Analiza Indicatorilor Economici ai Spaniei

Proiect
8.7/10 (3 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 6306
Mărime: 416.78KB (arhivat)
Publicat de: Manole State
Puncte necesare: 9
UNIVERSITATEA ROMANO-AMERICANA FACULTATEA DE ECONOMIA TURSMULUI INTERN SI INTERNATIONAL

Cuprins

  1. Capitolul I “Potentialul turistic al Spaniei” 3
  2. 1.1 Descriere generala 3
  3. 1.2 Principalele orase 4
  4. Capitolul II „ Piata turistica a Spaniei” 9
  5. 2.1 Principalele institutii pentru turism ale Spaniei 9
  6. 2.2 Principalele piete emitatoare de turisti 12
  7. 2.3 Produse turistice solicitate pe piata spaniola 14
  8. Raportul World Travel Monitor Results privind Spania pe anul 2006 15
  9. Capitolul III “Analiza indicatorilor economici” 16
  10. 3.1 Impactul economic al Spaniei 16
  11. 3.1.1 Ponderea turismului din Spania la totalul PIB 16
  12. 3.1.2 Forta de munca 17
  13. 3.1.3 Cererea Totala 18
  14. 3.1.4 Circulatia turistica 20
  15. 3.2 Estimari si previziuni privind dinamica turismului 21
  16. 3.3 Indicele de competitivitate 23
  17. Bibliografie 25

Extras din proiect

Capitolul I “Potentialul turistic in Spania”

1.1 Descrierea generala a Spaniei

Spania este prin excelenta o piata primitoare de turisti. Minunatele plaje, varietatea peisajului, istoria fascinanta, fac ca aceasta tara sa fie destinatia principala a europenilor, detinand suprematia sectorului vacational "soare-plaja" in Europa.

Principalele piete emitatoare pentru Spania (care reprezinta peste 66% din numarul sosirilor) sunt Marea Britanie 29% din numarul total de de turisti, Germania 17%, Franta 13%, Tarile de Jos 5% Italia 2%.

Spania, a doua mare putere turistica a lumii, are o suprafata de 504.782 Km.2 si o populatie de 39.887.651 locuitori. Din punct de vedere administrativ teritoriul Spaniei este impartit in 17 provincii autonome si doua orase autonome, Ceuta y Melilla fiecare avand guvern propriu, iar din punct de vedere legislativ avand independenta partiala de guvernul de la Madrid.

Densitatea medie a populatiei este de 79 locuitori/Km2 Spania ocupa 85% din Peninsula Iberica, 88% din perimetrul sau fiind inconjurat de apa: coasta mediterana masoara 1.660 Km. lungime, iar cea atlantica 710 Km. lungime.

Este situata in extremul sudoccidental al continentului, limitata de Marea Cantabrica si Franta in partea de nord, Marea Mediterana in est si sud, Portugalia si Oceanul Atlantic in partea de vest.

Clima este de tip mediteranean, marcata de temperaturi extreme, in general, cu precipitatii insuficiente, exceptand partea de nord care este mult mai umeda.

Regimul politic al Spaniei este acela de monarhie parlamentara, care, desi actualmente simbolica este o reala forta care unifica natiunea. Familia regala spaniola se bucura de o larga popularitate in randul maselor, datorita comportamentului modest si fara ostentatii. Cei trei fii ai regelui Juan Carlos si ai reginei Sofia au primit o educatie profund civica, neavand nimic comun cu vechea aristocratie. Casatoria mostenitorului tronului, printul Filip cu o tanara ziarista Lelizia Ortíz care nu apartine aristocratiei demonstraza deschiderea catre modernism a Coroanei. Parlamentul este bicameral, format din Congres si Senat, iar alegerile au loc la fiecare patru ani. In martie 2004 au avut loc alegeri guvernametale, acestea fiind castigate de partidul socialist.

