Proiect de certificare ecoturistică a Cabanei Rotunda

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 2616
Mărime: 1.06MB (arhivat)
Publicat de: Rica Flora Damian
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Andrei Gheorghe

Extras din proiect

Cabana Turistica Rotunda propune eleganta si stil, fiind supusa unui proces de modernizare care a avut ca obiectiv obtinerea unui confort la standarde superioare. Sunt puse la dispozitia turistilor 20 de locuri de cazare in 5 camere cu 2 paturi, 2 camere cu 3 paturi, un apartament pentru 4 persoane.Camerele au bai proprii, dotate cu instalatii sanitare de ultima generatie si incalzire centrala sau cu lemne in functie de preferintele clientilor.

Cunoscuta drept una din resedintele de vacanta ale familiei dictatorului Ceausescu, Cabana Turistica Rotunda a fost folosita cu predilectie pentru organizarea faimoaselor vanatori de urs, lup, mistreti, capre negre.

Turiştilor li se oferă aici mai mult decât la un hotel obişnuit. Aici, omul poate să vină cu familia şi să observe atât frumuseţile naturale, cât şi tradiţiile comunităţilor locale.

Stilul traditional romanesc, culorile pastelate ale peretilor care se asorteaza cu lemnul maro-inchis al meselor si scaunelor, ne introduc intr-o atmosfera de simplitate, armoniei si intimitate, in timp ce semineul care patroneaza intreaga incapere a restaurantului creeaza senzatia de trainicie si deplina siguranta.

Daca izul de istorie si traditie redat de decorul specific romanesc nu v-a impresionat, va asiguram insa ca veti fi cuceriti de gustul deosebit al bucatelor, precum si de calitatea serviciilor puse la dispozitia dumneavoastra.

Meniul cuprinde preparate traditionale romanesti, dar puteti opta si pentru alte mincaruri "mai sofisticate". Specialitatea casei este deliciosul berbecut la protap, preparat dupa o reteta pastrata cu sfintenie de catre oamenii locului.

Situata la o altitudine de 1160 metri, in masivul Retezat, cabana este amplasata pe malul drept al Lăpuşnicului Mare, in Parcul National Retezat, rezervatie naturala a biosferei, una dintre cele mai frumoase arii protejate ale Europei.

Atestat inca din anul 1935 si intins pe o suprafata de 54.400 ha,cu 20 de virfuri peste 2.000 m altitudine (culminind cu Peleaga – 2.509 m si Papusa – 2.504 m),cu peste 80 de lacuri si tăuri (dintre care Bucura este cel mai intins din Romania – 9 ha, Tăul Portii la cea mai mare altitudine - 2.260 m, iar Zanoaga cel mai adinc – 29 m ), Parcul National Retezat reprezinta una dintre cele mai de pret comori naturale ale Romaniei : in aceasta arie protejata se gasesc 23 % din speciile de animale care populeaza Europa,30% din speciile de plante prezente in Romania (dintre care 90 de specii endemice unice in lume),iar un raport Greenpeace constata ca este ‘’ultimul peisaj forestier intact de pe continent’’ (o treime din suprafata revine padurilor virgine si zonelor salbatice neafectate de interventia umana).

Preview document

Proiect de certificare ecoturistică a Cabanei Rotunda - Pagina 1
Proiect de certificare ecoturistică a Cabanei Rotunda - Pagina 2
Proiect de certificare ecoturistică a Cabanei Rotunda - Pagina 3
Proiect de certificare ecoturistică a Cabanei Rotunda - Pagina 4
Proiect de certificare ecoturistică a Cabanei Rotunda - Pagina 5
Proiect de certificare ecoturistică a Cabanei Rotunda - Pagina 6
Proiect de certificare ecoturistică a Cabanei Rotunda - Pagina 7
Proiect de certificare ecoturistică a Cabanei Rotunda - Pagina 8
Proiect de certificare ecoturistică a Cabanei Rotunda - Pagina 9
Proiect de certificare ecoturistică a Cabanei Rotunda - Pagina 10
Proiect de certificare ecoturistică a Cabanei Rotunda - Pagina 11
Proiect de certificare ecoturistică a Cabanei Rotunda - Pagina 12
Proiect de certificare ecoturistică a Cabanei Rotunda - Pagina 13
Proiect de certificare ecoturistică a Cabanei Rotunda - Pagina 14
Proiect de certificare ecoturistică a Cabanei Rotunda - Pagina 15
Proiect de certificare ecoturistică a Cabanei Rotunda - Pagina 16
Proiect de certificare ecoturistică a Cabanei Rotunda - Pagina 17
Proiect de certificare ecoturistică a Cabanei Rotunda - Pagina 18
Proiect de certificare ecoturistică a Cabanei Rotunda - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Proiect de Certificare Ecoturistica a Cabanei Rotunda.doc

Ai nevoie de altceva?