Prezentarea unei Pensiuni Agroturistice

Proiect / Turism
Informatii Proiect:
Numar pagini: 11 pagini
Marime arhiva: 424.06 KB
Contine fisiere: doc
Numar fisiere: 1 fisier
Nota pe site: Nota  8 Prezentarea unei Pensiuni Agroturistice , 8 out of 10based on 3 rating
Profesor indrumator / Prezentat Profesorului:
Moga Toader
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?
 • Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.
 • Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.
 • Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.
 • Click pentru mai multe detalii.

Extras din document:

1. MUNTII APUSENI

Muntii Apuseni, acesti munti stravechi, milenari, se inalta maiestuos in jumatatea vestica a tarii noastre si fac parte din lantul muntilor Carpati. Desi nu sunt asa de inalti ca ceilalti munti ai tarii noastre, apusenii sunt magnifici prin excelenta. Niciunde nu gasim atata bunavointa a naturii ce impleteste intr-un tot armonios atata bogatie vizuala, atata simfonie de culori si atata maretie.Este extraordinar sa vezi imbinandu-se in acelasi loc granitul cu calcarul pe aceeasi colina in care bradul este stapanul absolut al inaltimilor. Apa a sapat adanc in roca stancilor scotind la iveala forme maiestuoase greu de egalat. Este de ajuns o singura data sa privesti aceste nestemate ale naturii ca sa vrei sa revii iarasi si iarasi pe aceste locuri pline de poezie, de dor si de cantece. Aici , in inima dorului romanesc , veti intalni traditiile romanilor ce au dainuit peste veacuri tinand piept istoriei zbuciumate . Tinuturile aparate candva de Horea sau Avram Iancu i-ar face mandrii in ziua de azi . Portul si graiul gazdelor va vor face sa va simtiti mai acasa decat acasa, iar multiplele obiective culturale , naturale , mancarurile ardelenesti deosebite va vor incanta trupul si sufletul Muntii Apuseni reprezinta veriga ce inchide spre vest arcul Carpatilor romanesti, intinzandu-se intre dealurile Depresiunii Transilvaniei si campia Tisei. Ei au o suprafata de 20.000 km2 si o forma aproape rotunda. In cadrul lor se pot distinge mai multe subunitati geografice care se deosebesc prin structura geologica, relief, vegetatie si grad de umanizare. Centrul Muntilor Apuseni este ocupat de Muntii Bihor, din care se desfac radiar celelalte ramuri. Pozitia confera Muntilor Bihor un interes turistic deosebit, de care se bucura si masivul Vladeasa, prelungirea nordica a Bihorului. In afara pozitiei privilegiate, de axa, muntii Bihor si Vladeasa sunt interesanti nu numai pentru inaltimea lor si relieful general, dar mai ales pentru nenumaratele obiective pe care le cuprind. Chei, abrupturi, pesteri, avene, izbucuri, cascade, ravene, la care se adauga elemente mai putin importante ce intregesc ansamblul cum sunt cimpurile de lapiezuri si de doline, toate impreuna fac ca in acesti munti, aproape la fiecare pas sa fie ceva deosebit de vazut, de admirat, de vizitat. Nu exista in tara o astfel de concentrare, raportata la unitatea de suprafata, de monumente ale naturii, incadrate intr-un ansamblu peisagistic deosebit de frumos si atractiv. Din acest ansamblu se detaseaza net cateva valori absolute, nu la scara nationala, ci europeana, cum ar fi “Cetatile Ponorului", “Ghetarul de la Scarisoara", “Cheile Somesului Cald" si “Cheile Galbenei". Obiectivele turistice si peisajul muntilor Bihor si Vladeasa sunt aproape in exclusivitate consecinta a constitutiei lor geologice. Din punct de vedere geologic in zona care ne intereseaza se disting trei unitati total diferite: Bihorul sudic, Bihorul nordic si Vladeasa.

