Pensiunea Bellissima

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 37 în total
Cuvinte : 9300
Mărime: 57.30KB (arhivat)
Puncte necesare: 10
UNIVERSITATEA CREŞTINĂ “DIMITRIE CANTEMIR” FACULTATEA DE MANAGMENET TURISTIC ŞI COMERCIAL

Cuprins

  1. CAPITOLUL I. Prezentarea generală a zonei Beliş - Fântânele
  2. CAPITOLUL II. Prezentarea generală a pensiunii turistice
  3. 2.1. Amplasarea pensiunii
  4. 2.1.1. Numele pensiunii
  5. 2.1.2. Numărul de stele/flori
  6. 2.2. Criterii de clasificare îndeplinite
  7. 2.3. Arhitectura, dotarea camerelor şi a celorlalte încăperi
  8. 2.3.1. Spaţierea camerelor
  9. 2.3.2. Dotarea camerelor
  10. CAPITOLUL III. Servicii turistice în pensiune
  11. 3.1. Servicii de cazare
  12. 3.2. Servicii de restauraţie
  13. 3.2.1. Lista de preparate şi băuturi
  14. 3.3. Condiţii de sport şi agrement
  15. 3.4. Produse turistice oferite de pensiune
  16. 3.5. Tarife practicate de pensiunea noastră
  17. 3.6. Personalul pensiunii
  18. CAPITOLUL IV. Modalităţi de petrecere a timpului liber
  19. 4.1. Petrecerea timpului liber în pensiune
  20. 4.2. Petrecerea timpului liber în afara pensiunii
  21. 4.2.1. Obiective turistice
  22. 4.2.2. Trasee turistice
  23. 4.2.3. Activităţi tradiţionale practicate în zonă
  24. CAPITOLUL V. Modalităţi de promovare a pensiunii
  25. 5.1. Cererea şi concurenţa din zonă
  26. 5.2. Modalităţi de promovare a pensiunii
  27. CONCLUZII ŞI PROPUNERI
  28. ANEXE
  29. 1. ORGANIGRAMA
  30. 2. FIŞA POSTULUI
  31. BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect

CAPITOLUL I. Prezentarea generală a zonei Beliş - Fântânele

Turismul este o ramură extrem de importantă în economia unei ţări. În România turismul aduce majoritatea Produsului Intern Brut. În ţara noastră turismul reprezintă o industrie nouă, în formare, în creştere, iar turismul rural a luat o amploare deosebită în România după 1990 şi în special în ultimii ani. Turismul rural se adresează deopotrivă clienţilor români şi străini.

Forma de turism care pare să fie în continuă creştere este turismul rural, turiştii preferând aceasta deoarece reprezintă o oportunitate de relaxare, un mod de scăpare din aglomeraţia şi poluarea urbană. Numărul pensiunilor turistice, agroturistice şi agromontane este în continuă creştere, însă calitatea serviciilor acestora şi modul de organizare lasă puţin de dorit.

În această lucrare voi încerca să prezint modul în care se poate organiza activitatea unei pensiuni turistice pentru a se obţine maximum de confort, profit şi calitate atât din partea turistului cât şi a agentului prestator de servicii turistice.

Am ales pentru înfiinţarea Pensiunii Bellissima zona Beliş-Fântânele, deoarece peisajul natural variat, plin de pitoresc, are valenţe turistice deosebite, legate de atractive forme de relief şi valoroase monumente ale naturii. Acest bogat potenţial turistic este dublat de condiţii favorabile pentru cazare, odihnă şi tratament balneoclimateric. Gama posibilităţilor este multiplă: alpinism, turism cultural, practicarea sporturilor de vară şi iarnă, recreere şi odihnă, tabere de tineret, tratament balnear.

Faima Munţilor Apuseni constă în special în plastica deosebită a peisajului care îmbină armonios liniile domoale ale plaiurilor cu verticalele versanţilor abrupţi. Păşuni întinse şi cupole vulcanice, chei înguste şi adânci sunt fenomene unice în România şi chiar în Europa.

