Piața turistică a Olandei

Proiect
9/10 (3 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 44 în total
Cuvinte : 10180
Mărime: 223.71KB (arhivat)
Puncte necesare: 9
UNIVERSITATEA CRESTINǍ-“DIMITRIE CANTEMIR” FACULTATEA - MANAGEMENT TURISTIC ŞI COMERCIAL

Cuprins

  1. INTRODUCERE.
  2. 1. ISTORIC.
  3. 2.DATE GENERALE.
  4. - Poziţionare
  5. - Coordonate geografice
  6. - Ora ţării
  7. - Prefixul telefonic internaţional
  8. - Capitala
  9. - Sediul guvernului
  10. - Alte oraşe mari
  11. - Suprafaţa
  12. - Graniţă
  13. - Linie de coastă
  14. - Climat
  15. - Teren
  16. - Extremele altitudinii
  17. - Râuri importante
  18. - Populaţie
  19. - Religie
  20. - Limba oficială
  21. - Monedă
  22. - Forma de guvernământ
  23. - Simboluri naţionale
  24. - Sistemul politic
  25. - Cultura.
  26. 3.AŞEZARE GEOGRAFICǍ.
  27. - HARTA FIZICǍ
  28. 4. STRUCTURA ADMINISTRATIVĂ ÎN OLANDA.
  29. - Provincii şi Oraşe din Olanda
  30. - Tablou politico – administrativ
  31. 5.MEDIUL DEMOGRAFIC.
  32. - Populaţia
  33. - Densitatea populaţiei
  34. - Structura pe vârstă
  35. - Rata de creştere a populaţiei
  36. - Rata natalităţii:
  37. - Rata netă a migrării
  38. - Rata mortalităţii
  39. - Rata mortalităţii infantile
  40. - Grupuri etnice
  41. - Religii
  42. 6. ECONOMIE
  43. - FORMAREA PRODUSULUI INTERN BRUT ÎN 2006
  44. - PRINCIPALII INDICATORI ECONOMICI AI OLANDEI 2002 - 2007
  45. - AGRICULTURA
  46. - COMERŢUL
  47. Regimul comerţului exterior
  48. - RELATII ECONOMICE / PARTENERI
  49. Relaţiile economice româno - olandeze
  50. Principalii parteneri
  51. Investiţii straine în Olanda
  52. Investiţii olandeze în străinătate
  53. - SERVICII
  54. 7. INFRASTRUCTURǍ
  55. Reţeaua căilor de comunicaţie.
  56. Transporturi.
  57. PREZENTAREA POTENŢIALULUI TURISTIC
  58. 1.RESURSE TURISTICE NATURALE.
  59. - Relieful
  60. - Clima.
  61. - Flora şi fauna
  62. - Rezervaţii naturale
  63. 2.RESURSE TURISTICE ANTROPICE.
  64. - Obiective turistice.
  65. ANALIZA BAZEI TEHNICO-MATERIALE ŞI A OFERTEI DE SERVICII.
  66. 1.ATRACŢII TURISTICE.
  67. 2.UNITǍŢI DE CAZARE.
  68. - Cazări în Amsterdam
  69. - Cazări în Groningen
  70. - Cazări în Haga
  71. 3. PIAŢA TURISTICǍ OLANDEZǍ
  72. - Forma de organizare a vacanţei seniorilor olandezi în prezent şi peste cinci ani(%):
  73. - Participarea olandezilor la vacanţe în ultimii 4 ani ani. Date generale.
  74. - Evoluţia sosirilor turistilor olandezi în România în perioada 1998-2003
  75. - Perioadele în care turistii olandezi călătoresc în România
  76. - Atracţii principale în România pentru turistul olandez
  77. - Mijloacele de transport cele mai iubite de către turiştii olandezi
  78. - CE TREBUIE SǍ ŞTI ÎNAINTE SǍ PLECI ÎN OLANDA
  79. BIBLIOGRAFIE.

Extras din proiect

INTRODUCERE.

