Cultura gastronomică în turism

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 62 în total
Cuvinte : 17545
Mărime: 59.55KB (arhivat)
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ion Mateevich
rolul industriei alimentatiei publice in tursm

Cuprins

  1. Introducere
  2. Capitolul I: Generalităţi privind 1 - 4
  3. Capitolul II: Activitatea de deservire 5 - 39
  4. Punctul 1. Tipologia unităţilor 5 - 19
  5. Punctul 2. Reguli şi tehnici 19 - 39
  6. Capitolul III: Tendinţe în dezvoltarea 40 - 44
  7. Concluzii
  8. Bibliografie

Extras din proiect

Introducere

În lucrarea următoare va fi dezvăluită tema „Activitatea de deservire a clienţilor în unităţile de alimentaţie publică" ce cuprinde noţiuni şi clasificarea unităţilor de alimentaţie publică, desîaşurînd in cadrul lor tipul de deservire corespunzător. In continuare voi desfăşura gindul prin a prezenta conţinutul serviciilor turistice de alimentaţie publica şi importanţa lor. Voi încerca să fac o delimitare concretă a unităţilor de alimentaţie destinate servirii turiştilor. De asemenea voi prezenta anumite tehnici de manipulare corectă şi transportare a inventarului pentru servire, şi regulile privind debarasarea lor, astfel că incorporîndu-se în întregul proces de deservire să creeze un ciclu complex de la pregătire pînă la prezentarea preparatelor clienţilor contribuind la crearea unei atmosfere cît mai comfortabile şi relaxante.

Scopul acestei lucrări este de a accentua metodele şi tehnicile de deservire a clienţilor în dependenţă de tipul unităţii de alimentaţie, şi de a evidenţia citeva tendinţe în dezvoltarea şi perfecţionarea serviciilor turistice de deservire a clienţilor în alimentaţia publică.

Lucrarea conţine trei capitole principale ce evidenţiază conţinutul lor, si anume:

Capitolul 1 - Generalităţi privind activitatea de deservire a clienţilor în unităţile de alimentaţie publică (AP) - aici am inclus noţiuni referitoare la alimentaţia publică, la unitatea de alimentaţie publică, conţinutul şi importanţa serviciilor turistice de alimentaţie publică, si alte detalii adiacente acestei întrebări.

Capitolul 2 - Activitatea de deservire a clienţilor în unităţile de alimentaţie publică - capitolul dat cuprinde mai multe subcapitole ce sunt denumite astfel:

1. Tipologia unităţilor de alimentaţie destinate servirii turiştilor am menţionat şi explicat clasificarea unităţilor de alimentaţie publică conform Nomenclatorului şi Hotărîrii Guvernului Republicii Moldova cu privire la aprobarea Normelor metodologice şi criteriilor de clasificare a structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi de servire a mesei Nr. 643 din 27.05.2003.

2. Reguli şi tehnici de lucru pri ind efectuarea serviciilor. Acest compartiment conţine la rîndul său mai multe suhpuncie.

- Manipularea şi transportul inentarului pentru servire.

- Reguli privind debarasarea lor.

- Metode şi tehnici generale de lucru pentru efectuarea serviciului.

Aici sunt descrise tehnicile specifice de manipulare şi transportare a inventarului pentru servire, reguli privind debarasarea lor şi de asemenea metodele si tehnicile generale de lucru pentru efectuarea serviciului însuşi de deservire, de crare a nivelului de comfort cit mai înalt, astfel ca odată tlind în local clienţii să-şi dorească revenirea.

De asemenea aici a fost inclusă şi clasificarea structurilor de primire cu funcţiune de alimentaţie conform tipologiei Nomenclatorului şi Hotărîrii Guvernului Republicii Moldova Nr.643 din 27.05.2003. (cu cîteva date generale ce pot fi găsite în Anexe).

Capitolul 3 - Tendinţe în dezvoltarea şi perfecţionarea serviciilor turistice de alimentaţie publică. Rolul deservirii in unităţile de restauraţie - capitolul dat conţine cîteva tendinţe de dezvoltare în viilor, ele perfecţionare a serviciilor turistice cu privire la servirea mesei, pentru o îmbunătăţire a calităţii şi tehnicilor de lucru. De asemenea este evidenţiat şi rolul deservirii în unităţile de restauraţie în viata de zi cu zi a consumatorilor.