Puterea reala in stat este detinuta de primul ministru actualmente José Luis Rodríguez Zapatero,, leaderul Partidului Socialist, partid de orientare centru-stanga si care detine majoritatea in coalitia guvernamentala. Partidul popular aflat la putere pana in martie 2004 este cel mai puternic partid din opozitie al carul leader este actualmente Mariano Rajoy. Partidul Popular s-a aflat la putere timp de 8 ani, Prim Ministru fiind José Maria Aznar. Limba oficiala in stat este limba spaniola, dar pe teritoriul Spaniei se vorbesc inca 4 limbi si numeroase dialecte. Trei dintre acestea deriva din latina, respectiv catalana, care se vorbeste in Provincia Catalonia, valenciana, vorbita in Provincia Valencia si in Insulele Baleare, galiega, vorbita in Provincia Galicia. Limba vorbita in Tara Bascilor nu este de origine latina, necunoscandu-se exact de unde provine. Exista o anume asemanare intre aceasta limba si limba georgiana veche, vorbita in Republica Georgia, din Vechea Uniune Sovietica.

Pana in 1950 agricultura a fost suportul principal al economiei spaniole, dar, incepand cu aceasta data s-a trecut la industrializarea tarii. Ramurile cu cea mai importanta pondere in PIB sunt: agricultura, pescuitul, turismul, industria, telecomunicatiile. Turismul contribuie cu 12% la PIB.

Spania imparte peninsula Iberica de Portugalia si este marginita la nord de Muntii Pirinei. Insulele Balear (Mallorca, Menorca, Ibiza si Formentera), la sud-est de Barcelona, cat si Insulele Canare, aproape de coasta vestica a Africii, fac de asemenea parte din Spania. Cu exceptia Elvetiei, Spania continentala este cea mai inalta si muntoasa tara din Europa.

Principala caracteristica fizica a acestei tari o reprezinta vastul platou central, divizat de mai multe lanturi de sierras. Zona coastei Mediteranei se intinde de la granita cu Franta din partea de nord-est, coborand catre Stramtoarea Gibraltar.

1.2 Principalele orase

MADRID

Asezat in centrul peninsulei Iberice, la o altitudine de mai mult de 650 m , Madridul de pe platoul Castilian este cea mai inalta capitala a Europei. Combinatia de altitudine inalta si briza Montana genereaza o atmosfera unica.

Orasul este plin de viata si lumina, soarele strecurandu-se pe cerul palid, pe care cate un nor indraznet de abia reuseste sa se mentina plutind. Madridul este un oras ospitalier, plin de cafenele si restaurante, teatre si cluburi de noapte. Aceasta este capitala lumii in luptele cu tauri. Magazinele sunt printre cele mai selecte din Europa.

Atat orasul, cat si oamenii, se remarca prin extreme, ca si vremea care de obicei este fie prea calda, fie prea rece. Madrilenii pot fi deosebit de piosi in biserici, dar sunt si mari amator de striptease in acelasi timp; cateodata politetea sarutului de maini invinge legea junglei, care in alta zona ( ca de exemplu, in mijloacele de transport in comun, la orele de varf ) este singura care isi impune suprematia.Ei se pot plange de costurile mari ale traiului, dar in acelasi timp se pot lauda cu o contributie importanta la prosperitatea comunitatii cersetorilor de strada.

Madridul are destule muzee pentru a tine un turist ocupa pe toata perioada sejurului, dar nu trebuie trecute cu vederea nici regiunile din imprejurimi, cu privelisti magnifice.

Preview document

Analiza Indicatorilor Economici ai Spaniei - Pagina 1
Analiza Indicatorilor Economici ai Spaniei - Pagina 2
Analiza Indicatorilor Economici ai Spaniei - Pagina 3
Analiza Indicatorilor Economici ai Spaniei - Pagina 4
Analiza Indicatorilor Economici ai Spaniei - Pagina 5
Analiza Indicatorilor Economici ai Spaniei - Pagina 6
Analiza Indicatorilor Economici ai Spaniei - Pagina 7
Analiza Indicatorilor Economici ai Spaniei - Pagina 8
Analiza Indicatorilor Economici ai Spaniei - Pagina 9
Analiza Indicatorilor Economici ai Spaniei - Pagina 10
Analiza Indicatorilor Economici ai Spaniei - Pagina 11
Analiza Indicatorilor Economici ai Spaniei - Pagina 12
Analiza Indicatorilor Economici ai Spaniei - Pagina 13
Analiza Indicatorilor Economici ai Spaniei - Pagina 14
Analiza Indicatorilor Economici ai Spaniei - Pagina 15
Analiza Indicatorilor Economici ai Spaniei - Pagina 16
Analiza Indicatorilor Economici ai Spaniei - Pagina 17
Analiza Indicatorilor Economici ai Spaniei - Pagina 18
Analiza Indicatorilor Economici ai Spaniei - Pagina 19
Analiza Indicatorilor Economici ai Spaniei - Pagina 20
Analiza Indicatorilor Economici ai Spaniei - Pagina 21
Analiza Indicatorilor Economici ai Spaniei - Pagina 22
Analiza Indicatorilor Economici ai Spaniei - Pagina 23
Analiza Indicatorilor Economici ai Spaniei - Pagina 24
Analiza Indicatorilor Economici ai Spaniei - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Analiza Indicatorilor Economici ai Spaniei.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte privind mixul de marketing al unui hotel - studiu de caz un hotel din Constanța

