Geografia Turismului - Kaliningrad-Abuja

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 2587
Mărime: 23.86MB (arhivat)
Publicat de: Gicu Ilie
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: C. Latu
Facultatea de Economieşi Administrarea Afacerilor, Alexandru Ioan Cuza, Iaşi, Specializarea: MTH

Extras din proiect

Rusia este un ţinut vast, în Europa şi în Asia, având cea mai mare suprafaţã din lume. Graniţa vestica se afla la golful Danzig, în regiunea Kaliningrad. Graniţa de est este marginatã de capul Dejnev din stramtoarea Bering.

Kaliningrad, centru administrativ al regiunii cu acelaşi nume, are 440 mii locuitori şi a fost fondat în 1255 de germani. In 1772 devine centru administrative al provinciei Prusia Orientala din cadrul Regatului Prusiei. A fost cel mai important centru economic si cultural al estului german pana in 1945. Aici exista foarte multe cladiri gotice, in cea mai mare parte castele. Cele mai multe dintre ele au fost uitate pentru o lunga perioada de timp, insa acum este timpul sa le redescoperim.

Castelele din Kaliningrad au fost construite de cãtre Ordinul de cavalerii teutoni, episcopi sau filiale episcopale. Dea lungul istoriei acestei regiunii sau petrecut forte multe evenimente istorice. Multe castele au fost construite şi mari oraşe sau format în jurul lor.

Locul de amplasare

Kaliningrad (fostul Koenigsberg – “Muntele Regal”) este punctual cel mai vestic al Rusiei, separã partea principal a ţãrii de Lituania şi Belarus.

Regiunea Kaliningrad este delimitatã de Lituania, în est şi de Polonia în vest. Este numit enclava, enclava de mare Rusia, deoarece statele baltice: Lituania, Letonia, Estonia, Belarus a caştigat independenţa în 1991.Ea a fost fondată pe teritoriul fostei Prusia de Est, după al doilea război mondial. O parte a provinciei germane (Koenigsberg) a fost predat Uniunii Sovietice, anexat la RSFSR. Oraşul a fost redenumit Koenigsberg Kaliningrad în 1946 în amintirea lui Mihail Kalinin. Evenimentele importante care au avut loc pe aceastã regiune sunt: rãzboiul de şapte ani (1756 - 1763), invazia napoleonianã (1805 – 1807 şi 1812 - 1814), primul razboi mondial (1914 - 1918), şi al doilea razboi mondial (1939 – 1945), achiziţionarea regiunii de cãtre URSS. La 2 august 1945 oraşul şi partea de nord a Prusiei Orientale a fost atribuitã URSS.

Kaliningrad se face cunoscutã peste tot în lume prin Universitatea Albertina, care este numitã dupã fondatorul sãu, Ducele Albrecht (în anul 1544). Ea a devenit centrul de atracţie pentru oamenii de ştiinţa şi culturã din Germania, Polonia şi Lituania.

Datoritã faptului cã oraşul Kaliningrad este situat pe malul râului Pregolya, acesat are un important port la mare. Punctele turistice de aici sunt atât de divertisment cât şi informative.

Importantele atracţii turistice în Kaliningrad sunt:

- Universitatea Albertina

La faimoasa universitate Albertina din acest oraş (fondatã în 1544, închisã în 1945 de cãtre sovietici şi redeschisã în 1948 cu predare în limba rusã, azi numitã Universitatea Immanuel Kant) au activat filozafii Johan Gottfred von Herder si Immanuel Kant, astronomul Friedrich Wihelm Bessel, fizicianul Hermann von Helmholtz, scriitorul Ernst Theodor Amadeus Hoffmann ş.a.

Preview document

Geografia Turismului - Kaliningrad-Abuja - Pagina 1
Geografia Turismului - Kaliningrad-Abuja - Pagina 2
Geografia Turismului - Kaliningrad-Abuja - Pagina 3
Geografia Turismului - Kaliningrad-Abuja - Pagina 4
Geografia Turismului - Kaliningrad-Abuja - Pagina 5
Geografia Turismului - Kaliningrad-Abuja - Pagina 6
Geografia Turismului - Kaliningrad-Abuja - Pagina 7
Geografia Turismului - Kaliningrad-Abuja - Pagina 8
Geografia Turismului - Kaliningrad-Abuja - Pagina 9
Geografia Turismului - Kaliningrad-Abuja - Pagina 10
Geografia Turismului - Kaliningrad-Abuja - Pagina 11
Geografia Turismului - Kaliningrad-Abuja - Pagina 12
Geografia Turismului - Kaliningrad-Abuja - Pagina 13
Geografia Turismului - Kaliningrad-Abuja - Pagina 14
Geografia Turismului - Kaliningrad-Abuja - Pagina 15
Geografia Turismului - Kaliningrad-Abuja - Pagina 16
Geografia Turismului - Kaliningrad-Abuja - Pagina 17
Geografia Turismului - Kaliningrad-Abuja - Pagina 18
Geografia Turismului - Kaliningrad-Abuja - Pagina 19
Geografia Turismului - Kaliningrad-Abuja - Pagina 20
Geografia Turismului - Kaliningrad-Abuja - Pagina 21
Geografia Turismului - Kaliningrad-Abuja - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Geografia Turismului - Kaliningrad-Abuja.doc

Ai nevoie de altceva?