Din punct de vedere geografic, comuna Beliş, poarta deschisă a Ardealului, este situată la poalele masivului Vlãdeasa, din munţii Apuseni, la o altitudine de 1350 m, în partea de N-V a judeţului Cluj. Belişul se află la o distanţă de 30 km de oraşul Huedin, de municipiul Cluj-Napoca la 80 km şi de municipiul Oradea la 133 km. În imediata apropiere, încadrat într-un peisaj turistic deosebit este situat lacul Beliş-Fântânele.

Beliş-Fântânele este o staţiune climaterică permanentă situată pe malul lacului cu acelaşi nume, la doar 3 km de comuna Beliş, la capătul unui drum care străbate pădurea. Staţiunea este amplasată ideal, într-un cadru natural de vis în mijlocul pădurii şi dispune de o bază materială complexă şi diversă care poate corespunde exigenţelor tuturor turiştilor, atât celor veniţi pentru tratament cât şi celor dornici de relaxare sau afaceri.

Cãi de acces: se poate ajunge în zonã pe calea feratã pânã la gara din Huedin, iar de acolo cu transport auto sau cu avionul până la Cluj şi de acolo cu transport auto. Mai uşor se ajunge pe şosea, pe drumul european E60 Oradea-Cluj-Braşov, iar din Huedin se trece pe drumul judeţean DJ 161B cãtre Beliş.

Întinsă pe o suprafaţă de 20.649 ha, comuna este alcătuită din mai multe sate şi anume: Bălceşti, Beliş, Dealu Botii, Giurcuţa de Sus, Poiana Horii şi Smina, până în 1977 existând şi Giurcuţa de Jos, aceasta dispărând în urma ridicării barajului, fapt ce a dus şi la strămutarea satului Beliş.

CAPITOLUL II. Prezentarea generală a pensiunii

2.1. Amplasarea pensiunii

Pensiunea “Bellissima” este situată la o altitudine de 1.100 m în munţii Apuseni, la 73 de km de Cluj-Napoca şi la 22 km de Huedin, în satul Dealu Negru, la drumul către staţiunea Beliş-Fântânele, recunoscută în toată Transilvania.

2.1.1. Numele pensiunii

Numele pensiunii l-am ales ca fiind “Bellissima“ deoarece pensiunea mea se încadrează într-un peisaj natural variat, plin de pitoresc, cu valenţe turistice deosebite, legate de atractive forme de relief şi valoroase monumente ale naturii.

2.1.2 Numărul de stele/flori

În urma criteriilor de clasificare pensiunea mea se se încadrează într-un număr de 3 stele.

2.2. Criterii de clasificare îndeplinite

Pensiunile turistice sunt structuri de primire turistice, având o capacitate de cazare de până la 20 de camere, totalizând maxim 60 de locuri, funcţionând în locuinţele cetăţenilor sau în clădiri independente, care asigură în spaţii special amenajate cazarea turiştilor şi condiţiile de pregătire şi servire a mesei.

Pensiunea mea este dotată cu 12 camere, cu un numar maxim de 30 de locuri.

Amplasarea pensiunilor turistice trebuie realizată în locuri ferite de surse de poluare şi de orice alte elemente care ar pune în pericol sănătatea sau viaţa turiştilor. Dotările din camerele şi din grupurile sanitare destinate turiştilor vor fi puse în exclusivitate la dispoziţie acestora. În interiorul acestora nu se admit lucrurile personale ale locatorului (articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, bibelouri sau alte obiecte care ar putea stânjeni turiştii). În cazul în care spaţiile pentru prepararea şi servirea mesei sunt destinate şi pentru consumatori din afară iar numărul locurilor la mese este mai mare decât al celor de cazare, dar nu mai mic de 40 de locuri la mese, spaţiile în cauză se clasifică ca unităţi de alimentaţie publică, potrivit normelor2specifice elaborate de Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale conform anexei. Pensiunile turistice care dispun de teren pentru asigurarea serviciilor de campare vor respecta pentru montarea corturilor şi rulotelor criteriile privind echiparea sanitară şi dimensiunea parcelelor. Categoria de clasificare a pensiunii turistice este determinată de îndeplinirea criteriilor prevăzute şi de realizarea punctajului minim rezultat din evaluarea criteriilor suplimentare prevăzute la prezentele norme metodologice.

