Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 6 fișiere: doc
Pagini : 65 în total
Cuvinte : 14957
Mărime: 242.03KB (arhivat)
Publicat de: Consuela Bunea
Puncte necesare: 7
Proiect de analiza, din punct de vedere turistic, a doua tari cu potential puternic si foarte slab: Bahamas si Ghana

Extras din proiect

Introducere

Lucrarea de proiect intitulată “Strategii de creştere a competitivităţii turistice în ţara Ghana” pune accentul pe aşezarea geografică, economică, politică, socială, şi, mai ales, pe evoluţia dezvoltării turismului într-un stat mai puţin dezvoltat – Ghana.

Lucrarea este structurată pe patru capitole, fiecare tratând comparativ cererea şi oferta celor două state, evoluţia şi tendinţele de dezvoltare a formelor de turism, a circulaţiei turistice, promovarea, distribuţia şi valorificarea serviciilor turistice, analiza bilanţului punctelor forte şi slabe şi sugestii de dezvoltare a turismului în România prin implementarea unor programe şi strategii care ar putea fi preluate din Ghana şi adaptate turismului românesc.

Capitolul 1 reprezintă sinteza factorilor geografici, economici, politici, demografici ai Ghanei, puşi în paralel, şi modul lor de acţiune asupra industriei turismului în cele două ţări. Subcapitolul “Turism” tratează nivelul de dezvoltare al turismului în Ghana, locul industriei turismului în cadrul economiei fiecărei ţări, formele de turism practicate şi cele mai importante regiuni şi obiective turistice.

Capitolul 2 prezintă analiza indicatorilor de competitivitate turistică între anii 2007 - 2009 pe baza indicatorilor specifici.

În capitolul 3, pe baza informaţiilor obţinute şi a organizării spaţiului turistic, s-a realizat bilanţul punctelor forte şi slabe.

Capitolul 4 sintetizează contribuţiile personale şi implementarea unor programe care ar putea fi adaptate potenţialului turistic românesc. Recomandările vizează dezvoltarea serviciilor turistice pe plan intern, o dată cu creşterea calităţii acestora, şi asigurarea unui grad cât mai ridicat de satisfacere a nevoilor de consum ale populaţiei.

În concluzie, se poate afirma că eficienţa economică şi socială a turismului trebuie privită ca o condiţie nu numai a desfăşurării activităţilor specifice, dar şi ca o necesitate a existenţei pe termen lung, turismul fiind pentru multe ţări foarte important, mai ales în cazul ţărilor în curs de dezvoltare ca cel al Ghanei, -o sursă valoroasă de comerţ cu contribuţii importante în balanţele de plăţi, dar şi cu un potenţial ridicat de generare a unui însemnnat număr de locuri de muncă.

Cap.1 PREZENTARE

Industria turismului şi a călătoriilor a cunoscut, în ultimul deceniu, o creştere a internaţionalizării. Progresele în mass-media, dar şi transport au facilitat mobilitatea persoanelor şi le-a expus societăţi cu diferite culturi.

Analiza comparativă a Statului Bahamas - o ţară puternic dezvoltată din punct de vedere turistic - şi a Republicii Ghana - o ţară în curs de dezvoltare, ne arată modul în care au evoluat şi gradul de dezvoltare a celor două ţări.

Astfel, Bahamas şi Ghana îmbină luxul şi formele de trai modest, dintre evoluţie şi stagnare, dintre locurile exotice foarte căutate de turişti pentru linişte, relaxare şi locuri fără acest gen de atracţie comercială.

1.1 Geografie

Cu un teritoriu de 239 460 kmp, Ghana este unul dintre statele cu întindere medie ale Africii de Vest, situat între 800N şi 200W, suprafaţa sa fiind aproape egală cu cea a României. La graniţa de vest se învecinează cu Republica Coasta de Fildeş, în nord-vest cu Burkina Faso, la sud cu Golful Guineei (Oceanul Atlantic), iar la est cu Republica Togo. Teritoriul Republicii Ghana este traversat de meridianul Greenwich. În partea centrală, teritoriul Ghanei este acoperit de apele lacului Volta, cea mai mare acumulare artificială de apă de pe Glob.

