Transportul maritim de marfă și călători

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Transporturi
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 4138
Mărime: 239.42KB (arhivat)
Publicat de: Haralamb Man
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dumitru Sergiu

Extras din proiect

ARGUMENT

În acest proiect doresc să va prezint cunoştintele acumulate de-a lungul anilor în materie de transportul maritim de marfa si calatori având în vedere profilul de tehnician în transporturi pe care l-am urmat!

În continuare veţi observa , câte cunoştinţe am acumulat şi cam cum am învăţat să le transpun intr-un proiect de o asemenea amploare!

Toată documentaţia care urmează să fie transpusă în acest proiect este luat din cărţi de specialitate ,internet,şi toate datele predated e profesori de specialitate dealungul anilor!

Va invit să urmăriţi această lucrare de diplomă în paginile ce urmează!!

Introducere

Transportul este un domeniu important economic şi social pentru că prin intermediul lui se efectuează delăsarea bunurilor şi persoanelor în scopul satisfacerii necesităţilor material şi spiritual ale societăţi.

Dezvoltarea, diversificarea şi modernizarea transportului au fost determinate de extinderea şi intensitatea producţiei şi a circulaţiei de mărfuri ,precum şi de adancirea diviziunii internaţionale a muncii.

Având în vedere necesitatea legăturii dintre producţie şi consum , transporturile sunt cele care realizează deplasarea bunurilor în toate ramurile producţiei din locul unde au fost produse în locul unde urmează să fie consumate în cadrul pieţei interne şi internaţionale.

În ultimii 25 de ani , toate firmele de transport şi-au mărit platoul de prestaţii ,adică pe lângă transport de marfă şi servicii complexe, ceea ce determina valorificare superioară a transportului, cât şi creşterea valabilităţii tuturor serviciilor conexe transportului.

Activitatea de transport este legată şi de structura populaţiei:în ţările dezvoltate, apare fenomenul de îmbătrânire a populaţiei,lucru care favorizează dezvoltarea transportului!

Modul de viaţă are implicaţii deosebite asupra dezvoltării transportului:creşterea duratei timpului liber duce la operaţia creşterii numarului de deplasari.Extinderea oraselor determina operatia deplasarilor mai lungi care se realizeaza utilizand mijloace proprii sau transport public.

Descoperirile ştiinţifice (utilizarea aburului ,a electricităţii,a motorului disel)au dus implicit la dezvoltarea spectaculoasă a transporturilor interne şi internaţional.

În ultimii ani datorită revoluţiei semnificativă în materie de tehnologia informaţiei ,s-au extins , dezvoltat şi intensificat transporturile de bunuri şi personae deoarece cu ajutorul internetului şi a hărţilor electronice se pot alege cele mai optime rute de deplasare şi se pot găsi încărcături pentru transport prin intermediul bunurilor electronice de transport.

În condiţiile unei transport competitiv, produsele ajung acolo unde sunt solicitate cu un cost şi la un preţ convenabil atât pentru producători cât şi pentru beneficiar.Bunurile industriale sau de consum nu pot avea valoare atât timp cât nu sunt disponibile acolo unde sunt solicitate .

Transportul facilitează accesul produselor pe pieţe situate la distant faţă de locul de producţie , lucru care permite beneficiarilor situaţi la o anumită distant să cumpere produse la preţuri convenabile.

Ministerul transporturilor ,în calitate de organ de specialitate al administraţiei publice central ,este autoritatea de stat care asigură dezvoltarea şi siguranţă transporturilor .

El elaborează toate strategiile de dezvoltare pentru toate tipurile de transport , elaborează programe de dezvoltare şi modernizare a infrastructurii şi asigurară dezvoltarea cercetării în domeniul transporturilor în corelare politică economică privind dezvoltarea echilibrată a tuturor modurilor de transport.

El reprezintă Guvernul în organismele internaţionael şi în relaţiile bilaterale cu alte state , elaborează,promovează şi emite reglementări specifice care să asigure compatibilitatea între sistemele naţionale de transport şi cele internaţionale .

Dezvoltarea economică a unei ţări, a economiei mondiale în general, este de neconceput fără transporturi. Ele asigură bună desfăşurare a producţiei în industrie şi agricultura, circulaţia bunurilor materiale şi a oamenilor.

Transporturile facilitează legăturile între regiunile cu materii prime în care acestea se prelucrează, desfacerea şi distribuirea mărfurilor în centrele corespunzătoare. Prin intremediul lor se fac schimburi permamente de materii prime, produse şi bunuri în general între diversele zone ale unei ţări, între ţări aflate pe acelaşi continent, sau la mari distante pe alte continente. Participarea la dezvotarea economiei mondiale, ieşirea din izolare a comunităţilor umane, integrarea în sistemele generale informaţionale şi crestarea nivelului de civilizaţie au fost şi sunt posibile prin intermediul transporturilor.

