Promovarea Produselor în Mediul Rural

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 3 fișiere: doc, ppt
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 1224
Mărime: 680.45KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lect. Univ. Liana Badea

Extras din proiect

Luand in considerare studiul social realizat in Romania in 2009 regasim urmatoarele categorii de oameni: nostalgicii sunt batrani de peste 60 de ani, cu venituri mici, cauta siguranta si stabilitatea in religie. Traditionalistii sunt oameni intre 40 si 60 de ani, multi dintre ei pierzandu-si locul de munca din industrie se regasesc debusolati in contextul actual. Multi dintre cei sub 40 de ani pot fi incadrati la conducatori, principalul lor atribut fiind puterea de munca, acestia au initiative in dezvoltarea unor mici afaceri sau pleaca peste hotare in cautarea unui trai mai bun. Generatia tanara sau chiar foarte tanara (sub 20 de ani) produce „nou-venitii” deoarece multi cauta autorealizarea plecand in orasele mari la studii.

Avand in vedere criteriile de segmentare a populatiei aratate mai sus si, mai ales, accesul oamenilor la informatie, voi arata in cele ce urmeaza, doua abordari diferite de promovare a produsului vopsea.

In cele ce urmeaza voi incerca sa identific setul de atribute determinante care sa defineasca produsul pentru o pozitionare cat mai buna a acestuia pe segmentele de piata alese.

Prima strategie de promovare are ca public tinta oamenii cu venituri mici. Acestia sunt de obicei nostalgici sau traditionalisti,. Nostalgicii sunt batrani care nu mai au putere de munca de aceea un atribut asupra caruia se pune accent in aceasta campanie este acela al durabilitatii (nu este necesar sa revopsesti prea curand). Pe langa aceasta, un alt atribut important este cel al consistentei vopselei, deci a puterii de acoperire – „este suficient sa dai o singura data cu pensula pentru a acoperii suprafata de vopsit”. Traditionalistii ar cumpara un produs romanesc, dar si nostalgicii deoarece mentalitatea generala a oamenilor de acolo este aceea ca tot ceea ce este „strain”, de import, este foarte scump, ori atributul cel mai important al produsului adresat acestui segment de piata este cel al pretului accesibil.

Pentru a stabili clar provenienta marcii, aceasta trebuie mentionata in mesajul publicitar („produs al Fabricii de Lacuri si Vopseluri”). Numele ales este EXPERT, cuvant cu o rezonanta puternica, intarit de sloganul campaniei: „CALITATE DE 5 STELE LA UN PRET ACCESIBIL”. Reclamele nu pot fi decat unele substantiale, centrate pe produs si pe calitatile acestuia.

In reclama tv un personaj este prezentat vopsind un gard, un al doilea personaj incepe o conversatie: „Ooo! Vecine, ai si terminat de vopsit gardul?!” , exclamatie care determina personajului numarul unu sa inceapa o descriere a produsului: se aplica usor, este suficienta o singura „mana” de vopsea pentru acoperirea fara urme a suprafetelor. Personajul numarul doi presupune ca trebuie sa fie vorba despre o vopsea scumpa, la care personajul numarul unu raspunde: „Da’ de unde vecine, e vopsea romaneasca, facuta la noi, cu pret romanesc de calitate superioara la un pret accesibil!”.

In reclama publicitara de mai sus vor fi utilizate STRATEGII DE INFLUENTARE A PUBLICULUI : prezentarea produsului din perspectiva beneficiului promis a se obtine ca urmare a cumpararii sau utilizarea in reclama a unor “secvente de viata” in cadrul carora este inclus subiectul caruia i se face reclama. Sunt folosite de asemenea mesajele publicitare functionale (caracterizate printr-un ton transant, ce pune in evidenta performantele produsului in asociere cu pretul sau) si mesajele publicitare de relatie (concepute pentru a reda consumatorului scene din viata cotidiana).

O reclama radio se poate realiza pe baza unei conversatii foarte asemanatoare. Produsul va fi promovat in magazine folosind afise centrate pe produs dar si promotii deoarece acestea sunt un lucru inedit in mediul rural: cumperi o cutie de vopsea si primesti gratis o pensula sau un bidonas cu dizolvant

Publicul tinta pentru cea de-a doua campanie de promovare a produsului vopsea are o medie de varsta ceva mai tanara, familisti care sunt preocupati de casa si de camin, care inca nu si-au pierdut spiritul ludic si carora le face placere sa-si innoiasca viata. Atributul principal al produsului este acela al gamei foarte variate de culori, de aceea numele marcii este CURCUBEU. Acesta sugereaza atat gama completa a culorilor cat si, prin faptul ca este un cuvant romanesc, ideea de accesibilitate pentru ca perceptia asupra produselor de import ca fiind foarte scumpe s-a transmis si celor mai tineri.