Muntii Apuseni reprezinta una din cele mai intereseante destinatii turistice din Romania.Relieful carstic (aproximativ 400 pesteri), precum si flora si fauna specifica reprezinta tot atatea motive pentru care a zona fost declarata rezervatie naturala.Locuitorii acestei zone, motii, sunt renumiti pentru obiectele din lemn pentru uz gospodaresc, pe care continua sa le confectioneze de generatii, mergand sa le vanda in toata tara. Ciuberele si donitele de lemn din Apuseni pot fi intalnite in majoritatea targurilor din Romania. Inca se mai pot vizita asemenea ateliere artizanala la Patrahaitesti, unde, daca sunteti curiosi, puteti auzi si renumitele tulnice sau buciume. Satul Patrahaitesti apartine de comuna Arieseni, fiind accesibil in tim^pul verii si cu masina.Pe durata verii, locuitorii isi duc cirezile de vite pe culmi, unde acestea raman pana la venirea toamnei. Pe toate pasunile inalte sunt prezente "hodaile", adaposturile de vara ale celor ce au grija de turme.Pe langa relieful carstic variat (Cetatile Ponorului, Padis, Groapa Ruginoiasa, Poarta lui Ionele, Ghetarul de la Scarisoara, Focul Viu etc.), un punct de interes il reprezint Muzeul aurului de la Brad, unde exista o bogata colectie de pepite, dar si de unelte traditionale pentru extragerea aurului, indeletnicire ce dateaza de peste 2000 ani.

2. PENSIUNEA SHANTI

Pensiunea se afla in Muntii Apuseni, loc. Brazesti, jud. Alba, pe valea Ariesului la distanta de:

- 518 km de Bucuresti

- 87 km de Cluj-Napoca;

- 56 km de Turda;

Pentru a ajunge la pensiunea Shanti se poate merge pe DN 75 dinspre Turda spre Campeni. La cca 800 m de la intrarea in localitatea Brazesti se traverseaza raul Aries (pe stanga) si se continua pe drumul forestier cca 400 m; se vireaza apoi la stanga iar dupa aproximativ 700 m se poate zari pensiunea. In cazul in care turistii nu detin automobile proprii pentru a ajunge la pensiune, angajatii acesteia ii pot astepta la Cluj-Napoca, Turda sau Aiud.


Fisiere in arhiva: (1)

 • Prezentarea unei Pensiuni Agroturistice.doc

Previzualizare pagini (11):


  Alte informatii:

  Proiectul a fost prezentat in cadrul Academiei de Studii Economice, Facultatea de economie agroalimentara si am obtinut nota 10


  Documente similare:

  Preview Pensiunea Agroturistica, Zona Transfagarasan, Comuna Cartisoara
  Pensiunea Agroturistica, Zona Transfagarasan, Comuna...
  Proiectul contine 51 pagini in format doc cu o marime totala de 225.17 KB.
  Preview Perspectivele Dezvoltarii Agroturismului Montan in Zona Monana Semenic
  Perspectivele Dezvoltarii Agroturismului Montan in...
  Proiectul contine 66 pagini in format doc cu o marime totala de 128.77 KB.
  Preview Dezvoltarea Agroturismului in Zona Slanic Prahova
  Dezvoltarea Agroturismului in Zona Slanic Prahova
  Proiectul contine 23 pagini in format doc, ppt cu o marime totala de 1.82 MB.
  Preview Pensiunea Agroturistica Doruletul
  Pensiunea Agroturistica Doruletul
  Proiectul contine 20 pagini in format doc cu o marime totala de 17.65 MB.
  Preview Agroturism - Pensiune Agroturistica in Valea Jiului
  Agroturism - Pensiune Agroturistica in Valea Jiului
  Proiectul contine 30 pagini in format doc cu o marime totala de 309.82 KB.
  Preview Infiintarea Pensiunii Turistice Daisy
  Infiintarea Pensiunii Turistice Daisy
  Proiectul contine 23 pagini in format doc cu o marime totala de 59.1 KB.