Tenisul de Câmp

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 52 în total
Cuvinte : 16277
Mărime: 2.66MB (arhivat)
Publicat de: Nae Solomon
Puncte necesare: 11

Cuprins

  1. INTRODUCERE 2
  2. ISTORIC 4
  3. I. DATE GENERALE 6
  4. 1.1. Prevenirea accidentărilor 7
  5. 1.2. Regimul alimentar 8
  6. 1.3. Stadiul actual şi tendinţe manifestate în evoluţia tenisului 10
  7. II. JOCUL TENISULUI DE CÂMP 12
  8. 2.1. Conţinutul jocului de tenis 12
  9. 2.2. Caracteristicile de bază ale jocului de tenis 12
  10. 2.3. Modelul de joc pentru cursul de bază 14
  11. 2.4. Elemente de terminologie 15
  12. III. TEHNICA JOCULUI DE TENIS 19
  13. 3.1. Rolul şi conţinutul tehnicii în tenisul de performanţă 19
  14. 3.2. Sistematizarea tehnicii jocului de tennis 21
  15. 3.3. Principiile de bază ale tehnicii jocului de tenis 23
  16. IV. PREGĂTIREA PENTRU ANTRENAMENT 29
  17. 4.1. Obiectivele pregătirii 29
  18. 4.2. Conţinutul procesului de instruire practică 30
  19. 4.3. Încălzirea înainte de antrenament 31
  20. V. METODOLOGIA INSTRUIRII ÎN TENIS 37
  21. 5.1. Bazele metodicii 37
  22. 5.2. Învăţarea mecanismului de lovire 38
  23. 5.3. Serviciul 39
  24. 5.4. Voleiul 39
  25. 5.5. Smeciul 40
  26. VI . CONSTRUCŢIA ŞI ÎNTREŢINEREA UNUI TEREN DE TENIS 41
  27. 6.1. Noţiuni de bază privind cosntrucţia si întreţinerea terenului de tenis 41
  28. 6.2. Caracteristicile constructive şi întreţinerea terenului de tenis 41
  29. 6.3. Construcţia terenului de zgură 43
  30. 6.4. Întreţinerea terenului de zgură 44
  31. 6.5. Construcţia şi întreţinerea altor terenuri 45
  32. 6.6. Clasificarea suprafeţelor de joc 47
  33. CONCLUZII 50
  34. BIBLIOGRAFIE 51

Extras din proiect

INTRODUCERE

Agrementul este o parte a produsului turistic, definit ca fiind ansamblul mijloacelor, echipamentelor, evenimentelor şi formelor oferite de unităţi, staţiuni şi zone turistice, capabile să asigure individului sau unei grupări sociale o stare de bună dispoziţie, de plăcere, să dea senzaţia unei satisfacţii, unei împliniri, să lase o impresie şi o amintire favorabilă .

Oferta de agrement turistic reprezintă o componentă indispensabilă a sectorului turistic. Astfel, se impune ca un domeniu necesar de analizat, în lipsa căruia, percepţia fenomenului de turism contemporan, ar fi nu numai incompletă, dar şi deformată.

Rolul agrementului este de a satisface nevoia oamenilor de a-şi petrece timpul liber într-un mod cât mai plăcut. Agrementul presupune existenţa unor echipamente: puncte de închiriere, mijloace de transport pe cablu, piscine, centre de echitaţie, săli şi terenuri de sport; programe: concursuri, expoziţii, festivaluri, excursii,etc. Prin rolul său de a aduce bună dispoziţie şi relaxare atât localnicilor, cât şi turiştilor, agrementul este o componentă importantă a produsului turistic. De aceea, s-au depus eforturi pentru a îmbunătăţi şi diversifica permanent baza de agrement în vederea atragerii unui număr important de turişti şi reducerii sezonalităţii turismului.

Serviciile de agrement reprezintă o componenta importanta a produsului turistic indiferent daca sunt oferite ca servicii de baza sau suplimentare. Ele sunt alcătuite dintr-o paleta larga de activităţi cu caracter: recreativ-distractiv, sportiv, cultural-artistic şi educativ.

In categoria serviciilor cu caracter recreativ-distractiv se includ: cele oferite de cazinouri, discoteci, restaurante şi baruri cu program artistic etc.

Activităţile sportive presupun punerea la dispoziţie a unor săli de sport, gimnastica aerobica, fitness, tenis, terenuri amenajate pentru schi, echitaţie, minigolf etc.

