Potențialul turistic al Franței

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 82 în total
Cuvinte : 33796
Mărime: 132.08KB (arhivat)
Publicat de: Aristide Oros
Puncte necesare: 11

Extras din proiect

Cuvânt înainte

Toate statele dispun de numeroase şi reprezentative atracţii turistice naturale şi îndeosebi cultural-artistice create de-a lungul secolelor de istorie şi civilizaţie, valorile medievale evidenţiindu-se în mod deosebit. Desigur, şi diferenţele socio-economice, de limbă, cultură, civilizaţie şi istorie proprii fiecărui popor, se impun în zestrea turistică a statelor. Franţa are o importanţă deosebită pentru turismul mondial, dar este şi o mare putere mondială din punct de vedere economic, fiind destinaţia principală pentru fluxurile turistice internaţionale. Această ţară reprezintă o atracţie continuă pentru turiştii din întreaga lume, un adevărat „paradis turistic” am putea spune şi un model de urmat pentru alte ţări. Franţa oferă o mare varietate de destinaţii turistice, datorită diversităţii geografice, climatice dar şi moştenirii culturale în gastronomie, artă şi arhitectură. Prin varietatea cadrului natural şi bogatul patrimoniu cultural, Franţa dispune de un mare potenţial turistic, pe care l-a valorificat într-o largă măsură iar puternica infrastructură turistică permite practicarea unor forme diferite de turism. Chiar si datorită poziţiei geografice, cu deschidere la Oceanul Atlantic şi Marea Mediterană se bucură de privilegiul de a fi o ţară cu două faţade , o mare importanţă turistică. Multă vreme a fost liderul turismului mondial, rămânând şi astăzi una din principalele ţări în domeniu, din punct de vedere al activităţilor, dotărilor, fluxului mare de turişti şi veniturilor aferente. Franţa îmbină armonios trecutul cu prezentul. Bulevardele elegante, cafeaua şi croissantul, pârtiile de ski din Alpi şi plajele de pe Coasta de Azur, toate se regăsesc în ceea ce numesc francezii „La Belle France” .Aceste sunt şi motivele pentru care am ales ca şi temă „Potenţialul turistic al Franţei”. Am facut prezentarea potenţialului turistic al Franţei, punând accent asupra diversităţii resurselor turistice, evidenţind şi principalele centre şi localităţi turistice precum şi cele mai reprezentative trasee şi circuite.

Proiectul conţine prezentarea generală a Franţei, primul capitol începând cu încadrarea în teritoriu, urmată de prezentarea căilor de acces, cadrului natural, dar şi renumita istorie. Capitolul II analizează potenţialul turistic natural al Franţei, menţionând obiectivele turistice determinate de relief şi climă, dar şi hidrografia, flora şi fauna. O importanţă deosebită i se acordă rezervaţiilor şi parcurilor naţionale. În capitolul III este analizat potenţialul turistic antropic, aici aducându-se în prim plan renumitele obiective turistice religioase şi cultural-istorice. Finalul proiectului îl constituie capitolul IV, capitol ce cuprinde propuneri şi strategii privind dezvoltarea turistică a Franţei.

Capitolul I – Prezentarea generală a Franţei

1.1 Încadrarea în teritoriu.Limite

Franţa este situată în extremitatea vestică a continentului european, fiind cuprinsă între 42°20`- 51°5` latitudine nordică şi 5°55` longitudine vestică - 8°10` longitudine estică. Cea mai întinsă ţară din Europa Occidentală, Franţa ocupă locul III din întreaga Europa, după Rusia şi Ucraina, cu o suprafaţă de 551.602 km2 incluzând şi Insula Corsica. Conturul teritoriului se poate înscrie într-un hexagon înconjurat de vecinii săi: la nord Marea Mânecii şi Marea Nordului , la vest Oceanul Atlantic, în sud Marea Mediterană acestea formând graniţele maritime ale Franţei. Graniţele terestre sunt constituite de ţările aflate în nord : Belgia şi Luxemburg, în nord-est Germania, în est Elveţia, Italia şi Monaco iar în sud-vest Spania şi cu micul principat Andorra. Franţa este formată din 22 de regiuni, împărţite în 96 de departamente, la care se adaugă alte teritorii dependente : Guadelupa, Martinica, Guyana Franceză,Réunion, Polinezia Franceză, Noua Caledonie, Wallis, Mayotte, St.Pierre, Miquelon,etc. Din teritoriul Franţei, 80% se situează la altitudini mai mici de 500 m.