1.Evolutia navelor maritime

Încă din cele mai îndepărtate timpuri, oamenii au fost atraşi de regiunile scăldate de apele râurilor, fluviilor şi mărilor care asigurau o sursă de hrană sigură. Începuturile navigaţiei au fost timide, iar evoluţia ei lentă a fost determinată de dezvoltarea forţelor de producţie, acumularea de cunoştinţe şi experienţă.

Datele documentare existente permit urmărirea istoriei dezvoltării construcţiilor navale, începând din al treilea mileniu î.e.n., istorie care începe din centrele culturale ale Mării Mediterane şi din nordul Europei.

Din documentele vechi, găsite în Egipt (mileniul 3-2 î.e.n.), s-a putut stabili că locuitorii deltei Nilului au ajuns la o tehnică avansată în construcţia navelor şi dispuneau de o navigaţie complexă. După egip

Preview document

Transportul maritim de marfă și călători - Pagina 1
Transportul maritim de marfă și călători - Pagina 2
Transportul maritim de marfă și călători - Pagina 3
Transportul maritim de marfă și călători - Pagina 4
Transportul maritim de marfă și călători - Pagina 5
Transportul maritim de marfă și călători - Pagina 6
Transportul maritim de marfă și călători - Pagina 7
Transportul maritim de marfă și călători - Pagina 8
Transportul maritim de marfă și călători - Pagina 9
Transportul maritim de marfă și călători - Pagina 10
Transportul maritim de marfă și călători - Pagina 11
Transportul maritim de marfă și călători - Pagina 12
Transportul maritim de marfă și călători - Pagina 13
Transportul maritim de marfă și călători - Pagina 14
Transportul maritim de marfă și călători - Pagina 15
Transportul maritim de marfă și călători - Pagina 16
Transportul maritim de marfă și călători - Pagina 17
Transportul maritim de marfă și călători - Pagina 18
Transportul maritim de marfă și călători - Pagina 19
Transportul maritim de marfă și călători - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Transportul Maritim de Marfa si Calatori.doc

Alții au mai descărcat și

Importanta Transportului Maritim în Sfera Circulației Mărfurilor

Avântul economic înregistrat de societatea umană a implicat în ultima perioadă o creştere fără precedent a comerţului mondial, a traficului de...

Proiect la transporturi interne și internaționale

Calculul indicatorilor de utilizare a materialului rulant aferent traficului feroviar de marfuri Problema Pe teritoriul unei regionale de cale...

Instalații de control și comandă a circulației

Pentru statia de cale ferata având configuratia dispozitivului de linii stabilita prin tema proiectului ( codul proiectului), se vor întocmi...

Te-ar putea interesa și

Politici și strategii de marketing utilizate în transportul internațional de mărfuri. studiu de caz - Vectra Logistic SRL

Introducere Mobilitatea mărfurilor şi libera lor circulaţie au condus în prezent la o dezvoltare extraordinară a sectorului de transporturi de...

Managementul companiilor de transport pe calea ferată

INTRODUCERE Transportul reprezintă o importanţă deosebită pentru economia naţională, având funcţia economică de deplasare a călătorilor şi a...

Transporturile Maritime

INTRODUCERE În cadrul activităţilor de navigaţie civilă, transporturile maritime deţin ponderea principală. Stricto sensu, sfera transporturilor...

Bune practici de promovare a transportului multimodal în Europa de Sud-Est

CUPRINS INTRODUCERE 6 CAP. 1. ELEMENTE PRIVIND DINAMICA TRANSPORTULUI ..8 1.1.Aspecte generale ale transportului multimodal 8 1.2. Logistica în...

Serviciile de Transport în România

1. Sectorul Serviciilor 1.1 Ponderea sectorului servicii in PIB Produsul Intern Brut estimat pentru anul 2006 a însumat 342418,0 milioane...

Rețelele de transport în Asia de Est

Asia de Est este o regiune geografică a cărei delimitare este controversată. Varianta teritoriului mai mic consideră Asia de est numai regiunea...

Asigurări Maritime

LAB 1 1.Cum se realizau asigurările în anii 1500-1600? În acea perioadă era dificil de găsit asiguratori de aceea comercianţii şi proprietarii de...

Dreptul Transporturilor

Rezumat Transportul, ca obiect al dreptului transporturilor, presupune, o deplasare în spatiu; obiectul acestei deplasari îl reprezinta...

Ai nevoie de altceva?