Marketingul destinației turistice Japonia

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 6690
Mărime: 529.20KB (arhivat)
Publicat de: Marcu Dincă
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

1.1 ISTORIC

Conform legendelor şi documentelor japoneze, Ţara Soarelui Răsare are o istorie de aproximativ două milenii şi jumătate. Potrivit legendei, Japonia a fost creată de către zei care au înfipt o sabie în ocean, la scoaterea ei formându-se patru picături ce au devenit insulele principale, precum şi o multitudine de insule mici.

Pe la mijlocul sec al VI-lea e.n. începe să se exercite influenţa chineză asupra Japoniei, atât în organizarea statului şi a societăţii, cât şi în domeniul artelor şi modului de viaţă. Specialiştii japonezi susţin că istoria culturală propriu-zisă a Japoniei a început odată cu preluarea valorilor spirituale din China - filozofia budistă, diverse arte şi motive artistice, pe care japonezii le-au adaptat, impregnându-le cu spiritul local şi dându-le strălucire de-a lungul secolelor.

Istoria modernă a Japoniei începe cu epoca Meiji (1867-1921), când are loc restaurarea puterii imperiale. Edo primeşte numele de Tokyo şi devine capitala statului. Are loc o puternică dezvoltare a economiei, o perioadă de modernizare, depăşind rapid structurile feudale.

Refacerea întregii ţări în urma efectelor dezastruoase ale exploziei atomice de la Hiroshima şi Nagasaki, dar şi dezvoltarea susţinută a economiei, au permis Japoniei să devină o putere economică de o importanţă recunoscută, cu o intensă viaţă culturală.

1.2 LOCALIZARE

Japonia este localizată în Asia de Est, în nordul Oceanului Pacific, fiind formată din 4 insule importante, ce reprezintă un procent de aproximativ 95% din teritoriul Japoniei: Hokkaido cea mai nodică, Honshu, Kyushu şi Shikoku, plus alte peste 3000 de insule mai mari sau mai mici.

Nipon Teikoku (ţara Soarelui Răsare) se întinde pe o suprafaţă de 2400 km, în arhipelagul Nipon, la care se adaugă arhipelagul Ryukyu cu insula principală Okinawa, realipită patriei la 15 mai 1972. Teritoriul total al Japoniei este aproximativ 378.000 km2.

Administrativ, Japonia se împarte în următoarele 47 de prefecturi. Oraşele mari sunt înşirate de-a lungul litoralului. În megalopolisul care trece prin sudul insulei Honshu, Tokyo-Nagoya-Osaka-Kyoto-Kobe-Hiroshima-Kitakyushu, trăieşte 84% din populaţia Japoniei, care dă 80% din producţia industrială a ţării.

Fiind ţară insulară, căile de acces din exteriorul acesteia se limitează la aerian şi maritim. Pe plan intern însă, transportul este foarte bine dezvoltat şi modern.

Japonia este una dintre cele mai populate ţări ale lumii. Populaţia este de 127,8 milioane locuitori. 66% din populaţie trăieşte în zona urbană, rata de urbanizare pe an fiind de 0,2%. Gradul de analfabetism este de 1%, statul alocând 3,5 % din PIB pentru educaţie. PIB – ul pe cap de locuitor în Japonia este de 33,828 dolari.

1.3 OBIECTIVE TURISTICE

Japonia reprezintă o ţară cu un puternic potenţial turistic, deoarece este posesoarea a numeroase lacuri, izvoare termale, parcuri şi rezervaţii naturale. De asemenea este o ţară cu o multitudine de obiective culturale precum temple, ruine, statui, muzee, castele, grădini etc. Tot aici întâlnim multe parcuri de distracţie, cinematografe, acvarii, hoteluri şi restaurante de calitate, care reprezintă o atracţie în plus pentru turişti. Dintre acestea prezentăm cele mai cunoscute atracţii turistice.