INTRODUCERE Prin conţinutul său turismul are un rol reconfortant, contribuind la refacerea capacităţii fizice a organismului, atât prin formele...

Litoralul Românesc al Mării Negre

Resursele turistice naturale ale României, care o situeaza, prin bogatie si varietate, printre tarile cele mai dotate din acest punct de vedere,...

Analiza Ofertei Turistice pe Piața Spaniei

INTRODUCERE SPANIA: Pentru vechii greci, reprezenta tărâmul unde creşteau merele de aur ale lui Hercule; pentru arabi, era întruchiparea Raiului...

Prezentarea unei Destinații Turistice - Barcelona

CAP 1. POTENŢIALUL TURISTIC AL BARCELONEI Barcelona este capitala Cataluniei, o comunitate autonomă din nord-estul Spaniei, fiind al doilea cel...

Modele de amenajare turistică a spațiului litoral studiu de caz - Palma de Mallorca

LOCALIZARE: Coordonate : 39°34′N 002°39′E Europa: Europa de Sud: Spania: Insulele Baleare : sud-vestul insulei Mallorca: Golful Palma. Palma de...

Profilul pieței turistice în Spania

PROFILUL PIETEI TURISTICE IN SPANIA I. Introducere: Spania este asezata in sud-estul Europei, in Peninsula Iberica, inconjurata de Oceanul...

Turismul Spaniei

Denumire oficiala: Regatul Spaniei Localizare: Insula Iberica, in sudul Franteti, intre marea Mediterana la est si la sud si Oceanul Atlantic la...

Turismul în Spania

Cap 1: Prezentarea generală a Spaniei Numele „Spania” este derivat din „Hispania”, numele în latină cu care romanii se refereau la toată...

Te-ar putea interesa și

Performanță și Calitate în Turismul Internațional Studiu de Caz Italia și Spania

Introducere Turismul ca fenomen economic şi social a cunoscut dezvoltări spectaculoase, explozive în cea de-a doua jumătate a secolului XX....

Studiu Comparativ privind Dezvoltarea Turismului din Timisoara-Romania cu Cel din Sevilla-Spania

INTRODUCERE Turismul de factură religioasă apare în a II-a etapă a evoluţiei turismului, numită etapa pseudo-turistică, ce coincide perioadei...

Internaționalizarea produselor cosmetice pe o piață străină

Capitolul 1: Descrierea companiei, misiunea si obiectivele propuse Compania “Natural Charm” este un simbol al produselor cosmetice din Romania,...

Comerțul exterior și politica comercială a Spaniei în perioada 2012-2016 (2017)

INTRODUCERE Prezentul proiet realizează o analiză detaliată a starii si evolutiei activitatii de comert exterior a Spaniei in perioada 2012-2016...

Destinații turistice

Cap. 1 Destinatia turistica – Concept, management si marketing O destinatie turistica locala este spatiul fizic in care un turist petrece cel...

Proiect PAC Spania

1)Scurta prezentare a statului Este un stat in sud-vestul Europei, ocupand cea mai mare parte din Peninsula Iberica, precum si Insulele Baleare si...

Analiza resurselor, strategiilor și a ramurilor de activitate ale Spaniei

Prezentare generală a Spaniei Denumire oficială: Regatul Spaniei (Reino de España). Capitală: Madrid (3,2 milioane locuitori). Populație:...

Statistică aplicată în afaceri

Aplicaţia 1- Analiza unei serii cronologice Să se realizeze analiza dinamicii indicatoului PIB în Spania pentru perioada 2000-2010. Se dau...

Ai nevoie de altceva?