Biblioteca

Strategia de Dezvoltare Rurala Durabila a unei Comunitati Rurale - Comuna Berzunti,Judetul Bacau - Ciupercarie

Referat / Agronomie
Informatii Referat:
Numar de pagini: 6 (toate fisierele)
Marime arhiva: 27.88Kb
Contine fisiere: doc, bmp
Numar de fisiere: 2
Tip document: Referat
Domeniu: Agronomie
Nota pe site: 7 Strategia de Dezvoltare Rurala Durabila a unei Comunitati Rurale - Comuna Berzunti,Judetul Bacau - Ciupercarie, 7 out of 10 based on 1 rating
Profesor indrumator / Prezentat Profesorului:
Dona Ion
Valoare:
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.

Fisiere in arhiva: (2)

 • Plan ciupercarie.bmp
 • Strategia de Dezvoltare Rurala Durabila a unei Comunitati Rurale - Comuna Berzunti,Judetul Bacau - Ciupercarie.doc

Extras din document:

4.4.1.Tema proiectului
Comuna Berzunti duce lipsa de locuri de munca , in afara celor din administratie publica si invatamant in comuna nu prea mai sunt posibilitati de angajare . Berzuntenii lucrand in localitatile vecine sau chiar in afara tarii , duc lipsa de timp pentru o viata normala de familie . In consecinta educatia si dezvoltarea copiilor are de suferit, lucru ce nu promite un viitor stralucit comunei . Marea majoritate a acestora nici nu reusesc sa termine liceul , iar cei ce merg la facultate sunt foarte putini , cei ce se intorc cu idei si cunostine sa ajute la dezvoltarea comunei fiind si mai putini . Posibilitatea creerii unor locuri de munca locale ii ajuta atat pe cei ce le ocupa cat si comuna . Cum in comuna nu exista nici industrie , nici ateliere mestesugaresti deci nu se produce nimic , doresc creerea unei ciupercarii . Costurile de productie sunt reduse la fel si investitia ceea ce inseamna ca produsul finit va avea un pret redus si va fi disponibil pentru toata perioada anului .
Obiectivele proiectului propus sunt crearea de noi locuri de munca , stimularea dezvoltarii economice a comunei , oferirea unui produs natural , ieftin si sanatos pe tot parcursul anului .
4.4.2.Studiu de fezabilitate
1. Date generale:
a) Denumirea investitiei: Cultivarea si comercializarea de ciuperci
b) Elaboratorul proiectului: , student al Facultatii de Management in anul IV, specializarea Inginerie Economica din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti.
c) Amplasamentul: comuna Berzunti, sat Berzunti, judetul Bacau.
Comuna Berzunti este asezata in partea central-vestica a judetului Bacău . Localitatea se afla la o departare de 39 km. fata de orasul resedinta de judet, municipiul Bacau, la 28 km. fata de municipiul Onesti, la 22 km. fata de orasul Moinesti.
d) Beneficiarul investitiei: Elaboratorul proiectului Ratiu Razvan si populatia comunei Berzunti .
2. Informatii generale privind proiectul:
a)Situatia actuala si informatii despre entitatea responsabila cu implementarea proiectului:
Comuna Berzunti duce lipsa de locuri de munca iar la nivel local nu este dezvoltata nici o unitate de productie . Responsabil cu implementarea acestui proiect este Consiliul Local , acesta este format din 15 membri care au rolul de a consulta si de a pune in aplicare ordinele venite de la primarul comunei .
b)Descrierea investitiei:
Investitia presupune dezvoltarea pe plan local a unei unitati de productie in vederea obtinerii de ciuperci comestibile (pleurotus) . Efectele acestei investitii vor fi aparitia unor locuri de munca locale si a unui produs finit obtinut la un pret redus care valorificat atat in afara comunei cat si pe plan local va veni in ajutorul locuitorilor comunei .
Cheltuielile investitiei sunt oarecum reduse , amenajarea unitatii nu necesita prea multe dotari sau alte detalii exagerate . Ciupercile pleurotus sunt printre cele mai profitabile , nu sunt pretentioase , nu necesita tehnologii complexe .
c) Descrierea constructiva a proiectului:
Proiectul solicita 2000 m2 teren concesionat de la primarie pe 30 ani , va fi construita de o echipa de 10 persoane in 60 de zile . Cladirea in care se construieste ciupercaria este alcatuita din 8 incaperi fiecare cu un rol specific . Va fi o incapere de cultura , o zona de ambalare , zona depozitare post ambalare , spatiu tehnic , birouri si curtea interioara , zona compost , 2 toalete .
d) Date tehnice ale investitiei:
Ciupercaria va fii amplasata in satul Berzunti pe un teren intravilan la marginea comunei , teren ce apartine primariei , acesta are o suprafata de 2000m2 . Activitatea ciupercariei nu afecteaza mediul , materia prima si ceea ce se foloseste in procesul de productie fiind naturale si nepoluante . Climatizarea incaperii de productie se face cu ajutorul unui Sistem de ventilatie furnizat de catre DAKY , se foloseste si un sistem de exhaustare pentru a asigura calitatea aerului din zona de productie . Se folosesc echipamente de preparare a compostului , crearea de miceliu , sisteme de monitorizare a camerei de productie , echipament de ambalare si sistem de climatizare a zonei de depozitare . Compostul necesar in procesul de productie se "prepara" in interiorul ciupercariei intr-un loc special amenajat , miceliul pentru primele culturi va fi cumparat de la compania Sylvan din Ungaria , care pentru comenzi ce depasesc 81 de cutii de 20kg cu miceliu se vand la pretul de 32.7 euro pe cutie . Ulterior obtinerii primelor culturi obtinem miceliu in unitatea proprie cu ajutorul echipamentelor furnizate de catre DAKY
e) Durata de realizare si etapele principale:
Timpul de executie al proiectului este de 60 de zile lucratoare.
Etapele principale ale proiectului:
1) Contractarea unei firme de constructii .
2) Construirea cladirilor componente .
3) Amenajarea si echiparea spatiului .
4) Obtinerea de autorizatii necesare functionarii .
5) Angajarea personalului necasar in productie , livrare , depozitare (1 sofer , 2 lucratori) si incheierea unui contract de colaborare cu un contabil .
6) Incheierea de contracte cu magazinele din comuna si din orasele apropiate .
f) Costurile estimative ale investitiei:
Cheltuielile totale de constructie pentru cladirile ciupercariei sunt de 77351 ron ron


