Pensiunea ecologică - La Visători

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 5749
Mărime: 692.60KB (arhivat)
Publicat de: Valter Șandor
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Moise Mihaela
A.S.E. Bucuresti. Facultatea de Comert, Materia: Antreprenoriat

Extras din proiect

1.Sumar

Afacerea consta in construirea unei pensiuni turistice ,,ecologice’’, in cadrul careia clientii beneficiaza de servicii de cazare, masa si agrement. Toate activitatile desfasurate si resursele folosite au ca scop conservarea naturii si poluarea minima a mediului.

Turistii vor reveni la viata simpla de dinainte, cand nu se stia de poluare, vor petrece mult timp in mijlocul naturii ca sa se recreeze si sa uite de stresul cotidian. Un element specific al pensiunii va fi iluminatul cu lumanari, nu cu energie electrica si mancarea facuta din produse 100% naturale.

O data cu intrarea Romaniei in UE, numarul de turisti straini va creste, acest lucru reprezentand oportunitatea principala a afacerii; clientii vizati sunt majoritatea straini, dar si romani cu venituri ridicate.

Romanii au pastrat legatura cu natura si, in comparatie cu alte tari, potentialul natural este mare si neexploatat. Valoarea acestei idei de afacere este data de noutatea si de raritatea ei, chiar de inexistenta unor pensiuni ce ofera aceleasi servicii, in aceleasi conditii. In comparatie cu alte afaceri care pun omul si confortul in prim-plan, noi satisfacem nevoile clientilor si in acelasi timp protejam natura si contribuim la o dezvoltare durabila.

In media se vorbeste tot mai mult despre salvarea mediului inconjurator, dar se fac putine lucruri in acest sens. De aceea, cererea pentru astfel de servicii este in crestere, iar oferta nu este pe masura.

Pasiunea pentru turism, dar si grija fata de mediu, ne-a determinat sa propunem aceasta afacere. Ca initiatori, consideram faptul ca studiem la Academia de Studii Economice Bucuresti, Facultatea de Comert, drept un atuu important, ce ne-a oferit si ne va oferi ocazia sa intram in contact cu spiritul de antreprenori ce se regaseste in fiecare dintre noi. Posedam numeroase calitati necesare unui intreprinzator: ambitie, optimism, cunostinte economice, insa avem si limite; in acest caz, acestea se materializeaza in lipsa de experienta.

Evolutia afacerii depinde si de angajati, care vor fi localnici ce cunosc traditiile si mersul lucrurilor ,,la tara’’.

Clientii vizati sunt turistii straini, rezidenti ai tarilor membre UE in special, cu venituri medii spre ridicate. De multe ori am vizionat reportaje cu privire la acestia si la dorinta lor de a incerca, experimenta si cunoaste traditii si obiceiuri romanesti, aspecte legate de viata de zi cu zi etc. (ex: turisti germani ce doreau sa experimenteze mersul cu caruta). Pe langa acestea, vor avea ocazia sa petreaca timp in mijlocul naturii, practicand activitati nepoluante si bucurandu-se de natura.

Investitia initiala va fi reprezentata de terenul necesar construirii pensiunii si 50 000 euro, reprezentand numerarul necesar in primul an (echipamente si consumabile) - pe care initiatorii le detin, plus 110 000 euro - cladirea . 60% din investitie provine din finantare din fonduri structurale europene prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, din cadrul Ministerului Comertului, Turismului si Intreprinderilor Mici si Mijlocii. In caz de insucces, investitorii isi pot recupera banii prin vanzarea terenului si a cladirii.

Prognozele cu privire la incasari, preturi si profit sunt unele bune. Preturile vor fi accesibile, iar profitul estimat va permite investitii si modernizari. Aceste aspecte vor fi dezvoltate intr-un alt capitol ulterior al planului de afaceri.

Investitorii (de precizat ca nu vor exista initial alti invesititori in afara de noi) vor avea ca venituri profitul, care se va imparti in functie de aportul adus, un anumit procent din acesta fiind destinat investitiilor ulterioare.

Managmentul afacerii va fi unul colectiv, daca se poate spune asa, toti initiatorii fiind implicati in luarea deciziilor, in alocarea resurselor, in selectarea personalui etc. Deciziile vor fi luate de comun acord, astfel incat sa fie cat mai profitabile pentru afacere. Initiatorii detin abilitati manageriale, ca urmare a diferite proiecte de management la care au luat parte.

Pe termen lung se urmareste dezvoltarea afacerii initiale, in primul rand prin extinderea capacitatii de cazare, apoi prin construirea de pensiuni de acest tip in mai multe zone ale tarii.

In plus, succesul afacerii depinde si de colaborarea cu agentiile de turism, care vor promova oferta noastra, atat in tara cat si in strainatate. Va exista si un site pe Internet cu prezentarea amanuntita a conceptului afacerii, a pensiunii si a serviciilor oferite.

Prin respectarea tuturor normelor si prin oferta diversificata, speram sa atragem atentia, simpatia si fidelitatea clientilor potentiali, iar pe termen lung urmarim obtinerea profitului si reinvestirea lui pentru a mari capacitatea de cazare, largirea gamei de servicii si chiar pentru a deschide pensiuni si in alte zone ale tarii ce prezinta un potential similar.

Preview document

Pensiunea ecologică - La Visători - Pagina 1
Pensiunea ecologică - La Visători - Pagina 2
Pensiunea ecologică - La Visători - Pagina 3
Pensiunea ecologică - La Visători - Pagina 4
Pensiunea ecologică - La Visători - Pagina 5
Pensiunea ecologică - La Visători - Pagina 6
Pensiunea ecologică - La Visători - Pagina 7
Pensiunea ecologică - La Visători - Pagina 8
Pensiunea ecologică - La Visători - Pagina 9
Pensiunea ecologică - La Visători - Pagina 10
Pensiunea ecologică - La Visători - Pagina 11
Pensiunea ecologică - La Visători - Pagina 12
Pensiunea ecologică - La Visători - Pagina 13
Pensiunea ecologică - La Visători - Pagina 14
Pensiunea ecologică - La Visători - Pagina 15
Pensiunea ecologică - La Visători - Pagina 16
Pensiunea ecologică - La Visători - Pagina 17
Pensiunea ecologică - La Visători - Pagina 18
Pensiunea ecologică - La Visători - Pagina 19
Pensiunea ecologică - La Visători - Pagina 20
Pensiunea ecologică - La Visători - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Pensiunea Ecologica - La Visatori.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Planul de Afaceri în Turism

Un plan de afaceri poate fi descris ca si un document care sintetizeaza continutul si caracteristicile unui proiect de afaceri. Planul de afaceri...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?