Activităţile cu caracter cultural-artistic şi educativ vizează: participarea în calitate de spectator la diverse spectacole; vizite la case memoriale, muzee, galerii de arta, expoziţii; vizitarea unor obiecte istorice, culturale, ştiinţifice; întâlniri cu personalităţi din domeniul culturii, artei, ştiinţei.

Instalaţiile de agrement se caracterizează prin faptul că existenţa lor într-o anumită zonă motivează deplasarea turiştilor, respectiv: terenuri de golf, plaje omologate, „Blue Flag”, instalaţii de agrement nautic, parcuri de distracţii, herghelii.

Agrementul menţine produsul turistic pe o coordonată optimă satisfăcând o multitudine de motivaţii umane. Acesta se constituie într-un factor cantitativ şi calitativ al fenomenului turistic paralel cu calitatea sa de factor de dezvoltare al turismului. Poate fi inclus în diverse categorii în funcţie de mai multe criterii cum ar fi: spaţiile de desfăşurare închise (hotel, teatru, discotecă), în are liber (parcuri de distracţii, stadioane, grădini publice) şi sezonul ( agrement de vară, agrement de iarnă şi agrement permanent).

De regulă agrementul îndeplineşte mai multe funcţii între care: destinderea şi reconfortarea fizică, se constituie ca mijloc principal de individualizare a ofertei turistice, se constituie într-o sursă importantă de încasări şi de creştere a eficienţei economice a activităţii turistice.

Serviciile de agrement, acceptate ca prestaţii de bază numai de către o parte a specialiştilor, sunt concepute să asigure petrecerea plăcută, agreabilă a timpului de vacanţă. Ele sunt alcătuite dintr-o paletă largă de activităţi având caracter distractiv-recreati, în concordanţă cu specificul fiecărei forme de turism sau formă de sejur. Serviciile de agrement reprezintă elementul fundamental în satisfacerea nevoilor turiştilor modalitatea de concretizare a motivaţiilor deplasării şi capătă un rol tot mai important în structura consumurilor turistice.

ISTORIC

Tenisul este un joc sportiv care se impune prin frumuseţea şi spectaculozitatea sa. Mişcările sportivilor au graţie şi ritm, sunt armonioase şi precise în ciuda marelui efort la care sunt supuşi.

Marea sa atractivitate constă în faptul că este accesibil la orice vârstă, partenerii de joc se pot alege între ei în funcţie de preferinţe sau nivel de pregătire. El presupune calităţi ca: perspicacitate, curaj, îndemânare, reflex, viteza, forţă etc.

Primele menţiuni despre începuturile acestui sport atestă existenţa sa în secolul al Xll-lea. Se presupune că tenisul s-a jucat mai întâi în mediul de la curţile regilor Franţei şi Angliei. Răspândirea sa în rândul populaţiei s-a datorat invenţiei cauciucului, care a permis ca mingea elastică să fie jucată pe orice teren şi nu nurnai în săli unde se juca cu mingi de piele umplute cu câlţi şi păr.

Din anul 1870, tenisul a început să-şi desăvârşească forma pe care o cunoaştem şi noi în prezent (fig.1.1), fiind denumit iniţial “lawn-tenis” (tenis de câmp, în englezeşte) spre a-l deosebi de cel vechi numit “jeu de paume” (joc cu palma - în franceză). În 1884, se precizează dimensiunile terenului şi fixarea regulilor de joc, reguli ce sunt modificate pe parcursul timpului. În 1887 are loc primul campionat de la Wimbledon, iar în 1900 se înfiinţează Cupa Davis. Fig.1.1. Tenisul în 1870

Etimologia cuvântului «tenis», provine de la francezul «tenez» cu care jucatorii îşi anunţau adversarii că aruncă mingea pentru serviciu şi pe care englezii, preluând în secolul XV “jocul cu palma”, l-au numit “tennis”. Denumit multă vreme şi “sportul alb” datorită echipamentului alb obligatoriu al sportivilor (fig.1.2, b), tenisul cunoaşte, după 1968, introducerea echipamentului colorat (fig.1.2, a), care a trebuit să fie acceptat şi de către organizatori, mai ales datorită transmisiunilor televiziunii. Fig.1.2. Echipamentele sportivilor

În ţara noastră tenisul era practicat la început de studenţii români reveniţi în ţară de la studiile efectuate în străinatate.