Olanda, o ţară surprinzătoare, cu un un peisaj tipic şi nenumărate atracţii a fost de-a lungul timpului subiectul multor picturi şi alte opere de artă. Astfel, turiştii vor fi plăcut surprinşi să descopere că cele 12 provincii olandeze oferă păduri întinse şi bogate, dealuri ondulate cu podgorii de viţă de vie, superbe rezervaţii naturale şi nu în ultimul rând pajişti întinse pline de vestitele lalele viu colorate. Însă Olanda înseamnă şi mai mult: oraşe moderne combinate cu sate tradiţionale, elegante boutiquri şi cafenele îmbietoare, muzee bogate în cultura zilelor noastre dar şi în fascinanta istorie. Dar cultura Olandei nu se găseşte numai în cele peste 1000 de muzee, ci şi pe stradă, unde veţi găsi vânzători ambulanţi de brânză, peşte şi alte produse specifice, îmbrăcaţi în costume tradiţionale, de la cei mai tineri până la cei mai vârstnici.

Să nu uităm reşedinţa Familiei Regale, Haga, un oraş de o deosebită eleganţă ce oferă turiştilor pieţe colorate, staţiuni atrăgătoare cu faleze pline de viaţă dar şi un binecunoscut şi frecventat casino, Rotterdam - unul dintre cele mai mari porturi ale Europei, cu faimosul pod Erasmus şi numeroase clădiri istorice.

1.ISTORIC.

Deseori se fac confuzii legate de Olanda. Foarte mulţi numesc Olanda „Netherlands”, dar nu este acelaşi lucru. Olanda este doar o mică parte din Netherlands, cum ar fi Dakota, Carolina şi Virginia.

Există două Olande: „Olanda de Nord” (capitala este Haarlem) şi „Olanda de Sud” (capitala este Haga). Olanda a fost aproape dintotdeauna un stat independent.

Motivele principale ale războiului din cadrul Netherlands-ului au fost diferenţele de religie, disputele privind taxele şi faptul că unele oraşe au dorit să devină independente.

În cele din urmă partea sudică a Netherlands-ului s-a predat, fiind astfel ocupată de forţe străine până în 1830. Această zonă este numită în prezent Belgia. Partea de nord a lupta şi a câştigat, formând în prezent Regatul ţărilor de Jos (Olanda, Drente, Groningen, Friesland, Gelderland, Zeenland şi Utrecht).

În concluzie, Olanda şi-a obţinut independenţa cu mult timp înainte, iar numirea Ţărilor de Jos „Olanda”, e cum ar fi să numim Marea Britanie „Scoţia” sau „Wales”.

Regatul ţărilor de Jos a fost format în 1815. În 1830 Belgia s-a separat şi a format un regat. Deşi Regatul ţărilor de Jos a rămas neutru în Primul Război Mondial, a suferit o brutală invazie germană în cel de-al II lea Război Mondial. Netherlands este un mare exportator de produse agricole, precum şi unul din fondatorii NATO.

Steagul Olandei a fost recunoscut la 19 Feb 1937. Albastrul şi albul, de-a lungul culorii portocaliu, au fost culorile uniformei purtate de Prinţul Olandez, William de Orange. Mai târziu, la jumătatea secolului al XVII lea, portocaliul a fost înlocuit cu roşu – culoare oficială – deoarece portocaliul folosit în vopsirea steagurilor era foarte instabil şi avea tendinţa să devină, în timp, roşu.

Sub Carol Quintul, împărat al Sfântului Imperiu Roman şi rege al Spaniei, regiunea face parte din cele 17 provincii ale Ţărilor de Jos, care includeau şi Belgia actuală. După ce şi-a obţinut independenţa faţă de Spania în 1648, Olanda a devenit o mare putere maritimă şi economică în secolul XVII. Această perioadă, în timpul căreia Olanda şi-a creat colonii şi dependenţe în lume este cunoscută ca şi secolul de aur.

După ce a fost integrată în Imperiul Francez de Napoleon, a fost creat un regat olandez împreună cu Belgia şi Luxemburg în 1815. Belgienii au devenit independenţi începând cu 1830 ca şi luxemburghezii.