Preview document

Pensiunea Bellissima - Pagina 1
Pensiunea Bellissima - Pagina 2
Pensiunea Bellissima - Pagina 3
Pensiunea Bellissima - Pagina 4
Pensiunea Bellissima - Pagina 5
Pensiunea Bellissima - Pagina 6
Pensiunea Bellissima - Pagina 7
Pensiunea Bellissima - Pagina 8
Pensiunea Bellissima - Pagina 9
Pensiunea Bellissima - Pagina 10
Pensiunea Bellissima - Pagina 11
Pensiunea Bellissima - Pagina 12
Pensiunea Bellissima - Pagina 13
Pensiunea Bellissima - Pagina 14
Pensiunea Bellissima - Pagina 15
Pensiunea Bellissima - Pagina 16
Pensiunea Bellissima - Pagina 17
Pensiunea Bellissima - Pagina 18
Pensiunea Bellissima - Pagina 19
Pensiunea Bellissima - Pagina 20
Pensiunea Bellissima - Pagina 21
Pensiunea Bellissima - Pagina 22
Pensiunea Bellissima - Pagina 23
Pensiunea Bellissima - Pagina 24
Pensiunea Bellissima - Pagina 25
Pensiunea Bellissima - Pagina 26
Pensiunea Bellissima - Pagina 27
Pensiunea Bellissima - Pagina 28
Pensiunea Bellissima - Pagina 29
Pensiunea Bellissima - Pagina 30
Pensiunea Bellissima - Pagina 31
Pensiunea Bellissima - Pagina 32
Pensiunea Bellissima - Pagina 33
Pensiunea Bellissima - Pagina 34
Pensiunea Bellissima - Pagina 35
Pensiunea Bellissima - Pagina 36
Pensiunea Bellissima - Pagina 37

Conținut arhivă zip

  • Pensiunea Bellissima.doc

Alții au mai descărcat și

Modalități de organizare a serviciului de cazare la Hotel Vega

INTRODUCERE Turismul reprezintă un fenomen economico-social specific civilizaţiei moderne, puternic ancorat în viaţa socială şi influenţat de...

Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara

CAPITOLUL I PREZENTAREA GENERALA A ZONEI “TRANSFAGARASAN” “Turismul modeleaza lumea si privirile oamenilor sub diferite forme : de la „consum...

Pensiunea Valea Ialomiței

I Prezentarea Pensiunii “Valea Ialomiţei” Numele firmei: S.C. VALEA IALOMIŢEI S.R.L Pensiune agroturistică Locatie : Comuna Moroeni, Judeţul...

Pensiune turistică

Pensiunea turistica Andreas 1. Descrierea unitatii turistice Pensiunea turistica Andreas este o casa cu un singur nivel si este compusa din 4...

Merlin entertainment - parcul de distracții Gardaland

Grupul Merlin Entertainment este cel mai mare operator din industria divertismentului, care urmareste sa ofere experiente unice, memorabile celor...

Înființarea unui restaurant - Alexandros

CAPITOLUL I HOTEL – RESTAURANT ALEXANDROS 1.1 Prezentare generala Produsul hotelier poate fi definit ca fiind ansamblul serviciilor pe care le...

Turismul balnear și de agrement în stațiunea Buziaș

CAPITOLUL 1 SERVICIILE TURISTICE 1.1. Conţinutul prestaţiei turistice Turismul se prezintă ca un fenomen socio-economic complex, poziţionat la...

Ecoturism și Turism Rural - Austria

- Ecoturismul – „călătoria responsabilă în arii naturale si culturale, care conservă mediul şi susţine bunăstarea populaţiei locale.” (Societatea...

Ai nevoie de altceva?