Plan de promovare a produsului turistic Insula Corfu 2010 - agenția de turism As Tour

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 4342
Mărime: 39.40KB (arhivat)
Publicat de: Mia Molnar
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA DE VEST FACULTATEA DE ECONOMIE ŞI DE ADMINISTRARE A AFACERII ADMINISTRAREA ŞI DEZVOLTAREA ÎNTREPRINERII DE TURISM ŞI SERVICII

Cuprins

  1. 1. Analiza contextului şi a pieţei
  2. 2. Diagnosticarea companiei
  3. 3. Evaluarea resurselor
  4. 4. Stabilirea obiectivelor
  5. 5. Alegerea publicului ţintă
  6. 6. Formularea mesajului promoţional
  7. 7. Dezvoltarea strategiei şi desfăşurarea mixului promoţional
  8. 8. Planificarea activităţilor şi împărţirea responsabilităţilor
  9. 9. Proiecţia bugetară
  10. 10. Stabilirea metodelor de control şi evaluare

Extras din proiect

1. Analiza contextului şi a pieţei

Născută ca într-un vis de vară, acum cinci ani, Societatea Comercială AS Tour SRL, a devenit într-un timp relativ scurt, nu numai un ghid printre minunile lumii ci şi un adevărat prieten de suflet, un campion de nădejde în orice clipă, în orice loc. Deşi este o societate în curs de dezvoltare care face parte din marea familie a întreprinderilor mici, Societatea de turism AS Tour are condiţii materiale şi are capacitatea profesională de a desfăşura activităţi turistice specifice agenţiilor de turism de tip TOUR OPERATOR. Acest fapt este pe deplin dovedit de numărul tot mai mare de turişti ce apelează la serviciile firmei an de an, precum şi de variata gamă de oferte prezentată pe piaţa turistică.

Dacă anul trecut, Societatea Comercială AS Tour SRL era lider pe piaţa vacanţelor petrecute în Grecia (peste 4800 de turişti), având ca destinţii finale staţiunile Paralia Katerini şi Olympic Beach, pentru această vară, ea oferă tuturor visătorilor posibilitatea explorării celei care este considerată cuibul dragostei dintre Poseidon şi Amphitrite, insula Corfu.

Italia, cu perlele sale Lido di Jesolo şi Rimini, precum şi Slovenia cu faimoasa staţiune Portoroz sunte pregătite să ureze bun venit turiştilor care se orientează către această parte a Europei.

Plecând de la setea tot mai mare a clienţilor de cunoaştere a continentului în care se încadrează ţara noastră, agenţia s-a remarcat prin circuitele culturale şi excursiile de weekend din stăinătate pe care le organizează. Anul acesta, alături de weekend-urile în Viena, Praga, Budapesta, ea lansează o ofertă de nerefuzat în Veneţia, oraşul unde la adăpostul măştilor, sub protecţia gondolierilor se înfiripau adevărate poveşti de dragoste.

Iubitorilor de istorie şi cultură, Societatea Comercială AS Tour SRL reînoieşte invitaţia la călătorie prin intermediul circuitelor în Elveţia, Franţa, Grecia sau Italia, deschide porţile Londrei-Circuitul Germania-Franţa-Anglia-Belgia-Luxemburg-Elveţia-Austria, îmbată cu mirosul laleleor din Amsterdam- Circuitul Benelux (Belgia, Olanda-Luxemburg) şi incită cu curajul toreadorilor madrileni- Circuitul Spania.

În ceea ce priveşte relaţiile cu instituţiile financiare agenţia AS Tour are legaturi cu BRD unde are deschise depozite în RON şi EUR şi cu Alpha Bank unde este contul USD.

Pe langă instituţiile bancare firma mai deţine contacte cu Finaţele Publice unde îşi debitează impozitele şi TVA-ul.

Principalii furnizori sunt parteneri interni deţinătorii de bază materială-cazare, deţinătorii de transporturi (aeriene- Tarom, rutiere-Normandia) şi parteneri externi (hoteluri, agenţii de turism).

“Am apărut din dorinţa de a descoperii oamenilor posibilităţi de recreere, de a oferi concedii de vis, aşa cum ne-am dori fiecare să avem. Cunoscând ce e frumos, încercăm să vă oferim echilibru între preţ şi calitate, tocmai de aceea agenţia noastră ţine cont de tipologia turiştilor şi de nivelul veniturilor acestora, în alcătuirea portofoliului de produse turistice, pentru a oferi satisfacţia mult dorită”.

Există câteva trăsături care definesc turismul în România, şi anume:

1. Piaţa românească de turism se caracterizează printr-o aglomeraţie de oferte şi operatori turistici. Există câteva agenţii de turism mari (J’Info Tours, Marshall Tourism), care au reuşit să-şi creeze un nume pe piaţă şi care sunt cunoscute de public. În rest, putem spune că există o masă nedefinită de multe alte agenţii la care clienţii ajung prin proximitate (sediul agenţiei este aproape de casă sau de locul de muncă), prin cunoştinţe (recomandări), prin Internet (găsesc o ofertă atrăgătoare).

