O călătorie la capătul pământului - Cape Town

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 6207
Mărime: 28.24KB (arhivat)
Publicat de: Arian Feraru
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

INFORMATII GENERALE

Republica Africa de Sud

Forma de guvernamant: republica prezidentiala

Suprafata: 1.219.912 km2

Populatia: 44.344.000

Limba oficiala: engleza, afrikaans

Religie: 70% crestini, musulmani, hindusi

Capitale: Pretoria, Bloemfontein si Cape Town

Moneda: rand-ul (100 centi)

Ziua nationala: 27 aprilie

Fus orar: GMT + 2

Domeniu Internet: za

Prefix telefonic: 00 27

Aşezare geografică

Africa de Sud este cea mai meridionala tara din Africa australa. In interiorul tarii, Lesotho, un stat independent, formeaza o mica enclava in Est.

Vecini

De la est la vest: Mozambic, Zimbabwe, Botswana, Namibia.

Relieful

Ţărmurile au lungime de aproape 3000 de Km, de la graniţa cu statul Mozambic, în est, până la fluviul Orange, în vest. Ele sunt în cea mai mare parte ţărmuri înalte, stâncoase, slab fragmentate de golfuri (Sf. Elena) şi peninsule mici (Capul Bunei Speranţe, Capul Acelor). Apele de coastă sunt străbătute de curentul cald Mozambic, în est, şi cel rece în Benguelei, în vest.

Relieful creşte în altitudine dinspre ţărm, spre Munţii Scorpiei (Drakensberg), în est (3657m). În sud se dezvoltă Munţii Capului, de 2000m. Ei reprezintă marginea mai înaltă a podişului. În lungul Atlanticului apare o câmpie litorală îngustă (60 Km), Deşertul Namib. Cea mai mare parte a ţării este ocupată de podişuri de peste 1500m (Veld), întrerupte de dealuri izolate şi de şiruri muntoase joase. La nord de fluviul Orange, se prelungeşte Depresiunea Kalahari, cu un peisaj de stepă tropicală.

Clima

Deşi situată, în cea mai mare parte, în zona climei tropicale clima Africii de Sud diferă mult de cea a Saharei. Deşertul propriu-zis nu se întâlneşte decât pe o fâşie îngustă în lungul Oceanului Atlantic (Namib), adăpostită de podişuri înalte. Umiditatea creşte spre est şi nord-est, datorită caracterului musonic pe care îl îmbracă alizeul de sud-est, ce bate în timpul verii australe dinspre Oceanul Indian. Regiunea Cap are un climat mediteranean, cu ploi de iarnă.

Turismul

Turismul, legat prioritar de vizitarea numeroaselor zone naturale ocrotite, contribuie, de regulă, cu aproape 3 mld. $/an la veniturile ţării.

Capitale

Africa de Sud este tara care are nu una, ci mai multe capitale. Acestea sunt:

Cape Town (legislativa, politica, resedinta parlamentului);

Pretoria (administrativa, resedinta guvernului);

Bloemfontein (judiciară).

Atractii turistice in Africa de Sud:

Noua Afica de Sud este un loc foarte interesant de vizitat. Cape Town, cu viata sa de noapte vibranta, lume eleganta si privelisti incantatoare a devenit in timp una din cele mai cautate destinatii turistice ale lumii.

Cascada Victoria din Africa de Sud

Este una dintre minunile naturale ale lumii, un punct deosebit de atractie al continentului american, frumusetea ei maiestuasa atragand peste 15 milioane de vizitatori anual.

Africa de Sud - diamante si safari

Fascinatia turistilor pentru viata salbatica si pietrele pretioase ale acestei tari a crescut continuu. Africa de Sud se lauda si cu propriul Las Vegas, Sun City, statiunea de top a tarii. Aici este un veritabil hub de unde se pleaca in safari, la un joc de golf sau la activitati subacvatice.

Economia

Africa de Sud are o economie de piaţă funcţională. Africa de Sud este ţara cu economia cea mai dezvoltată din Africa, bazată pe exploatarea şi prelucrarea unor resurse minerale extrem de variate şi bogate şi dispunând de o infrastructură modernă (inclusiv financiar-bancară).

În afară de faptul că deţine cvasimonopolul unor resezerve minerale (peste 4/5 din rezervele mondiale de mangan, 2/3 din cele de platină, peste 1/2 din cele de aur şi crom) şi al producţie în domeniu, Republica Africa de Sud este unul dintre principalii producători mondiali de diamante, uraniu, cărbuni superiori, minereu de fier, metale rare (titan, vanadiu, antimoniu ş.a.)etc

Industria prelucrătoare, bine dezvoltată şi variată, concentrată în 4 mari regiuni industriale: Transvaal(minerit, metalurgie, construcţia de maşini ş.a.), Cape (rafinarea petrolului, industria alimentară şi uşoară), Port Elizabeth (metalurgie, mijloace de transport, textile ş.a.) şi Pretoria (autovehicule, industrie chimică, alimentară etc).

Agricultura (5% din PIB, c. 30% din populaţia activă, 1999), cu o mare varietate de situaţii (de la ferme ultramoderne, la agricultura de subzistenţă), prezintă un echilibru între cultura plantelor (cereale, trestie şi sfeclă de zahăr, bumbac, tutun, citrice, viţă de vie) şi creşterea animalelor (ovine - locul 1 în Africa, ca efective şi ca producţie de lână -, apoi caprine, bovine şi porcine). Balanţa agricolă este excedentară, Republica Africa de Sud fiind unul dintre principalii exportatori mondiali de produse agricole.

Preview document

O călătorie la capătul pământului - Cape Town - Pagina 1
O călătorie la capătul pământului - Cape Town - Pagina 2
O călătorie la capătul pământului - Cape Town - Pagina 3
O călătorie la capătul pământului - Cape Town - Pagina 4
O călătorie la capătul pământului - Cape Town - Pagina 5
O călătorie la capătul pământului - Cape Town - Pagina 6
O călătorie la capătul pământului - Cape Town - Pagina 7
O călătorie la capătul pământului - Cape Town - Pagina 8
O călătorie la capătul pământului - Cape Town - Pagina 9
O călătorie la capătul pământului - Cape Town - Pagina 10
O călătorie la capătul pământului - Cape Town - Pagina 11
O călătorie la capătul pământului - Cape Town - Pagina 12
O călătorie la capătul pământului - Cape Town - Pagina 13
O călătorie la capătul pământului - Cape Town - Pagina 14
O călătorie la capătul pământului - Cape Town - Pagina 15
O călătorie la capătul pământului - Cape Town - Pagina 16
O călătorie la capătul pământului - Cape Town - Pagina 17
O călătorie la capătul pământului - Cape Town - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • O Calatorie la Capatul Pamantului - Cape Town.doc

Ai nevoie de altceva?