Accra este capitala Republicii Ghana, port la Golful Guineei. Este, în acelaşi timp, cel mai mare oraş al ţării, dar şi cel mai important centru administrativ, economic şi de comunicaţii al Ghanei.

Populaţia din Ghana de 23 milioane locuitori este concentrată de-a lungul coastei şi în oraşele principale Accra şi Kumasi. Din punct de vedere etnic, Ghana este împărţită în grupuri mici, vorbind mai mult de 50 de limbi şi dialecte, însă limba utilizată pe întreg teritoriul ţării este limba engleză.

Bahamas este un stat nord-american, format din 2000 de atoli şi 700 de insule. Este localizat în Oceanul Atlantic, la est de Florida şi S.U.A. şi la nord de Cuba. Suprafaţa Uniunii Bahamas este de 13 939 kmp. Cea mai apropiată insulă de Statele Unite este Bimini, cunoscută şi ca poartă către Bahamas. Insula Abaco este situată la est de Grand Bahama.

Nassau este capitala şi centrul comercial al Federaţiei Bahamas, cuprinzând 80% din întreaga populaţie a insulelor. LyndenPindling International Airport, cel mai mare aeroport din Bahamas, este situat la aproximativ 16 km vest de centrul oraşului Nassau şi are zboruri zilnice spre oraşele mari din Regatul Unit, Statele Unite ale Americii, Canada şi Caraibe. Oraşul este situat pe insula New Providence.

Populaţia din Bahamas de 342 000 locuitori este concentrată în insula Ne Providence – unde se află capitala – şi în insula Grand Bahama, în celelalte insule (cu excepţia Abaco) locuind doar mici grupuri de pescari, agricultori sau angajaţi în rezidenţele turistice nord-americane. În total, numai 29 din cele 700 insule sunt locuite. Bahamas este asaltată de imigranţi ilegali din Haiti şi Cuba, autorităţile fiind nevoite să-I repatrieze forţat pe mulţi dintre aceştia.

1.2 Climă

Climatul în Ghana este tropical, cald şi relativ sec de-a lungul coastei oceanice, cald şi umed în partea de sud-vest, cald şi foarte uscat în nord. Cele două sezoane de ploi acoperă perioada iunie-octombrie, iar cel foarte secetos perioada decembrie-mai. În perioada decembrie-februarie, un vânt uscat (harmatan) aduce cantităţi importante de praf din deşertul Sahara. Temperaturile oscilează între 16-18 grade Celsius noaptea şi maxime care depăşesc 40-42 grade Celsius, în partea de nord a ţării, în sezonul uscat.

Clima Federaţiei Bahamas este subtropicală până la tropicală, fiind atenuată de apele Golfului Stream, fapt ce duce uneori, în lunile de vară sau toamnă, la producerea de uragane. Temperaturile oscilează în jurul a 23 grade Celsius şi precipitaţiile (1000 mm/an) sunt sub formă de averse în perioada mai-octombrie. Periodic, arhipelagul Bahamas este afectat de uragane distrugătoare.

Preview document

Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 1
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 2
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 3
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 4
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 5
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 6
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 7
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 8
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 9
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 10
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 11
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 12
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 13
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 14
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 15
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 16
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 17
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 18
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 19
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 20
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 21
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 22
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 23
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 24
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 25
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 26
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 27
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 28
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 29
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 30
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 31
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 32
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 33
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 34
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 35
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 36
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 37
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 38
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 39
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 40
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 41
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 42
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 43
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 44
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 45
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 46
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 47
Strategii de Creștere a Competitivității Turistice în Țara Ghana - Pagina 48

Conținut arhivă zip

  • Strategii de Crestere a Competitivitatii Turistice in Tara Ghana
    • Bibliografie turism.doc
    • cap11.doc
    • cap2-indicatori1.doc
    • cap3-swot1.doc
    • cap4-implementari1.doc
    • Introducere.doc

Ai nevoie de altceva?