2. Clientul român alege mai întâi în funcţie de cost. Marea majoritate a turiştilor români evaluează o ofertă plecând de la buget. Dezavantajul în alegerea celei mai ieftine oferte este că de cele mai multe ori „socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg”, fapt care creeză frustrări. Evident că de vină este agenţia şi nu buzunarul strâmt al românului care speră mereu să plătească puţin pentru cât mai mult.

3. Nu există o varietate foarte mare a ofertelor. Agenţiile oferă în general cam aceleaşi oferte cu mici variaţii de cost. Astfel, lipsa de diferenţiere între agenţii se adânceşte şi mai tare. E adevărat că este mai costisitor să găseşti oferte unice, care trebuie să pornească de la identificarea unei nevoi (ce vrea turistul român sa facă in vacanţă: să stea pe marginea piscinei ziua şi să meargă seara la discotecă; să găsească locuri neumblate pe care să le descopere cu piciorul; să se trateze la spa; să plece departe de lumea dezlănţuită; să facă turism cultural pe cont propriu; să facă turism cultural plecând cu un grup organizat). Cred că este nevoie de un echilibru între ofertele „mainstream” pe care le caută majoritatea turiştilor, şi care aduc profit pe termen scurt şi mediu, şi ofertele „ieşite din comun” care se adresează turistului „cunoscător” şi care aduc profit pe termen lung prin faptul că stabilesc o fidelitate a turistului respectiv faţă de agenţie.

Prin descrierea contextului, am identificat o serie de probleme cu care se confruntă agenţiile de turism:

- lipsă de diferenţiere între agenţii

- alegerea ofertei turistice este influenţată de cost

- asemănarea prea mare a ofertelor turistice

Preview document

Plan de promovare a produsului turistic Insula Corfu 2010 - agenția de turism As Tour - Pagina 1
Plan de promovare a produsului turistic Insula Corfu 2010 - agenția de turism As Tour - Pagina 2
Plan de promovare a produsului turistic Insula Corfu 2010 - agenția de turism As Tour - Pagina 3
Plan de promovare a produsului turistic Insula Corfu 2010 - agenția de turism As Tour - Pagina 4
Plan de promovare a produsului turistic Insula Corfu 2010 - agenția de turism As Tour - Pagina 5
Plan de promovare a produsului turistic Insula Corfu 2010 - agenția de turism As Tour - Pagina 6
Plan de promovare a produsului turistic Insula Corfu 2010 - agenția de turism As Tour - Pagina 7
Plan de promovare a produsului turistic Insula Corfu 2010 - agenția de turism As Tour - Pagina 8
Plan de promovare a produsului turistic Insula Corfu 2010 - agenția de turism As Tour - Pagina 9
Plan de promovare a produsului turistic Insula Corfu 2010 - agenția de turism As Tour - Pagina 10
Plan de promovare a produsului turistic Insula Corfu 2010 - agenția de turism As Tour - Pagina 11
Plan de promovare a produsului turistic Insula Corfu 2010 - agenția de turism As Tour - Pagina 12
Plan de promovare a produsului turistic Insula Corfu 2010 - agenția de turism As Tour - Pagina 13
Plan de promovare a produsului turistic Insula Corfu 2010 - agenția de turism As Tour - Pagina 14
Plan de promovare a produsului turistic Insula Corfu 2010 - agenția de turism As Tour - Pagina 15
Plan de promovare a produsului turistic Insula Corfu 2010 - agenția de turism As Tour - Pagina 16
Plan de promovare a produsului turistic Insula Corfu 2010 - agenția de turism As Tour - Pagina 17
Plan de promovare a produsului turistic Insula Corfu 2010 - agenția de turism As Tour - Pagina 18
Plan de promovare a produsului turistic Insula Corfu 2010 - agenția de turism As Tour - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Plan de Promovare a Produsului Turistic Insula Corfu 2010 - Agentia de Turism AS Tour.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Sejur Grecia Insula Corfu

Grecia sau Republica Elena este o ţară din sud-estul Europei membră a Tratatului Nord-Atlantic, Uniunii Europene şi a zonei euro. Grecia este...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Corfu - Grecia - insula zeilor

INTRE MIT, LEGENDA SI ISTORIE Legendele povestesc ca Poseidon, zeul marii, s-a indragostit, intr-o buna zi, de nimfa Korkyra, fiica raului Asopos,...

Pachet Turistic - Insulele Caraibe

Capitolul 1 – Alegerea tipului de program turistic 1.1. Denumirea pachetului turistic Pachetul turistic prezentat in aceasta lucrare este...

Resurse Turistice Exotice

INTRODUCERE Fenomen economico-social propriu civilizaţiei moderne - TURISMUL – este puternic implicat în viaţa societăţii şi evident că, este...

Ai nevoie de altceva?