În primul razboi mondial, Olanda rămâne neutră, în cel de-al doilea este ocupată de trupe germane (1940 – 45). Din 1974, Olanda formează cu Belgia şi Luxemburg uniunea vamală şi economică Benelux, devine membru fondator al NATO (1949) şi al UE (1957). În 1949, Olanda recunoaşte independenţa principalei sale colonii, Indonezia, iar în 1975 a Suriname-ului. În perioada postbelică, la conducerea Olandei s-au aflat, în exclusivitate, guverne de coaliţie. În alegerile legislative (6.5.1998), P. Muncii al lui Wim Kok (prim - ministru din 1994) obţine 28% din sufragii, devenind astfel cea mai puternică formatiune politică din Parlament. În urma alegerilor din 15.5.2002, P. Creştin –Democrat devine prima formaţiune a noului Parlament. După Austria, Italia, Portugalia şi Danemarca, Olanda devine al cincilea stat al UE condus de un guvern de dreapta, care se coalizează cu un guvern populist sau extremist. La nici opt luni după alegeri, olandezii sunt din nou chemaţi la vot în ianuarie 2003 într-un scrutin anticipat în urma destrămării coaliţiei de la putere. Noul scrutin reconfirmă Partidul Creştin-Democrat ca principala forţă politică şi pe premierul Jan Peter Balkenende în funcţie. Partidul Social Democrat în opoziţie , iar Partidul Liberal devine a treia

Olanda este una dintre cele mai permisive ţări din lume, a legalizat prostituţia, căsătoriile între parteneri de acelaşi sex precum şi euthanasia (2002), din martie 2003 farmaciile din Olanda au dreptul să vândă oficial, pe reţetă marijuana. Olanda a trimis 1300 de militari în misiuni necombatante în Irak.

Stat cu o economie industria agrară puternic dezvoltată, Olanda este lipsită de resurse de subsol , cu excepţia hidrocarburilor (gaze naturale – locul 5 pe glob). Ind prelucrătoare diversificată şi cu un înalt nivel tehnologic, antrenează aproape ¼ din pop. activă, contribuie în aceeaşi proporţie la PIB şi este caracterizată prin rolul important al companiilor transnaţionale Philips, Sell şi Unilever.

Se disting concentrări ind. Amsterdam – Haaelem – Velsen (nave, oţel, prelucrarea prod. Tropicale), Rotterdam – Haga – Dordrecht (petrochimie, electronică, avioane), Eindhoven – Nijmegen (textile, prod. Alimentare, construcţii de maşini).

În antichitate Olanda era locuită de bavari şi frizi, care au fost cuceriţi de romani. În epoca migraţiilor trece sub stăpânirea francilor. Din secolul IX, teritoriul face parte din Lotharingia. Sub ducii Burgundiei (sec. XV), teritoriul este unificat sub denumirea de Ţările de Jos, ce trece apoi sub dominaţie habsburgică (1477) şi a Spaniei (1555).

2.DATE GENERALE.

- Nume: Regatul Ţărilor de Jos

- Poziţionare: Ţările de Jos sunt situate pe câmpia Europei de Nord la graniţă cu Marea

Nordului, între Belgia şi Germania şi acoperă o suprafaţă de 41.526 km², din care 33.881 km² este pământ şi 7645 km² este apă.

- Coordonate geografice: 51 NB, 5 OL

- Ora ţării: GMT+1

- Prefixul telefonic international: 00 31

- Capitala: Amsterdam

- Sediul guvernului: Haga

- Alte oraşe mari: Rotterdam, Utrecht, Einhoven, Groningen, Maastricht

- Suprafaţa:

- total: 41.526 km²

- pământ: 33.881 km²

- apă: 7645 km²

- Graniţă:

- total: 1027 km

- ţări vecine: Belgia şi Germania.