Şi ca încheiere a acestei lucrări voi formula nişte concluzii în care îmi voi expune opinia cu privire la oferirea acestui serviciu de alimentaţie în unităţile de alimentaţie publică, şi la tendinţele cu privire la îmbunătăţirea lor.

De tot lucrarea conţine 45 de foi.

Capitolul 1 :

Generalităţi privind activitatea de deservire a clienţilor în unităţile de AP Rolul şi importanţa sectorului de alimentaţie publică

Alimentaţia publică, alături de transport şi cazare, constituie o altă componentă importantă a activităţii din domeniul turismului. încadrîndu-se structural în categoria serviciilor de bază.

Alimentaţia publică (alimentaţia) cuprinde întreaga producţie şi distribuţie de mîncare şi băuturi, respectiv- după caz. pregătirea preparatelor culinare şi a produselor de cofetărie - patiserie, consumul produselor pe loc sau în afara unităţilor, crearea unei ambianţe pentru relaxarea clienţilor.

Ca activitate economică, alimentaţia publică este deosebit de complexă şi nu se rezumă doar la satisfacerea în exclusivitate a nevoii eonsumatorului-turist. Totuşi dinamica ei este din ce în ce mai influenţată de evoluţia circulaţiei turistice, ceea ce justifică asocierea ei activităţilor de turism. Datele statistice, mai ales cele dintr-o ţară cu turism înfloritor, justifică acest mod de a privi realitatea. Astfel, de mai mulţi an. în SUA circa 25% din vînzările anuale ale restaurantelor, în valori cuprinse între 255-275 de miliarde dolari, pot fi considerate ca fiind legate de turism; anual, vizitate:/ internaţionali sosiţi în SUA cheltuiesc circa 8 miliarde dolari pe mîncare şi băutură, iar stabilimentele care organizează serviciile acestui domeniu asigură aproximativ 275 mii locuri de muncă şi venituri salariale de circa 2,5 miliarde dolari. In acelaşi timp, raporturile de intercondiţionare sunt evidenţiate şi de efortul permanent al alimentaţiei publice de a se alinia mutaţiilor intervenite în volum, structura şi exigenţele cererii, rezultat al turismului intern şi internaţional, al diversificării şi multiplicării formelor de turism. Alimentaţia publică se conturează, deci. ca o componentă de bază a prestaţiei turistice.

Preview document

Cultura gastronomică în turism - Pagina 1
Cultura gastronomică în turism - Pagina 2
Cultura gastronomică în turism - Pagina 3
Cultura gastronomică în turism - Pagina 4
Cultura gastronomică în turism - Pagina 5
Cultura gastronomică în turism - Pagina 6
Cultura gastronomică în turism - Pagina 7
Cultura gastronomică în turism - Pagina 8
Cultura gastronomică în turism - Pagina 9
Cultura gastronomică în turism - Pagina 10
Cultura gastronomică în turism - Pagina 11
Cultura gastronomică în turism - Pagina 12
Cultura gastronomică în turism - Pagina 13
Cultura gastronomică în turism - Pagina 14
Cultura gastronomică în turism - Pagina 15
Cultura gastronomică în turism - Pagina 16
Cultura gastronomică în turism - Pagina 17
Cultura gastronomică în turism - Pagina 18
Cultura gastronomică în turism - Pagina 19
Cultura gastronomică în turism - Pagina 20
Cultura gastronomică în turism - Pagina 21
Cultura gastronomică în turism - Pagina 22
Cultura gastronomică în turism - Pagina 23
Cultura gastronomică în turism - Pagina 24
Cultura gastronomică în turism - Pagina 25
Cultura gastronomică în turism - Pagina 26
Cultura gastronomică în turism - Pagina 27
Cultura gastronomică în turism - Pagina 28
Cultura gastronomică în turism - Pagina 29
Cultura gastronomică în turism - Pagina 30
Cultura gastronomică în turism - Pagina 31
Cultura gastronomică în turism - Pagina 32
Cultura gastronomică în turism - Pagina 33
Cultura gastronomică în turism - Pagina 34
Cultura gastronomică în turism - Pagina 35
Cultura gastronomică în turism - Pagina 36
Cultura gastronomică în turism - Pagina 37
Cultura gastronomică în turism - Pagina 38
Cultura gastronomică în turism - Pagina 39
Cultura gastronomică în turism - Pagina 40
Cultura gastronomică în turism - Pagina 41
Cultura gastronomică în turism - Pagina 42
Cultura gastronomică în turism - Pagina 43
Cultura gastronomică în turism - Pagina 44
Cultura gastronomică în turism - Pagina 45
Cultura gastronomică în turism - Pagina 46
Cultura gastronomică în turism - Pagina 47
Cultura gastronomică în turism - Pagina 48
Cultura gastronomică în turism - Pagina 49
Cultura gastronomică în turism - Pagina 50
Cultura gastronomică în turism - Pagina 51
Cultura gastronomică în turism - Pagina 52
Cultura gastronomică în turism - Pagina 53
Cultura gastronomică în turism - Pagina 54
Cultura gastronomică în turism - Pagina 55
Cultura gastronomică în turism - Pagina 56
Cultura gastronomică în turism - Pagina 57
Cultura gastronomică în turism - Pagina 58
Cultura gastronomică în turism - Pagina 59
Cultura gastronomică în turism - Pagina 60
Cultura gastronomică în turism - Pagina 61
Cultura gastronomică în turism - Pagina 62

