Automatic Identification System - Standarde AIS

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Transporturi
Conține 2 fișiere: doc, ppt
Pagini : 28 în total
Cuvinte : 4370
Mărime: 2.44MB (arhivat)
Publicat de: Eugen Ispas
Puncte necesare: 9

Extras din proiect

Unul dintre obiectivele cheie ale administraţiilor maritime este acela de a asigura siguranta căilor sale navigabile, de protecţie a mediul înconjurător şi, în acelaşi timp, sa ofere un mediu economic eficace pentru traficul naval. Aceasta sarcină este îndeplinită prin introducerea de reglementări naţionale şi internaţionale adecvate care guverneaza modul în care navele care intră şi operează în apele teritoriale ale unei ţări.

Comisia Europeană, Comisia Centrală pentru Navigaţia pe Rin (CCNR) şi Comisia Dunării au recunoscut nevoia de mijloace automate de schimb al datelor de navigaţie între nave şi între navă şi uscat pentru indentificarea automata si solutii de localizare si urmarire in navigatia interioara.

În navigaţia maritimă, IMO (Organizaţia Maritimă Internaţională) a introdus sistemul de identificare automată (AIS). De la sfârşitul anului 2004, toate navele maritime care efectuează curse internaţionale şi cărora li se aplică dispoziţiile capitolului 5 din Convenţia SOLAS (Safety Of Life At Sea) trebuie să fie echipate cu AIS.

Sistemele de identificare automată a navelor (Automatic Identification System) menţionate în Convenţia Internaţională pentru siguranţa vieţii pe mare din 1 noiembrie 1974 permit nu numai îmbunătăţirea posibilităţilor de monitorizare a acestor nave, ci şi, mai ales, creşterea siguranţei lor în situaţii de navigare la mică distanţă una de cealaltă. Având în vedere numărul mare de coliziuni în care au fost implicate nave de pescuit, care, în mod cert, nu au fost observate de navele comerciale sau care nu au observat navele comerciale aflate în apropiere, ar fi de dorit extinderea acestei măsuri la navele de pescuit cu o lungime mai mare de 15 metri.

Obligația de dotare cu AIS ar trebui interpretată ca implicând, de asemenea, cerinţa de a menţine permanent în funcţiune AIS, cu excepţia cazurilor în care normele sau standardele internaţionale prevăd protecţia informaţiilor referitoare la navigaţie.

Orientările pentru planificarea, punerea în aplicare şi folosirea operaţională a serviciilor de informaţii fluviale definesc AIS interior ca fiind o tehnologie importantă. Din cauza zonelor de trafic mixt, este important ca standardele, specificaţiile tehnice şi procedurile pentru navigaţia interioară să fie compatibile cu standardele, specificaţiile tehnice şi procedurile deja definite pentru navigaţia maritimă.

Pentru a corespunde cerinţelor specifice ale navigaţiei interioare, AIS trebuie dezvoltat în continuare, până la definirea aşa-numitei specificaţii tehnice AIS interior, păstrând în acelaşi timp compatibilitatea deplină cu AIS maritim al IMO şi cu standardele şi specificaţiile tehnice deja existente în navigaţia interioară.

2. Ce este AIS?

Ais este cel mai important progress pentru navigarea in siguranta din domeniul maritim de la introducerea radarului. Sistemul a fost dezvoltat iniţial ca un instrument de evitare a coliziunilor, pentru a permite navelor comerciale sa se "veda" reciproc, în mod mai clar în toate condiţiile si de a imbunatatii informatiile carmaciului despre mediul ce-l inconjoara.

Sistemul AIS (Automatic Identification System) reprezinta o modalitate electronica de transmitere automata la distanta a unor informatii complexe privind identitatea unei nave sau a unui convoi de barje, incarcatura aflata la bord, destinatia transportului, viteza deplasarii, etc.

AIS este un sistem transponder de transmitere de la bordul navei, prin care navele trimit in mod continuu ID-ul lor, pozitia, cursul, viteza si alte date catre toate navele aflate in apropiere precum si statiilor VTS.

Aceste informaţii sunt primite si de alte Transpordere AIS la bordul navelor si de alte statii de coasta, folosindu-le pentru a construi un ecran graphic in timp real cu traficul naval din zona.

Oferă, de asemenea, autorităţilor portuare şi organelor de siguranţa maritima capacitatea de a gestiona traficul maritim şi de a reduce hazardul navigaţiei marine.

AIS nu are nevoie de un radar, dar poate oferi capabilităţi similare, şi chiar şi consolidarea unei imagini radar în cazul în care un radar a fost deja instalat pe navă.

Preview document

Automatic Identification System - Standarde AIS - Pagina 1
Automatic Identification System - Standarde AIS - Pagina 2
Automatic Identification System - Standarde AIS - Pagina 3
Automatic Identification System - Standarde AIS - Pagina 4
Automatic Identification System - Standarde AIS - Pagina 5
Automatic Identification System - Standarde AIS - Pagina 6
Automatic Identification System - Standarde AIS - Pagina 7
Automatic Identification System - Standarde AIS - Pagina 8
Automatic Identification System - Standarde AIS - Pagina 9
Automatic Identification System - Standarde AIS - Pagina 10
Automatic Identification System - Standarde AIS - Pagina 11
Automatic Identification System - Standarde AIS - Pagina 12
Automatic Identification System - Standarde AIS - Pagina 13
Automatic Identification System - Standarde AIS - Pagina 14
Automatic Identification System - Standarde AIS - Pagina 15
Automatic Identification System - Standarde AIS - Pagina 16
Automatic Identification System - Standarde AIS - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Automatic Identification System - Standarde AIS
    • AIS-Standarde AIS.doc
    • Prezentare.ppt

Alții au mai descărcat și

Radar

Radarul este un instrument complex de investigare a atmosferei, un echipament electronic care foloseşte tehnica teledetectiei active pentru...

Proiect la transporturi interne și internaționale

Calculul indicatorilor de utilizare a materialului rulant aferent traficului feroviar de marfuri Problema Pe teritoriul unei regionale de cale...

Navigație Radar și ARPA

IMPORTANTA DISCIPLINEI Radarul singurul echipament de navigaţie care poate furniza în orice condiţii de vizibilitate informaţii referitoare la:...

Instalații de control și comandă a circulației

Pentru statia de cale ferata având configuratia dispozitivului de linii stabilita prin tema proiectului ( codul proiectului), se vor întocmi...

Ai nevoie de altceva?