Preview document

Piața turistică a Olandei - Pagina 1
Piața turistică a Olandei - Pagina 2
Piața turistică a Olandei - Pagina 3
Piața turistică a Olandei - Pagina 4
Piața turistică a Olandei - Pagina 5
Piața turistică a Olandei - Pagina 6
Piața turistică a Olandei - Pagina 7
Piața turistică a Olandei - Pagina 8
Piața turistică a Olandei - Pagina 9
Piața turistică a Olandei - Pagina 10
Piața turistică a Olandei - Pagina 11
Piața turistică a Olandei - Pagina 12
Piața turistică a Olandei - Pagina 13
Piața turistică a Olandei - Pagina 14
Piața turistică a Olandei - Pagina 15
Piața turistică a Olandei - Pagina 16
Piața turistică a Olandei - Pagina 17
Piața turistică a Olandei - Pagina 18
Piața turistică a Olandei - Pagina 19
Piața turistică a Olandei - Pagina 20
Piața turistică a Olandei - Pagina 21
Piața turistică a Olandei - Pagina 22
Piața turistică a Olandei - Pagina 23
Piața turistică a Olandei - Pagina 24
Piața turistică a Olandei - Pagina 25
Piața turistică a Olandei - Pagina 26
Piața turistică a Olandei - Pagina 27
Piața turistică a Olandei - Pagina 28
Piața turistică a Olandei - Pagina 29
Piața turistică a Olandei - Pagina 30
Piața turistică a Olandei - Pagina 31
Piața turistică a Olandei - Pagina 32
Piața turistică a Olandei - Pagina 33
Piața turistică a Olandei - Pagina 34
Piața turistică a Olandei - Pagina 35
Piața turistică a Olandei - Pagina 36
Piața turistică a Olandei - Pagina 37
Piața turistică a Olandei - Pagina 38
Piața turistică a Olandei - Pagina 39
Piața turistică a Olandei - Pagina 40
Piața turistică a Olandei - Pagina 41
Piața turistică a Olandei - Pagina 42
Piața turistică a Olandei - Pagina 43
Piața turistică a Olandei - Pagina 44

Conținut arhivă zip

  • # OLANDA.proiect.doc

Alții au mai descărcat și

Piața turistică a Austriei

CAP I: ELEMENTE DE CADRU GENERAL Austria sau in germană: Republik Österreich, este o ţară fără ieşire la mare cu aproximativ 8.3 milioane de...

Turismul în Germania

Republica Federala Germana CAP. I. VALORIFICAREA POTENTIALULUI TURISTIC A GERMANIEI I.1. Localizarea si caracterizarea Germaniei I.1.1. Scurt...

Turismul de Itinerariu din Franța

CAPITOLUL I. Localizare şi date generale Franţa este o ţară situată în vestul Europei, cu o populaţie de aproximativ 63 de milioane de locuitori,...

Locul Turismului în Economia Austriei

Locul turismului in economia Austria Cap. 1 Prezentare generala 1.1 Asezare geografica -Austria este situata in Europa Centrala, invecinandu-se...

Olanda

1. Prezentare generala Numele oficial al Olandei este Regatul Tarilor de Jos.Olanda este situata in Europa de Vest,iar vecinii sai sunt: Germania...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Europa de Vest

Europa de Vest I. Potential Natural Europa de Vest are o clima blanda, cu veri racoroase si ierni placute, asigurand conditii optime pentru...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Te-ar putea interesa și

Program de marketing internațional privind lansarea unui produs turistic

1.1. AUDITUL INTERN 1.1.1. Prezentarea agenţiei de turism Accent Travel & Event ACCENT Travel & Event este o agenţie cu experienţă pe piaţa...

Analiza Nivelului de Dezvoltare a Turismului Rural în România

ROLUL TURISMULUI RURAL PENTRU DEZVOLTAREA TURISTICA A ROMÂNIEI Urmarindu-se unele interdependente între parte si întreg, în lucrare se prezinta...

Plan de marketing- Crăciun în Maramureș

I. Expunerea introductiva Agentia de turism DEISY TOUR isi propune lansarea pe piata Olandei a produsului turistic “Craciun in Maramures”. In...

Turismul Balnear - Covasna

Statiunea Covasna si imprejurimile sale reprezinta un produs turistic complex, competitiv pe piata turistica interna si externa. Statiune...

Raport de țară Olanda

OLANDA RAPORT DE ȚARĂ Motto: ,,Au cucerit marea, au promovat laleaua si i-au dăruit lumii pe Rembrandt si Mata Hari. Olandezii merită vizitati,,...

Olanda

1. Prezentare generala Numele oficial al Olandei este Regatul Tarilor de Jos.Olanda este situata in Europa de Vest,iar vecinii sai sunt: Germania...

Raport de țară - Olanda

1. SCURTA PREZENTARE Am ales sa realizam un raport de tara pe economia Olandei deoarece se situeaza in topul primelor cinci economii europene si...

Turism montan - sărbători de iarnă în zona Sibiului

1. DEFINIREA CONTEXTULUI STRATEGIC 1.1 Scurt istoric al agentiei Perfect Tour Perfect Tour este o companie cu capital integral privat, avand ca...

Ai nevoie de altceva?