Conținut arhivă zip

  • Cultura Gastronomica in Turism.doc

Alții au mai descărcat și

Cateringul pentru turism

Procurarea adăpostului mâncării şi băuturii pentru călători a fost trăsătura societăţilor civilizate cel puţin din timpul vechilor greci şi romani....

Particularități ale managementului calității în managementul hotelier

Introducere Turismul reprezintă un fenomen economico – social specific civilizatiei moderne, puterenic ancorat în viaţa societăţii şi influenţat...

Managementul unităților cu funcțiuni de servire a mesei

INTRODUCERE Pentru a reuşi să creeze o întreprindere la nivel microeconomic sau o industrie la nivel macroeconomic cu profil turistic de nivel...

Pensiune agroturistică - Trei Margarete

Pensiunea „Trei Margarete” este situata in apropiere de Piatra Craiului cu o priveliste deosebita asupra peisajului dezvaluit de acest obiectiv...

Ecoturism în Piatra Craiului

MUNTII PIATRA CRAIULUI Bine cunoscut in Romania si peste granite, vorbim despre Parcul National Piatra Craiului la superlativ , in primul rand...

Tehnica servirii preparatelor din legume

CAPITOLUL 1.1 CONCEPŢII ŞI DEFINIŢII FOLOSITE RESTAURAŢIE Activitatea restaurantelor şi a unitåţilor similare, o constituie întreaga producţie...

Alimentația publică - Restaurantul Parc

INTRODUCERE Dezvoltarea turismului în ultimele decenii, ampla lui extindere pe plan naţional şi internaţional, avântul continuu al mişcării...

Industria Hotelieră

1. Definirea industriei hoteliere Turistul este un client pretenţios. În plus, cererea lui este motivată divers şi se schimbă in pas cu...

Te-ar putea interesa și

Turism în Kyoto

Introducere Peisaje mirifice, temple, altare, case de moda veche ce denota frumusetea unei istorii destul de agitate. Fie ca este vorba de...

Turismul gastronomic în Transilvania

Introducere Lucrarea intitulată ,,Valorificarea potențialului turistic din Transilvania prin turism gastronomic’’ reprezintă o analiză asupra unei...

Gastronomia franceză

INTRODUCERE Francezii sunt foarte mari gurmanzi si mari curiosi sa guste din bucatele altor popoare. Bucataria franceza cuprinde un numar foarte...

Abordarea teoretică a conceptelor de turism rural și agroturism

CAPITOLUL I ABORDARE TEORETICĂ A CONCEPTELOR DE TURISM RURAL ŞI AGROTURISM 1.1 Conceptul de turism rural Fenomenul turismului rural nu este unul...

Sate

Capitolul 1 - Noțiuni introductive Turismul și călătoriile au devenit în ultimii ani, îndeosebi după anii 2000, o componentă foarte importantă a...

Turism Gastronomic

1. INTRODUCERE Multă vreme, până în prima jumatate a secolului XX, gastro¬nomia a fost un apanaj şi o preocupare a elitelor. Dar, de prin anii...

Studiu Privind Modalități de Valorificare a Județului Hunedoara prin Prisma Turismului Rural și a Agroturismului

INTRODUCERE Motivul pentru care am ales această temă , pentru lucrarea de disertaţie este potențialul turistic bogat al zonei ( relieful , clima ,...

Rolul Culturii Gastronomice în Dezvoltarea Turismului

Introducere: Prin specificul său, turismul aparţine structural sferei sectorului terţiar. Diversitatea şi eterogenitatea serviciilor turistice,...

Ai nevoie de altceva?