Biblioteca

Influenta Televiziunii

Proiect / Pedagogie, Mass Media
Informatii Proiect:
Numar de pagini: 8
Marime arhiva: 9.67Kb
Contine fisiere: doc
Numar de fisiere: 1
Tip document: Proiect
Domenii: Pedagogie, Mass Media
Nota pe site: 8 Influenta Televiziunii, 8 out of 10 based on 1 rating
Valoare:
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.

Fisiere in arhiva: (1)

 • Influenta Televiziunii.doc

Extras din document:

Un subiect mult controversat este daca mijloacele de comunicare in masa produc sau sporesc violenta.Majoritatea oamenilor, inclusiv dintre specialistii disciplinelor socioumane cred ca da.De catva timp, exista o vointa aproape obsesionala de a stabili o relatie cauzala intre violenta din mass-media si violenta tinerilor.
Violenta ocupa unul dintre primele locuri, ca pondere pe canalele tv din intreaga lume.Desi in ultimii ani fenomenul violentei pe micul ecran a atras cele mai multe dezbateri publice, critici si sanctiuni, televiziunea continua sa transmita din ce in ce mai multa violenta, iar telespectatorii din toata lumea, mai ales tinerii, cauta cu aviditate aceste programme.Presa, scrisa sau audiovizuala, informeaza in permanenta cu privire la diverse manifestari ale acestui fenomen.De la formele cele mai agresive, precum razboaiele ori crimele, bataile, violurile, furturile, distrugerile de bunuri ,si pana la cele mai putin socante (dar nu mai putin vinovate), cum ar fi violentele verbale, toate acestea, sustinute de o abundenta de imagini violente se perinda zilnic prin fata ochilor nostril.
2.FUNCTIA AMBIGUA A TELEVIZIUNII
Influenta diversilor factori asupra personalitatii tanarului si adultului Cercetarile si observatiile realizate in ultimile decenii au scos in evidenta importanta mai mare sau mai mica a anumitor factori ca: muzica, filmele, televiziunea in modelarea mentalitatii si comportamentului tanarului si chiar a adultului.Gravitatea influentei acestor factori nu a atras atentia cercetatorilor decat dupa anii ’60-’70 si doar in anumite tari occidentale.Astazi aceasta problema este dezbatuta si analizata in aproape toate tarile lumii. Toate aceste influente negative au aparut odata cu dezvoltarea mijloacelor de comunicare in masa (presa, televiziunea, internetul).
2.1 Muzica
In unele situatii, are efecte pe care multi nu le cunosc si nici nu le pot concepe.Aici este vorba de acele genuri de muzica (hip-hop sau heavy mental) ce contin versuri care incurajeaza abuzurile si umilirea sexuala a femeilor,violenta.Mesajele muzicii sunt si mai puternice cand provin direct de la staruri,eroi ce sunt adorati de fanii lor.(Cucos Constantin,Efectele perverse ale mediatizarii culturii, in revista Psihologia, nr. 2/1998, Ed Tehnica, Buc, pp.3-5)
2.2 Filmele.
O multime de productii cinematografice se intrec astazi in a etala morbiditate, maladivitatea, anormalitatea.Teoria potrivit careia evadarea imaginative in rau(prin vizionarea unor scene “tari” ,morbide) ne-ar descarca de unele pulsiuni, ne-ar proteja si ne-ar indeparta de savarsirea raului este departe de adevar.Psihologii au aratat ca defularea nu constituie un antidote la savarsirea reala a faptelor.Dimpotriva, vizionarea scenelor de violenta, de groaza, de abatere comportamentala, ne inspira sau ne predispune catre reeditarea si “experimentarea” lor in fapte.Multi tineri incearca sa imite actele prezentate in film, in special cele de violenta.


Previzualizare pagini: (8)

  Documente similare:
  Preview document similar
  Mass-media si Educabilitatea. Influenta Mass - Media...
  Proiectul contine 17 pagini in format doc cu o marime totala de 25.15 KB.
  Preview document similar
  Tehnici Promotionale - Studii de Caz
  Proiectul contine 27 pagini in format doc cu o marime totala de 106.74 KB.
  Preview document similar
  Efecte ale Mass-Media - Televiziunea de Nisa
  Proiectul contine 55 pagini in format doc cu o marime totala de 320.02 KB.
  Preview document similar
  Influenta Mass-Mediei asupra Comportamentului Agresiv
  Proiectul contine 19 pagini in format doc cu o marime totala de 31.23 KB.
  Preview document similar
  Stilul Publicistic
  Proiectul contine 125 pagini in format doc cu o marime totala de 170.57 KB.
  Preview document similar
  Programe TV Destinate Copiilor - Violenta in...
  Proiectul contine 53 pagini in format doc cu o marime totala de 596.18 KB.
  Carti recomandate:
  Mirela Lazar
  Aparitia unor ,,jurnale" atipice in noile grile de programe ale posturilor de televiziune nu trebuie sa mai surprinda. Lucrarea trateaza evolutia jurnalismului de televiziune in Romania, in contextul ofensivei noilor tehnologii, al climatului mediatic hiperconcurential si al schimbarilor survenite in practicile de comportament televizual.... citeste tot
  Daniela Zeca-Buzura
  Analiza unor productii TV recente - americane, europene, dar si autohtone - ii ofera autoarei prilejul de a pune in discutie realitatea ,,artificiala" a televiziunii, o noua categorie epistemologica realizata in laboratoarele de dincolo de ecran. Adresat in principal studentilor de la specializarile jurnalism si comunicare si profesionistilor... citeste tot
  Hartley John, Fiske John
  Din cuprins: Codurile televiziunii; Functiile televiziunii; Televiziunea bardica; Audientele; Realismul televiziunii. Mijloacele de comunicare in masa se numara printre cei mai importanti factori de articulare a societatilor moderne. Mai mult decit atat, unii analisti au evidentiat rolul lor crucial in insasi structurarea... citeste tot