Studiu de caz - Republica Mauritius

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 5958
Mărime: 1.94MB (arhivat)
Publicat de: Olivia Munteanu
Puncte necesare: 6
UBB CLUJ, Facultatea de Geografie

Cuprins

  1. Cuprins
  2. Asezare geografica 2
  3. Relief 2
  4. Clima 3
  5. Scurta istorie 3
  6. Cultura 3
  7. Turism-Principalele atractii turistice 4
  8. Hoteluri in Mauritius 10
  9. Oferte 11
  10. Croaziere 15
  11. Cuprins 19

Extras din proiect

Asezare geografica

Insulele Mauritius sau Republica Mauritius este o naţiune insulară în vestul coastei continentului african în sud-vestul Oceanului Indian, la aproape 900 km est de Madagascar. În completarea insulei Mauritius, republica include insulele St. Brandon, Rodrigues şi Insulele Agalega. Mauritius este parte a Insulelor Mascarene, împreună cu insula franceză Reunion şi insula Rodrigues. Se întinde pe o suprafaţă de teren de aproximativ 2040 km patrati insula este situat în coordonatelor geografice de 20.17 de grade de Sud şi 57.33 grade de Est. Localizarea geografică a Mauritius a influenţat climatul său. Mauritius arhipelag cuprinde de două insule. În primul rând este Mauritius, iar celălalt este insula Rodriguez află circa 500 de kilometri distanţă de insula principală. Vârful sezonului turistic în Mauritius este timpul de Crăciun şi New perioada de un an. În afară de faptul că, cel mai bun timp pentru a vizita Mauritius este din iulie până în septembrie.

Relieful

Împreună cu Reunion şi Rodrigues, Mauritius este parte a Insulelor Mascarene. Acest arhipelag a format o serie de erupţii vulcanice subacvatice, în prezent nemaiexistând vulcani activi în regiune. Insula Mauritius este formată în jurul unui platou central, cu cel mai înalt vârf în sud-vest, Piton de la Petite Riviere Noire (828 m). În jurul platoului, craterele originale pot fi încă observate în câţiva munţi.

Mauritius este singura insulă în care se mai găseşte pasărea dodo, specie pe cale de dispariţie.

Clima

Climatul local este tropical, modificat de vânturile de sud-est. Iarna caldă şi blândă durează din mai până în noiembrie, iar verile fierbinţi şi umede din noiembrie până în mai. Ciclonii afectează ţara în perioada noiembrie-aprilie.

Scurta istorie

În conformitate cu istoria Insulele Mauritius, în care a fost vizitat de Malay şi marinarii arabe din secolul al 10-lea. Acestea au fost urmate de olandeză şi apoi portugheză. Desi olandezii au fost primii care au abandonat pentru a soluţiona insula din cauza vremii nefavorabile. Francez a preluat şi de sub dominaţia lor insula a dezvoltat o economie prospera. O serie de luptă s-au luptat între franceză şi britanică, şi, în final britanicii au fost în măsură să stabilească cererii lor de peste Mauritius. În cele din urmă, în anul 1968 Mauritius a câştigat independenţa şi a fost declarată ca o republică.

Cultura

Bucătăria din Mauritius este un amestec al bucătăriilor indiene, creole, chinezeşti şi europene. Un fel de mâncare foarte popular este cari poule (pui curry). Alte mâncăruri tradiţionale : mine-frit, niouk nien. Alouda este o băutură tropicală tipică, iar dholl puri poate fi considerată favorita tuturor comunităţilor din Mauritius.

Producţia de rom, care este fabricat din trestie de zahăr, este larg răspândită pe insula. Trestie de zahar a fost introdus pentru prima oară la Mauritius de olandezi în 1638 cultiveaza în principal, trestia de zahar pentru producerea de ‘arrak’ un precursor al romului. Cu toate acestea, ,în timpul administraţiilor francez şi britanică producţia de zahăr a fost pe deplin exploatata, care a contribuit considerabil la dezvoltarea economica a insulei.Pierre Charles François Harel a fost primul care a propus conceptul de distilare locale de rom din Mauritius , în 1850. Berea este, de asemenea, produsă pe insula, de către Brewery Phonoix.

‘Sega’ este o muzică locală folclor. Sega are rădăcini africane şi principalele instrumente tradiţionale pentru producerea de muzică sunt de caprine-instrumente de percutie cu numele pielea ravane si metalice clicuri folosind triunghiuri de metal. Cantece de obicei descriu mizeria din sclavie, şi a fost adaptat în zilele noastre ca satire sociale la vocea inegalităţilor resimţită de negrii. Bărbaţii sunt de obicei la instrumentele în timp ce femeile efectuează un dans de însoţire, care este mai frecvent erotic. Show-urile se ţin regulat în hotelurile de coastă.

Turismul - Principalele atractii turistice

Capitala şi cel mai mare oraş al insulei este Port Louis, în nord-vest Port Louis este amplasat la poalele muntilor. Arhitectura francez stil adaugă la farmecul acestui oraş. este un exemplu tipic si este considerat a fi un oras multicultural, fiind împărţită în 5 zone: Hindusa, Islamica, Crestina, Chineza si Creola. Strazile sale pline de magazine sunt in acelasi timp si centre de afaceri importante. Capitala atrage turistii datorita oportunitatilor de a face cumparaturi, care pornesc de la mici piete de pe strada, la o importanta zona de cumparaturi de la malul marii, cu multe buticuri.

Preview document

Studiu de caz - Republica Mauritius - Pagina 1
Studiu de caz - Republica Mauritius - Pagina 2
Studiu de caz - Republica Mauritius - Pagina 3
Studiu de caz - Republica Mauritius - Pagina 4
Studiu de caz - Republica Mauritius - Pagina 5
Studiu de caz - Republica Mauritius - Pagina 6
Studiu de caz - Republica Mauritius - Pagina 7
Studiu de caz - Republica Mauritius - Pagina 8
Studiu de caz - Republica Mauritius - Pagina 9
Studiu de caz - Republica Mauritius - Pagina 10
Studiu de caz - Republica Mauritius - Pagina 11
Studiu de caz - Republica Mauritius - Pagina 12
Studiu de caz - Republica Mauritius - Pagina 13
Studiu de caz - Republica Mauritius - Pagina 14
Studiu de caz - Republica Mauritius - Pagina 15
Studiu de caz - Republica Mauritius - Pagina 16
Studiu de caz - Republica Mauritius - Pagina 17
Studiu de caz - Republica Mauritius - Pagina 18
Studiu de caz - Republica Mauritius - Pagina 19
Studiu de caz - Republica Mauritius - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Caz - Republica Mauritius.doc

Ai nevoie de altceva?