Managementul în industria hotelieră - managementul Hotelului Cota 1400 Sinaia

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3930
Mărime: 28.82KB (arhivat)
Publicat de: Eremia Neacșu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Anca Cristea
Prezentarea managementului la Hotelul Cota 1400 . Prezentat in cadrul facultatii Dimitrie Cantemir.

Extras din proiect

PREZENTAREA GENERALA A HOTELULUI “COTA 1400” SINAIA

Reunind traditia de mai multe secole a ospitalitÎtii cu restrictiile unei gestiuni performante, activitatea hotelierÎ oscileazÎ între artizanal si high-tech, între serviciu si industrie. În ultimele decenii, pe plan international, activitatea hotelierÎ s-a apropiat tot mai mult de caracteristicile unei veritabile industrii, formula “industrie hotelierΔ depÎsind tot mai mult stadiul de figurÎ de stil. Unii autori au ajuns sÎ se întrebe dacÎ într-adevÎr este vorba despre o industrie sau mai degrabÎ despre…o artÎ, aceea de a oferi ospitalitate. Realitatea pare a fi a unui conglomerat turistic, industrial si comercial.

Baza materialÎ

Hotelul “Cota 1400” se aflÎ sub administratia SC. OZON COTA 1400 SRL , societate înregistratÎ la Registrul Comertului în septembrie 2003 cu numÎrul J29/1517/2003, având codul unic de identificare 15738244.

Situat pe Platoul Bucegi la altitudinea de 1400m, la o distantÎ de 10 km ( pe sosea) de Sinaia, aproape de pârtiile de schi de la Cota 2000 si Cabana Miorita, Hotelul “Cota 1400” este alegerea idealÎ pentru orice cÎlÎtor, turist sau om de afaceri, fiind un loc perfect pentru organizarea de evenimente sau pentru petrecerea vacantelor si weekend-urilor în conditii de calitate si confort. Spatiile de întâlniri si reuniuni rÎspund cerintelor actuale ale clientelei corporate.

Accesul din Sinaia se realizeazÎ cu automobilul propriu ( 15 minute pe drum asfaltat din Sinaia ), cu telecabina sau cu microbuzul hotelului ( la cerere contra cost ).

Construit în 1939 într-un stil arhitectonic ce se încadreazÎ perfect în peisaj, hotelul a fost complet renovat în 2004 oferind în momentul de fatÎ un design modern si dotÎri de ultimÎ generatie.

Complexul completeazÎ în mod ideal atmosfera acestui colt de naturÎ special oferind 57 de camere orientate panoramic, restaurant si bar, numeroase facilitÎti pentru organizarea de evenimente dar si pentru petrecerea timpului liber…toate acompaniate de servicii flexibile, responsabile, profesionale.

În intervalul scurs de la darea în folosintÎ si pânÎ în prezent hotelul nu a fost supus la reparatii capitale, fiind achizitionatÎ doar o linie de spÎlÎtorie modernÎ.

Cazarea

În literatura de specialitate, cazarea si alimentatia, alÎturi de tratamente si transport, sunt considerate de bazÎ. Serviciul de cazare vizeazÎ, prin continutul sÎu, crearea conditiilor si confortul pentru adÎpostirea si odihna cÎlÎtorului. Se prezintÎ ca o activitate complexÎ, decurgând din exploatarea capacitÎtilor de cazare, fiind alcÎtuit dintr-un grupaj de prestatii oferite turistului pe timpul sejurului în unitÎtile de cazare.

Industria hotelierÎ, exprimatÎ cu suficientÎ rigoare de grupa de servicii “hoteluri si restaurante”, are ca domeniu de referintÎ totalitatea proceselor desfÎsurate în unitÎtile de cazare, generate de primirea, sejurul si plecarea cÎlÎtorului. Continutul industriei hoteliere, functiile si trÎsÎturile acesteia au evoluat în conexiune cu dezvoltarea capacitÎtilor de cazare si implicarea lor în activitatea turisticÎ.

Industria hotelierÎ si calitatea serviciului de cazare influenteazÎ nu numai dezvoltarea turismului, în general, si eficienta acestei activitÎti. Prin atractia exercitatÎ, serviciile de cazare asigurÎ o bunÎ valorificare a potentialului turistic, a disponibilitÎtilor de fortÎ de muncÎ, a capacitÎtii bazei tehnico-materiale.

Spatiile sunt deservite de lift cu o capacitate pentru 4 persoane în limita a 400 kg, si sunt prezentate în tabelul 1.1.

Structura de cazare însumeazÎ un numÎr de 57 camere, din care 23 sunt duble twin, 24 duble matrimoniale, 4 camere single si 6 garsoniere ( junior suite). Unele au vedere spre sud, spre statiunea Sinaia, unele spre Popas Alpin-Poiana RegalÎ-Crucea de pe Caraiman, iar altele spre Telecabina Cota1400-Cota 2000. Marea majoritate au balcon individual.

Camerele duble twin si garsonierele sunt dotate cu paturi având dimensiunile de 90*200 cm, TV, cablu, minibar, posibilitate conectare internet, baie utilatÎ cu cadÎ, uscÎtor de pÎr, etc, mobilier stil, culoare albÎ.

Camerele duble matrimoniale si camerele single sunt dotate cu TV, cablu, minibar, posibilitate conectare internet, uscÎtor pÎr, mobilier nou, culoare maro/bej.

Preview document

Managementul în industria hotelieră - managementul Hotelului Cota 1400 Sinaia - Pagina 1
Managementul în industria hotelieră - managementul Hotelului Cota 1400 Sinaia - Pagina 2
Managementul în industria hotelieră - managementul Hotelului Cota 1400 Sinaia - Pagina 3
Managementul în industria hotelieră - managementul Hotelului Cota 1400 Sinaia - Pagina 4
Managementul în industria hotelieră - managementul Hotelului Cota 1400 Sinaia - Pagina 5
Managementul în industria hotelieră - managementul Hotelului Cota 1400 Sinaia - Pagina 6
Managementul în industria hotelieră - managementul Hotelului Cota 1400 Sinaia - Pagina 7
Managementul în industria hotelieră - managementul Hotelului Cota 1400 Sinaia - Pagina 8
Managementul în industria hotelieră - managementul Hotelului Cota 1400 Sinaia - Pagina 9
Managementul în industria hotelieră - managementul Hotelului Cota 1400 Sinaia - Pagina 10
Managementul în industria hotelieră - managementul Hotelului Cota 1400 Sinaia - Pagina 11
Managementul în industria hotelieră - managementul Hotelului Cota 1400 Sinaia - Pagina 12
Managementul în industria hotelieră - managementul Hotelului Cota 1400 Sinaia - Pagina 13
Managementul în industria hotelieră - managementul Hotelului Cota 1400 Sinaia - Pagina 14
Managementul în industria hotelieră - managementul Hotelului Cota 1400 Sinaia - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Managementul in Industria Hoteliera - Managementul Hotelului Cota 1400 Sinaia.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?