1.2 Căile de acces

Fiind o ţară foarte dezvoltată, căile de acces sunt numeroase (aeroporturi, gări, porturi, autostrăzi). Reţeaua de căi de transport este diversificată şi modernă, dar polarizată îndeosebi din capitala ţării. Franţa a avut în ultimele decenii ale secolului al XX-lea, realizări remarcabile în domeniul transportului feroviar de mare viteză, aşa-numitul TGV. Dispune totodată de o însemnată reţea de autostrăzi şi alte căi rutiere modernizate. Transporturile pe apa atât fluviale, cât şi maritime, sunt de asemenea bine dezvoltate. Dispune totodată de o importantă flota comercială maritimă şi de unele dintre cele mai mari porturi de pe glob: Marsille şi Le Hâvre. Aeroporturile Parisului (Charles de Gaulle si Orly) se înscriu printre cele mai mari din lume. În tehnologia transporturilor , Franţa este conducătoare mondială, pe lângă ca deţine recordul vitezei pe cale ferată (154km/h) TGV, modul de confort şi eficienţă.

AEROPORTURI:

Aeroportul Internaţional Charles de Gaulle (Aéroport de Roissy-Charles de Gaulle) este

cel mai mare aeroport a Franţei şi printre cele mai mari din Europa. Este situat în localitatea Roissy-en-France, 25 km de la Paris, şi este numit după generalul şi fostul preşedinte francez Charles de Gaulle (1890-1970). Aeroportul a fost deschis în anul 1974.

Aeroportul Paris - Charles De Gaulle este utilizat de companiile aeriene low cost pentru zboruri interne, internaţionale şi transcontinentale. Cea mai importantă companie aeriană low cost este Vueling, care are un hub pe acest aeroport. Alte companii aeriene care zboară către CDG sunt Aer Lingus, Air Arabia, Air Berlin, Air Transat, Atlas Blue, Blue1, bmibaby şi altele. În total sunt 18 companii aeriene low cost care zboară către CDG. Pe aeroportul Paris - Charles De Gaulle se află trei terminale pentru pasageri.

Aeroportul Bordeaux se află în Franţa şi se numără printre aeroporturile de dimensiuni medii. Aeroportul este utilizat de pasagerii care călătoresc către oraşul Bordeaux, şi are un singur terminal. Bordeaux este o destinaţie îndrăgită pentru o escapadă la sfârşitul săptămânii. Aeroportul Bordeaux oferă zboruri interne în Franţa, zboruri internaţionale şi zboruri transcontinentale. Companiile Aer Lingus, Air Transat, Baboo, bmibaby, easyJet şi Ryanair oferă zboruri cu destinaţia BOD. Există 6 companii aeriene low cost cu conexiuni către BOD.

Aeroportul Lyon Saint Exupéry este un aeroport de dimensiuni moderate din Franţa. La 20 km de aeroport se află Lyon. Lyon Saint Exupéry este o destinaţie excelentă pentru vizitarea obiectivelor turistice. Codul IATA al acestui aeroport este LYS. Pe aeroportul Lyon Saint Exupéry se află trei terminale pentru pasageri, nu uitaţi să verificaţi unde trebuie să vă înregistraţi la check-in.

Companiile aeriene low cost utilizează acest aeroport pentru zboruri interne, internaţionale şi transcontinentale. Puteţi ajunge la LYS călătorind cu Aer Lingus, Air Arabia, Air Transat, Atlas Blue, Blue Air, Brussels Airlines, Condor şi altele. În baza noastră de date există 10 companii aeriene low cost cu conexiuni către acest aeroport.