Grădinile de est ale Palatului Imperial

Aceste grădini fac parte din cercul interior al palatului, fosta reşedinţă a shogunului Tokugawa, şi sunt deschise publicului. Acest loc reprezenta ultima linie defensivă a fostului castel Edo. Tot ce a mai rămas din acest loc sunt şanţurile, zidurile, porţile de intrare şi câteva turnuri de pază. Castelul Edo a fost construit în anul 1638 şi a fost cel mai înalt castel din istoria Japoniei. În anul 1657, castelul a fost distrus de incendiu şi de atunci nu a mai fost reconstruit .

Tokyo Tower

Turnul Tokyo, înalt de 332,5 metri a fost construit în anul 1958, fiind un turn de comunicaţii şi observaţii localizat în Parcul Shiba, Tokyo. Este inspirat după turnul Eiffel şi este vopsit în alb şi portocaliu internaţional pentru a respecta normele de securitate aeriană.

FootTown este o clădire de 4 etaje ce se află de desubtul turnului şi găzduieşte muzee, restaurante şi magazine. Observatorul principal de două etaje este localizat la 150 metri înălţime pe când observatorul special ajunge la înălţimea de 250 metri .

Preview document

Marketingul destinației turistice Japonia - Pagina 1
Marketingul destinației turistice Japonia - Pagina 2
Marketingul destinației turistice Japonia - Pagina 3
Marketingul destinației turistice Japonia - Pagina 4
Marketingul destinației turistice Japonia - Pagina 5
Marketingul destinației turistice Japonia - Pagina 6
Marketingul destinației turistice Japonia - Pagina 7
Marketingul destinației turistice Japonia - Pagina 8
Marketingul destinației turistice Japonia - Pagina 9
Marketingul destinației turistice Japonia - Pagina 10
Marketingul destinației turistice Japonia - Pagina 11
Marketingul destinației turistice Japonia - Pagina 12
Marketingul destinației turistice Japonia - Pagina 13
Marketingul destinației turistice Japonia - Pagina 14
Marketingul destinației turistice Japonia - Pagina 15
Marketingul destinației turistice Japonia - Pagina 16
Marketingul destinației turistice Japonia - Pagina 17
Marketingul destinației turistice Japonia - Pagina 18
Marketingul destinației turistice Japonia - Pagina 19
Marketingul destinației turistice Japonia - Pagina 20
Marketingul destinației turistice Japonia - Pagina 21
Marketingul destinației turistice Japonia - Pagina 22
Marketingul destinației turistice Japonia - Pagina 23
Marketingul destinației turistice Japonia - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Marketingul Destinatiei Turistice Japonia.docx

Te-ar putea interesa și

Impactul globalizării serviciilor turistice asupra economiei mondiale - studiu de caz

INTRODUCERE În contextul definirii prin analogie cu comerţul internaţional a unor concepte specifice turismului internaţional şi identificând...

Evoluția Turismului în România

CAPITOLUL I DEZVOLTAREA TURISMUL ÎN ROMÂNIA Conform determinărilor turismul1 este „activitatea cu caracter recreativ sau sportiv, constând din...

Turismul etno-cultural în Județul Maramureș

INTRODUCERE Dacă cineva se va întreba vreodată ce regiune a ţării ne păstrează cultura şi tradiţiile, spiritul şi bucuria întoarcerii la origini,...

Amenajarea durabilă a zonei turistice în România

INTRODUCERE Numărul celor care consideră astăzi că turismul reprezintă, în primul rând, o modalitate plăcută de refacere a forței de muncă mai...

Politica turismului în Thailanda

Etimologie Cuvântul Thai înseamnă “liber” în limba thailandeză. Este, de asemenea, numele poporului thailandez. Thailanda mai este cunoscută şi...

Deschidere Ritz Carlton în București

1. Prezentarea companiei 1.1 Prezentare generala Marriott International Inc. este o companie lider pe piata turistica, cu peste 3200 de...

Analiza brandului destinației turistice - Japonia

JAPONIA 1. Evaluarea situaţiei curente a destinaţiei turistice 1.1. Analiza macromediului de marketing Mediul Demografic Japonia este una...

Managementul Integrării Turismului Românesc

CAPITOLUL I IMPLICAŢIILE ADERĂRII ROMÂNIEI LA UE ASUPRA TURISMULUI Uniunea Europeană acordă statelor membre posibilitatea de a dezvolta...

Ai nevoie de altceva?