Să se calculeze prețul la 10 tone lapte consum de vacă cu un procent de 3% grăsime

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Agronomie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1734
Mărime: 377.97KB (arhivat)
Publicat de: Roxana Udrea
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: indrumator Marchis Zamfie
UNIVERSITATEA DE STIINłE AGRICOLE SI MEDICINĂ VETERINARĂ CLUJ – NAPOCA FACULTATEA DE ZOOTEHNIE SI BIOTEHNOLOGII

Extras din referat

Introducere

Agromarketingul reprezintă “ansamblul de activităţi ale agentului economic (exploatatie agricola sau procesorul produselor agricole) ce are ca obiect descoperirea nevoilor consumatorului si satisfacerea acestor nevoi cu produse agricole, agroalimentare si servicii , care prin caracteristicile , calitatile, preturile si disponibilitatea lor, in timp si spaţiu , pot oferi un ansamblu de avantaje ce asigură cumpărarea lor repetată de consumatori şi realizarea de profit pentru unitatea producătoare”

Marketingul agricol are ca scop prezentarea conceptului si metodologiei marketingului general în domeniul agriculturii şi industriei alimentare, a problemelor de cunoaştere a pieţei agricole şi a cerinţelor acesteia în sfera largă a circulaţiei produselor agricole şi agroalimentare.Pornind de la particularităţile producţiei agricole şi agroalimentare obiectul marketingului agricol se concretizează în: studierea nevoilor de consum ale populaţiei pe total zonă , medii , regiuni, ţară , sexe, grupe de vârstă, categorii profesionale. Se studiază nevoile de consum în funcţie de gusturi, tradiţii, de sănătatea populaţiei , cercetează oferta produselor agenţilor economici agricoli şi agroalimentari pe piaţă, testează piaţa pentru produsele existente şi pentru cele nou apărute, determină mărimea cererii şi posibilităţile ofertanţilor, studierea distribuţiei produselor agricole şi agroalimentare. Obiectivul urmăreşte modul cum se desfac aceste produse, cheltuielile de distribuţie (de depozitare, de transport, manipulare, sortare, condiţionare, ambalare). Studierea aprovizionării tehnice, materiale şi logistice a unităţilor economice, agricole şi agroalimentare.

Conditiile de productie animaliera

Produsele animale pot fi impartite cum a fii carnea de vita,porc,pasare,oaie peste si,productii animaliere cum ar fi ouale si laptele.

Conditiile de productie pot avea influenta directa sau indirecta(via lapte)asupra atributelor intriseci ale calitatii,cum ar fii siguranta alientara si proprietatile senzoriale.

Conditiile aplicate determina caracteristicile sistemului de productie,contribuind astfel la determinarea calitatii extrinseci.Aspectele importante avand implicatii majore asupra calitatii productiilor de origine animala sunt cele legate de:alegerea rasei,furajare,conditile de exploatare si sanatatea animalelor.

Alegerea rasei

Cele mai multe programe de crestere se bazeaza pe o sporire continua a productiei si nu pe imbunatatirea calitatii produsului.De exemplu alegerea rasei in cazu taurinelor are un profound efect orientat asupra cantitatii de lapte si mai putin asupra compozitie acesteia(ex..calitatea nutritionala) rasele mai grele tinzand sa produca mai mult lapte.

Furajarea animalelor

Furajarea animalelor poate influeta calitatea alimentului in mai multe feluri,atat direct cat si indirect.poate infuenta direct valoarea nutritionala,afectand compozitia produsului.de exemplu,compozitia nutretului este un factor cheie care poate influenta cantitatea si compozitia laptelui(in principal continutul de ipide)Precursorii necesari glandei mamare pentru sinteza grasimii,sunt generate in timpul fermentatiei furajelor in rumen.In consecinta,dietele care modifica procesul fermentative pot afecta continutul in grasime din lapte.Amidonul este de asemenea necesar pentru a mentine digestia microbiana si ulterior sinteza proteinelor;ambele fiind corelate pozitiv cu cantitatea si procentul constituientilor din lapte(Nickerson1995).

Calitatea furajelor insasi ,prin prezenta sau absenta micotoxinelor sau a contaminatiior ,poate avea un effect indirect asupra sigurantei produsului alimentar final.

Conditiile de cazare

Conditiile de cazare ale animalelor determina un anumit grad al incarcaturii bacteriene de pe corpul acestora.In general ,cu cat spatiile de cazare sunt mai curate ,cu atat mai ica va fi si incarcatura bacteriana.

Este important pentru fermieri ca sa cunoasca sursele de contaminare si sa inteleaga modul in care pot fi controlate(Harding 1995).Un numar ridicat si variat de microorganisme s egasesc pe suprafetele ezterioare (ex.piele sau uger) si in tractul intestinal al taurinelor,ovinelor si suinelor;cele din urma reprezentand,in general un continut mai ridicat in microorganisme decat taurinele( Forythe si Hays 1998).

In cazul productiei de lapte trebuiesc luate unele masuri igienice preventive,cum ar fi:spalarea ugerului,curatarea si sterilizarea echipamentului de muls,si excluderea laptelui provenit de la o vaca cu mastita.

Sanatatea animala

Sanatatea animala si utilizarea medicamentelor de uz veterinar pot de asemenea sa influenteze calitatea produsului.de exemplu ,aparitia mastitelor ( o inflamare a glandei mamare si tulburari ale secretiei de lapte) duce la modificari in compozitia si proprietatile fizico-chimice ale laptelui.numarul de celule somatice este un indicator al calitatii si proprietatilor igienice ale laptelui,reflectand starea de sanatate a animalului(Heeschen1998).Imbolnavirile animalelor sunt deseori tratate cu antibiotice si reziduurile acestora din produse animaliere(lapte,carne) sunt presupuse a fii riscanta pentru sanatatea oamenilor.

Preview document

Să se calculeze prețul la 10 tone lapte consum de vacă cu un procent de 3% grăsime - Pagina 1
Să se calculeze prețul la 10 tone lapte consum de vacă cu un procent de 3% grăsime - Pagina 2
Să se calculeze prețul la 10 tone lapte consum de vacă cu un procent de 3% grăsime - Pagina 3
Să se calculeze prețul la 10 tone lapte consum de vacă cu un procent de 3% grăsime - Pagina 4
Să se calculeze prețul la 10 tone lapte consum de vacă cu un procent de 3% grăsime - Pagina 5
Să se calculeze prețul la 10 tone lapte consum de vacă cu un procent de 3% grăsime - Pagina 6
Să se calculeze prețul la 10 tone lapte consum de vacă cu un procent de 3% grăsime - Pagina 7
Să se calculeze prețul la 10 tone lapte consum de vacă cu un procent de 3% grăsime - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Sa se Calculeze Pretul la 10 Tone Lapte Consum de Vaca cu un Procent de 3% Grasime.doc

Ai nevoie de altceva?