Aeroportul Nice este un aeroport de dimensiuni moderate din Franţa. Aeroportul este utilizat de pasagerii care călătoresc către Nisa, care se află la 6 km distanţă. Nice este o destinaţie îndrăgită pentru petrecerea vacanţei de vară, dar şi pentru sejururi scurte pe tot timpul anului. Codul IATA folosit pentru a desemna acest aeroport este NCE. Pe aeroportul Nice se află două terminale.Aeroportul Nice oferă zboruri interne în Franţa, zboruri internaţionale şi zboruri transcontinentale.

Preview document

Potențialul turistic al Franței - Pagina 1
Potențialul turistic al Franței - Pagina 2
Potențialul turistic al Franței - Pagina 3
Potențialul turistic al Franței - Pagina 4
Potențialul turistic al Franței - Pagina 5
Potențialul turistic al Franței - Pagina 6
Potențialul turistic al Franței - Pagina 7
Potențialul turistic al Franței - Pagina 8
Potențialul turistic al Franței - Pagina 9
Potențialul turistic al Franței - Pagina 10
Potențialul turistic al Franței - Pagina 11
Potențialul turistic al Franței - Pagina 12
Potențialul turistic al Franței - Pagina 13
Potențialul turistic al Franței - Pagina 14
Potențialul turistic al Franței - Pagina 15
Potențialul turistic al Franței - Pagina 16
Potențialul turistic al Franței - Pagina 17
Potențialul turistic al Franței - Pagina 18
Potențialul turistic al Franței - Pagina 19
Potențialul turistic al Franței - Pagina 20
Potențialul turistic al Franței - Pagina 21
Potențialul turistic al Franței - Pagina 22
Potențialul turistic al Franței - Pagina 23
Potențialul turistic al Franței - Pagina 24
Potențialul turistic al Franței - Pagina 25
Potențialul turistic al Franței - Pagina 26
Potențialul turistic al Franței - Pagina 27
Potențialul turistic al Franței - Pagina 28
Potențialul turistic al Franței - Pagina 29
Potențialul turistic al Franței - Pagina 30
Potențialul turistic al Franței - Pagina 31
Potențialul turistic al Franței - Pagina 32
Potențialul turistic al Franței - Pagina 33
Potențialul turistic al Franței - Pagina 34
Potențialul turistic al Franței - Pagina 35
Potențialul turistic al Franței - Pagina 36
Potențialul turistic al Franței - Pagina 37
Potențialul turistic al Franței - Pagina 38
Potențialul turistic al Franței - Pagina 39
Potențialul turistic al Franței - Pagina 40
Potențialul turistic al Franței - Pagina 41
Potențialul turistic al Franței - Pagina 42
Potențialul turistic al Franței - Pagina 43
Potențialul turistic al Franței - Pagina 44
Potențialul turistic al Franței - Pagina 45
Potențialul turistic al Franței - Pagina 46
Potențialul turistic al Franței - Pagina 47
Potențialul turistic al Franței - Pagina 48
Potențialul turistic al Franței - Pagina 49
Potențialul turistic al Franței - Pagina 50
Potențialul turistic al Franței - Pagina 51
Potențialul turistic al Franței - Pagina 52
Potențialul turistic al Franței - Pagina 53
Potențialul turistic al Franței - Pagina 54
Potențialul turistic al Franței - Pagina 55
Potențialul turistic al Franței - Pagina 56
Potențialul turistic al Franței - Pagina 57
Potențialul turistic al Franței - Pagina 58
Potențialul turistic al Franței - Pagina 59
Potențialul turistic al Franței - Pagina 60
Potențialul turistic al Franței - Pagina 61
Potențialul turistic al Franței - Pagina 62
Potențialul turistic al Franței - Pagina 63
Potențialul turistic al Franței - Pagina 64
Potențialul turistic al Franței - Pagina 65
Potențialul turistic al Franței - Pagina 66
Potențialul turistic al Franței - Pagina 67
Potențialul turistic al Franței - Pagina 68
Potențialul turistic al Franței - Pagina 69
Potențialul turistic al Franței - Pagina 70
Potențialul turistic al Franței - Pagina 71
Potențialul turistic al Franței - Pagina 72
Potențialul turistic al Franței - Pagina 73
Potențialul turistic al Franței - Pagina 74
Potențialul turistic al Franței - Pagina 75
Potențialul turistic al Franței - Pagina 76
Potențialul turistic al Franței - Pagina 77
Potențialul turistic al Franței - Pagina 78
Potențialul turistic al Franței - Pagina 79
Potențialul turistic al Franței - Pagina 80
Potențialul turistic al Franței - Pagina 81
Potențialul turistic al Franței - Pagina 82

