Biblioteca

Calimanesti- Caciulata

Proiect / Turism
Informatii Proiect:
Numar de pagini: 61
Marime arhiva: 7.01Mb
Contine fisiere: doc
Numar de fisiere: 1
Tip document: Proiect
Domeniu: Turism
Nota pe site: 8 Calimanesti- Caciulata, 8 out of 10 based on 2 rating
Profesor indrumator / Prezentat Profesorului:
Gheorghe Camelia
Valoare:
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.

Fisiere in arhiva: (1)

 • Statiunea Calimanesti-Caciulata.doc

Extras din document:

Prezentare generala
Izvoarele minerale si mânastirile sunt perlele Calimanestiului. Izvoarele sulfuroase, clorosodice, calcice, magnezice, bromurate, iodurate de aici sunt astazi medicamente pentru miile de bolnavi din toata tara. Nimeni nu stie pâna unde duce vechimea folosirii în timp a apelor tamaduitoare.
O legenda spune ca un cioban îi marturiseste la spovedanie unui calugar la Cozia, ca el s-a vindecat de „metehnele trupului” scaldându-se într-un lac din „Câmpul lui Caliman”. Puteri ceresti au fost acolo, din moment ce el nu mai are dureri de spate, iar oile ranite s-au vindecat. Mircea cel Batrân si Matei Basarab veneau des la manastire, dar veneau si pentru apele binefacatoare. Bolnita de la Cozia pare ca a fost primul spital din zona, unde oamenii bolnavi veneau sa se trateze. Izvoarele care tâsneau din pamânt si care pe deasupra si vindecau au stârnit interesul.
În 1848 dr. Carol Davila recunoaste importanta apelor în vindecare. Doctorul francez Joseph Caillat, care in 1854 a poposit o vreme pe meleaguri valahe, a procedat in anul 1859 la analiza apelor minerale de la Calimanesti. In 1869 imparatul Napoleon al III-lea a urmat o cura cu apa minerala de Calimanesti, care i-a fost expediata in Franta. In 1893, apa minerala de la Calimanesti-Caciulata a obtinut medalia de aur la Expozitia internationala de produse alimentare si ape minerale de la Bruxelles, iar în 1910 s-a construit primul pavilion pentru ape minerale. In prezent, statiunea Calimanesti dispune de instalatii pentru bai calde in cada sau bazin cu apa minerala, electrohidroterapie si kinetoterapie, aerosoli si inhalatii, bazine descoperite cu apa termala sulfuroasa (in statiunea Caciulata), izvoare de apa minerala pentru cura interna, sali de gimnastica medicala, sauna, bazine de inot situate pe malul raului Olt etc.
Pe lânga cura de ape minerale, Calimanestiul ofera si o „cura spirituala” la manastirile Cozia, Ostrov, Turnu – însirate ca perlele pe malul Oltului. Singurul Ostrov din tara, aflat în mijlocul Oltului, adaposteste o întreaga istorie, fiind prima manastire de calugarite din tara, construita în 1500 de Neagoe Basarab si Despina Doamna (care devine mai târziu, calugarita aici).
Manastirea Cozia situata în Caciulata este cel mai vizitat obiectiv din statiune si cea mai vizitata manastire din tara. Ea este un reper pentru arta bisericeasca româneasca si o emblema pentru spiritualitatea româneasca, calugarii de aici devenind sfetnici domnesti, carturari iscusiti, ierarhi si mitropoliti. Ctitoria lui Mircea cel Batrân este un adevarat complex monahal, care cuprinde, pe lânga monumentala biserica mare, o biserica-bolnita – considerata o bijuterie arhitecturala româneasca, un muzeu cu o impresionanta colectie de icoane vechi si obiecte bisericesti, paraclise, chilii. Pe partea cealalta a Oltului este asezata Manastirea Turnu, de unde pornesc numeroase trasee în Parcul National Cozia.
Capitolul I
Cadrul natural si socioeconomic al Statiunii
Calimanesti-Caciulata
În capitolul urmator sunt dezbatute subcapitolele: asezarea, cai de acces, cadrul natural, cadrul socio-economic si subcapitolul analiza echipamentelor turistice care cuprinde:echipamente de cazare, echipamente de alimentatie publica, unitati de agrement si concluzie
a) Descrierea zonei
1.1. Asezare
Oras situat la poalele Muntilor Cozia ( 45015, latitudine nordica si 24015, longitudine estica ), în partea central-sudica a României (judetul Vâlcea), pe malul drept al Oltului,la iesirea acestuia din Carpatii Meridionali, în depresiunea subcarpatica Jiblea-Calimanesti, la altitudinea de 260-280 m, si 18 km. distanta de municipiul Râmnicul Vâlcea (sediul administrativ al judetului Vâlcea), cu o populatie de 8923 locuitori(în 2004).


Previzualizare pagini: (61)

  Comentarii:

  Universitatea Romano-Americana Facultatea de Economia Turismului Intern si International


  Documente similare:
  Preview document similar
  Zona Etnografica Maramures
  Proiectul contine 182 pagini in format doc cu o marime totala de 24.66 MB.
  Preview document similar
  Paris
  Proiectul contine 70 pagini in format ppt cu o marime totala de 5.56 MB.
  Preview document similar
  Factorii Naturali de Cura din Turismul Balnear din...
  Proiectul contine 33 pagini in format doc cu o marime totala de 1.29 MB.
  Preview document similar
  Administratia Suediei
  Proiectul contine 76 pagini in format doc cu o marime totala de 249.36 KB.
  Preview document similar
  Proiect Marketing Turisitic - Barcelona
  Proiectul contine 100 pagini in format doc cu o marime totala de 6.51 MB.
  Preview document similar
  Muntele Sfintei Treimi de la Nusfalau
  Licenta contine 90 pagini in format doc cu o marime totala de 5.67 MB.
  Carti recomandate:
  Garry Marchant, Marnie Mitchell
  Acest ghid, publicat la editura Niculescu, prezinta orasul de vis al tuturor indragostitilor si contine: Prezentare generala (introducere; cand sa mergeti; Caderea Bastiliei; istorie; mod de viata; cultura); Descopera Parisul (la cumparaturi; restaurante si baruri; distractie si viata de noapte; sport si relaxare; cazare; principalele puncte... citeste tot
  Mariana Pascaru
  Colectia Calator prin tara mea revine pe piata intr-o serie noua, cu un format mai atractiv si mai usor de rasfoit. Minialbumele din aceasta colectie sunt dedicate celor mai importante regiuni turistice romanesti, ilustrate prin imagini emblematice, insotite de texe explicative succinte. Text in limbile: romana, engleza, franceza Calatorind... citeste tot
  Tiziano Scarpa
  Cititorul va incerca peripetiile senzitive si sentimentale care pot fi traite doar aici: caci Venetia nu este doar o anomalie urbanistica, ci si un fel specific si inedit de a recepta lumea, este existenta reinventata de la un capat la altul, este un laborios si delicat capriciu al Existentei. Venetia lui Scarpa are ca orice bucata muzicala care... citeste tot