Preview document

Tenisul de Câmp - Pagina 1
Tenisul de Câmp - Pagina 2
Tenisul de Câmp - Pagina 3
Tenisul de Câmp - Pagina 4
Tenisul de Câmp - Pagina 5
Tenisul de Câmp - Pagina 6
Tenisul de Câmp - Pagina 7
Tenisul de Câmp - Pagina 8
Tenisul de Câmp - Pagina 9
Tenisul de Câmp - Pagina 10
Tenisul de Câmp - Pagina 11
Tenisul de Câmp - Pagina 12
Tenisul de Câmp - Pagina 13
Tenisul de Câmp - Pagina 14
Tenisul de Câmp - Pagina 15
Tenisul de Câmp - Pagina 16
Tenisul de Câmp - Pagina 17
Tenisul de Câmp - Pagina 18
Tenisul de Câmp - Pagina 19
Tenisul de Câmp - Pagina 20
Tenisul de Câmp - Pagina 21
Tenisul de Câmp - Pagina 22
Tenisul de Câmp - Pagina 23
Tenisul de Câmp - Pagina 24
Tenisul de Câmp - Pagina 25
Tenisul de Câmp - Pagina 26
Tenisul de Câmp - Pagina 27
Tenisul de Câmp - Pagina 28
Tenisul de Câmp - Pagina 29
Tenisul de Câmp - Pagina 30
Tenisul de Câmp - Pagina 31
Tenisul de Câmp - Pagina 32
Tenisul de Câmp - Pagina 33
Tenisul de Câmp - Pagina 34
Tenisul de Câmp - Pagina 35
Tenisul de Câmp - Pagina 36
Tenisul de Câmp - Pagina 37
Tenisul de Câmp - Pagina 38
Tenisul de Câmp - Pagina 39
Tenisul de Câmp - Pagina 40
Tenisul de Câmp - Pagina 41
Tenisul de Câmp - Pagina 42
Tenisul de Câmp - Pagina 43
Tenisul de Câmp - Pagina 44
Tenisul de Câmp - Pagina 45
Tenisul de Câmp - Pagina 46
Tenisul de Câmp - Pagina 47
Tenisul de Câmp - Pagina 48
Tenisul de Câmp - Pagina 49
Tenisul de Câmp - Pagina 50
Tenisul de Câmp - Pagina 51
Tenisul de Câmp - Pagina 52

Conținut arhivă zip

  • Tenisul de Camp.doc

Alții au mai descărcat și

Teren de Tenis - Agrement în Turism

Introducere Istoria tenisului datează de mii de ani. Jocul a fost creat pentru prima dată de către călugării europeni pentru a fi jucat în scopuri...

Sporturi Extreme

1.Introducere Provocãrile apar la tot pasul in activitaţile de zi cu zi. Nimic nu pare ĩnsã a concura cu ĩnfruntarea naturii si a legilor...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Te-ar putea interesa și

Studiu comparativ privind imaginea destinațiilor turistice Poiana Brașov - România și Bad Gastein - Austria

Lucrarea de față își propune să analizeze două stațiuni turistice montane renumite, una din România, Poiana Brașov și cealaltă din Austria,...

Premise de dezvoltare a turismului în zona Balș, județul Olt

INTRODUCERE În viziunea Organizației Mondiale a Turismului(WTO), turismul este definit ca fiind ,,ansamblul activităților persoanelor aflate în...

Departamentul Marketing - SC Pensiunea Fata Pădurii SRL

Scurtă descriere Pensiunea Fata Pădurii se localizează în comuna Săcel,județul Maramureș. Este o pensiune de 5 stele, având o capacitate maximă...

Analiza potențialului cultural-istoric al municipiului Târgu-Jiu. Strategii de dezvoltare

ABSTRACT Studiul de față își propune să analizeze potențialul cultural-istoric al municipiului Târgu-Jiu prin prezentarea principalelor obiective...

Studiul privind posibilitățile de dezvoltare a agroturismului în zona Gura Râului

Draga calatorule, Daca doresti sa vezi biserici de lemn si tarani în costume traditionale, Daca doresti sa visezi cu ochii deschisi într-o padure...

Organizarea unei Competiții de Tenis de Câmp - Promovarea Copiilor prin Mijloace Netradiționale

Tenisul este un sport de excepţie. Atât la nivel de performanţă, cât şi atunci când îl practicăm ca hobby cu prietenii sau familia, tenisul implica...

Supermarket Huge Market

Huge Market - Prezentare generală – Huge Market este un hypermarket de cinci stele, ce copiază modelul hypermarket-urilor occidentale. Suprafaţa...

Tenisul de Câmp și Ilie Năstase

Argument Tenisul de câmp este unul dintre cele mai frumoase sporturi, oferind un spectacol de mare virtuozitate, măiestrie şi artă. El a ajutat la...

Ai nevoie de altceva?