Reclama tv va face apel la substratul mitic si cultural al publicului, sugerand proverbul: „In afara vopsit gardul, inauntru leopardul”. Imaginea va surprinde un personaj fluierand foarte vesel, ce vopseste un gard la exterior intr-o singura culoare, foarte frumoasa si uniforma; paradoxal personajul nostru este acoperit din cap pana in picioare de pete de vopsea de toate culorile. Imaginea se indeparteaza de personaj pentru a arata acelasi gard dar din interior, unde este pictat practic un leopard iar sloganul va fi : „Vopselurile CURCUBEU, nu te poti abtine sa nu le incerci pe toate”.

In acest tip de spot publicitar se vor folosi STRATEGII DE CAPTARE A ATENTIEI PUBLICULUI prin folosirea culorilor, umorului, caldurii, sentimentalismului.

Acelasi slogan se poate aplica si unui afis publicitar care sa aiba o fotografie luata in plonjeu a unui gard care este vopsit concomitent pe ambele parti; pe de o parte un singur personaj imbracat intr-o salopeta bleu-marin foarte inchis care sugereaza o munca foarte serioasa dar si foarte plictisitoare, iar pe cealalta parte doua personaje de sex diferit care se amuza, sunt imbracate in jeans, pete multicolore de vopsea apar atat pe hainele lor cat si pe piele iar in mainile si in jurul lor sunt mai multe cutii de vopsea de culori diferite.

De asemenea, promotiile in magazine, de genul „cumperi o cutie de vopsea si primesti o pensula sau un bidonas de diluant gratis” ar avea efect si asupra acestui segment de piata.

De asemenea exista si o forma de publicitate necontrolata cu care o sa avem ocazia sa ne confruntam: publicity; este forma de publicitate neplatita in care consumatorii produsului il lauda grupului de prieteni, colegi de serviciu, vecini, etc. fara sa se faca publicitate in sensul comercial al termenului.

TIPOLOGIA de PUBLICITATE folosita este publicitatea pe produs: este forma cea mai des intalnita ce urmareste stimularea cererii produsului pe piata. Forma de publicitate specifica utilizata este publicitatea de informare, deoarece se stimuleaza cererea primara şi se obţin informaţii suplimentare despre produs: caracteristici constructive,utilitate, funcţionare sau preţ.

Preview document

Promovarea Produselor în Mediul Rural - Pagina 1
Promovarea Produselor în Mediul Rural - Pagina 2
Promovarea Produselor în Mediul Rural - Pagina 3

Conținut arhivă zip

  • prezentare vopseluri.ppt
  • campanie vopseluri mediu rural.doc
  • bibliografie_publicitate.doc

Te-ar putea interesa și

Starea Actuală și Tendințe de Dezvoltare a Turismului Agrar în Republica Moldova

Întroducere Motto:” Turismul rural nu este o modă. Este o modalitate de dezvoltare echilibrată, de protejare şi valorificare a patrimoniului”...

Necesitatea Dezvoltării Turismului Rural și Perspectivele Integrării Acestuia pe Piața Turistică Europeană

INTRODUCERE Serviciilor le revine actualmente un rol esenţial în cresterea economică. Această tendinţă manifestată pe plan mondial este sensibil...

Marketing Agroturistic

1.1 Marketingul în turism Economia serviciilor, în care se încadreaza si activitatile de turism, constituie un sector productiv, care este...

Modalități de dezvoltare și promovare a turismului rural în nordul și sudul Republicii Moldova

INTRODUCERE Cu toate că Republica Moldova are o suprafață, mică ea dispune de un, potenţial turistic, măreț și–diversitate de rezervaţii...

Turismul Rural în România și în Europa

CONSIDERATII GENERALE Activitatea turistică se numară printre cele câteva fenomene de ordin socio-economic ce s-au impus in epoca contemporană,...

Strategia de dezvoltare durabilă a orașului Brașov

1.1 Scurt isoric Brasovul in evul mediu. Brasovul este atestat documentar in anul 1234 in Catalogul Ninivensis cu numele de Corona. In a doua...

Potențialul turistic al Carpaților Românești

ROMANIA - LOCURI UNICE Potentialul turistic ar putea fi definit astfel: totalitatea factorilor de atractie apartinand cadrului natural sau...

Promovarea turismului în Județul Maramureș

INTRODUCERE Judeţul Maramureş, prin aşezarea lui geografică, dispune de condiţii naturale deosebite pentru dezvoltarea turismului. Pe lângă cadrul...

Ai nevoie de altceva?