ai nevoie de altceva?