Turism rural - Pensiunea Portocala Mecanică

Proiect
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 2745
Mărime: 290.69KB (arhivat)
Publicat de: Sebastian Zamfir
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Maria Stoian
Proiectul a fost prezentat in cadrul Masterului de Management si Afaceri in Turism, in anul 2008

Cuprins

  1. I. Introducere
  2. 1. Informatii utile despre Brasov – Bran
  3. 2. Atractii turistice in zona Brasovului
  4. II. Cazare Pensiunea Portocala Mecanica
  5. 1. Pozitionare
  6. 2. Cai de acces
  7. 3. Structura pensiunii. Facilitati
  8. III. Bibliografie

Extras din proiect

I.1. Informatii utile despre Brasov – Bran

Prezenţa din timpuri străvechi a omului în judeţul Braşov este semnalată în numeroase puncte, încă din perioada anilor 60.000 - 40.000 î.Hr. Aşezările umane au persistat mai apoi, neîntrerupt, traversând epoca pietrei cioplite, neoliticul, epoca bronzului şi, în final, epoca fierului. Nenumărate piese decoperite (vase de lut, arme din diferite materiale, monede, obiecte de podoabă, unelte agricole şi de meşteşugărit etc.) atestă larga dezvoltare a civilizaţiei locale.

În această zonă au locuit dacii cumidavensi, având centrul principal la Cumidava (Râşnov). În această perioadă, zona judeţului a cunoscut o vastă înflorire din toate punctele de vedere, atât materiale cât şi culturale. Este cazul să amintim templul străvechi de la Racoş şi sculpturile antropomorfe din munţii Bucegi (Sfinxul, Babele), Ciucaş şi Făgăraş (Omul), unele cu funcţiune de loc de cult. După epoca cuceririi romane, viaţa şi-a continuat acelaşi ritm, sub supravegherea Cohortei "VI Nova Cumidavensium Alexandrina". Autorităţile de ocupaţie au adus meşteri care au dezvoltat infrastructura, construind castre, apeducte şi drumuri.

După retragerea aureliană, populaţiile migratoare care au trecut prin această zonă au fost atrase de bogăţia locurilor. Cea mai pregnantă amprentă şi-au pus-o triburile slave, aşezate în număr mare, care au lăsat o seamă de mărturii - mai ales în toponimii şi hidronimii. Secolele X-XI marchează cristalizarea primelor formaţiuni politice în zona Ţării Făgăraşului şi Ţării Bârsei. Astfel, la 1003, ducatul lui Kean, care se întindea şi asupra acestor teritorii, este cucerit de către regele ungar Ştefan. Se pare totuşi că, vreme de două secole, regalitatea maghiară nu şi-a putut exercita suveranitatea deplină asupra acestor locuri, astfel încât de abia după 1200 au putut fi colonizaţi saşii, secuii şi teutonii. Multă vreme apoi, românii s-au condus după Jus valahicum antiqua lex, obiceiul pământului, iar Ţara Făgăraşului a fost o feudă a Ţării Româneşti de-a lungul secolelor XIV-XV, cu drept de vamă încă din secolul al XIII-lea . Pe la 1290, o oaste românească pornită din Făgăraş şi condusă de legendarul Negru Vodă "descalecă" în Ţara Argeşului, la Câmpulung Muscel, şi pun bazele Ţării Româneşti de mai târziu.

Brasov este resedinta si e cel mai mare municipiu al Judetului Brasov. Detine titul de oras – martir. Potrivit recensamantului din 2002, are o populaţie de 283.901 locuitori. Staţiunea de iarnă Poiana Braşov se află la 12 km distanţă de centrul municipiului, dispunând de o infrastructură dezvoltată pentru practicarea sporturilor de iarnă. Patronul oraşului este considerată a fi Fecioara Maria. Statuia acesteia se află pe unul dintre contraforţii Bisericii Negre, îndreptat spre Casa Sfatului, având stema Braşovului sculptată dedesubt în relief.

În acest oraş a fost confecţionată şi instalată o copie a “Statuii Lupoaicei” (“Lupa Capitolina”), simbolul latinităţii poporului român.

Braşovul este cunoscut şi datorită Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur”, ce se ţine aproape în fiecare an în centrul oraşului. Acesta a avut pe scena sa nume celebre precum Tom Jones, Ray Charles, P!nk sau Christina Aguilera.

Municipiul Braşov a reprezentat, de secole, unul dintre cele mai importante, puternice şi înfloritoare oraşe din zonă. Datorită poziţiei geografice privilegiate şi a infrastructurii sale de astăzi, el permite dezvoltarea multor activităţi economice şi culturale.

Preview document

Turism rural - Pensiunea Portocala Mecanică - Pagina 1
Turism rural - Pensiunea Portocala Mecanică - Pagina 2
Turism rural - Pensiunea Portocala Mecanică - Pagina 3
Turism rural - Pensiunea Portocala Mecanică - Pagina 4
Turism rural - Pensiunea Portocala Mecanică - Pagina 5
Turism rural - Pensiunea Portocala Mecanică - Pagina 6
Turism rural - Pensiunea Portocala Mecanică - Pagina 7
Turism rural - Pensiunea Portocala Mecanică - Pagina 8
Turism rural - Pensiunea Portocala Mecanică - Pagina 9
Turism rural - Pensiunea Portocala Mecanică - Pagina 10
Turism rural - Pensiunea Portocala Mecanică - Pagina 11
Turism rural - Pensiunea Portocala Mecanică - Pagina 12
Turism rural - Pensiunea Portocala Mecanică - Pagina 13
Turism rural - Pensiunea Portocala Mecanică - Pagina 14
Turism rural - Pensiunea Portocala Mecanică - Pagina 15
Turism rural - Pensiunea Portocala Mecanică - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Turism Rural - Pensiunea Portocala Mecanica.doc

Ai nevoie de altceva?