Conținut arhivă zip

  • Potentialul Turistic al Frantei.doc

Alții au mai descărcat și

Paris

1. POTENŢIAL TURISTIC NATURAL 1.1. Localizare, geologie şi relief Parisul este cunoscut drept “Oraşul luminilor” şi îşi meritã pe deplin numele....

Studiul geografic al potențialului turistic al Franței

Delimitări conceptuale Din punctul de vedere al delimitării unui concept teoretic al turismului se poate spune că este aproape imposibil de a se...

Republica Tunisia

CAPITOLUL I Potențialul turistic al zonei 1.1. Descrierea generala a destinației 1.1.1. Amplasarea Tunisia, oficial Republica tunisiană este...

Ierusalimul - izvor al lumii creștine

INTRODUCERE Turismul – noţiuni şi definiţii Călătoriile şi turismul reprezintă la ora actuală o piaţă globală, de dimensiuni uriaşe, unde se...

Piața Mondială a Turismului de Lux

Introducere Experienţele de lux pot implica călătorii spre staţiunile turistice exclusive, pachete personalizate, inclusiv avioane private, cu un...

Turismul în Franta, Elvetia, Italia

CAPITOLUL 1 Apariţia turismului ca fenomen economic şi social Apariţia turismului se pierde în negura timpurilor şi, în consecinţă, din cauza...

Turism România Franța

INTRODUCERE Actualitatea temei. Turismul reprezintă, atât prin conţinut cât şi prin rolul său, un fenomen care s-a impus pregnant în epoca...

Franța și Austria

In acest proiect vom prezenta doua regiuni turistice si anume : Franta si respectiv Austria. Prezentare generala a Frantei Franta este cea mai...

Te-ar putea interesa și

Promovarea Turismului Cultural în Europa de sud-vest

Introducere Ca alternativă a turismului clasic, turismul cultural sau turismul de cunoaştere reprezintă un subiect amplu promovat şi de mare...

Paris

1. POTENŢIAL TURISTIC NATURAL 1.1. Localizare, geologie şi relief Parisul este cunoscut drept “Oraşul luminilor” şi îşi meritã pe deplin numele....

Turismul în Europa de Vest

Introducere : Evolutia turismului in Europa de Vest , ca rezultat al actiunii conjuncturale de mai multi factori ( economici , demografici , psiho...

Studiul geografic al potențialului turistic al Franței

Delimitări conceptuale Din punctul de vedere al delimitării unui concept teoretic al turismului se poate spune că este aproape imposibil de a se...

Turism internațional - Austria

Introducere In acest proiect vom prezenta doua regiuni turistice si anume : Franta si respectiv Austria. Prezentare generala a Frantei Franta...

Interdependența formelor de turism - turism aerian, turism urban și turism cultural - studiu de caz - Paris

INTERDEPENDENTA FORMELOR DE TURISM : Turism aerian, turism urban si turism cultural - STUDIU DE CAZ: Paris – Fanţa constituie ţara cea mai mare...

Franța și Austria

In acest proiect vom prezenta doua regiuni turistice si anume : Franta si respectiv Austria. Prezentare generala a Frantei Franta este cea mai...

Potențialul turistic și valorificarea acestuia în Franța

Capitolul I. Prezentarea de ansamblu a Franţei 1.1. Asezarea geografică. Limite şi vecini Suprafata: 543945 km Asezarea geografica: intre...

Ai nevoie de altceva?