Previzualizare pagini: (6)

  Comentarii:

  Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti Facultatea de Management Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala


  Documente similare:
  Preview document similar
  Dezvoltare Rurala - Note de Curs, Sinteze
  Cursul contine 124 pagini in format doc cu o marime totala de 282.84 KB.
  Preview document similar
  Politica Agricola Comuna
  Referatul contine 22 pagini in format doc cu o marime totala de 44.35 KB.
  Preview document similar
  Agricultura si Dezvoltarea Durabila in Romania si in...
  Referatul contine 37 pagini in format doc cu o marime totala de 213.89 KB.
  Preview document similar
  Monografia Sociologica si Dezvoltarea Rurala
  Proiectul contine 94 pagini in format doc cu o marime totala de 94.08 KB.
  Preview document similar
  Dezvoltarea Spatiului Rural cu Ajutorul...
  Proiectul contine 67 pagini in format pdf, ppt cu o marime totala de 9.22 MB.
  Preview document similar
  Spatiul Rural si Dezvoltare Rurala Durabila
  Cursul contine 270 pagini in format doc cu o marime totala de 8.85 MB.
  Carti recomandate:
  Mark Goulston
  ,,Chiar in momentul in care citesti aceste randuri, exista o persoana in viata ta cu care ti-ai dori sa relationezi si cu care trebuie sa comunici", scrie Mark Goulston. ,,Nu o poti face insa - ceea ce te scoate din minti. Poate ca este vorba despre cineva de la serviciu: un subordonat, un membru al echipei, un client sau seful tau. Sau poate... citeste tot
  John P. Kotter, Lorne A. Whitehead
  Adjudecat face parte din Co-Lectia de Leadership, un proiect al editurii Publica realizat impreuna cu Fundatia Post-Privatizare.
  Uneori o idee buna nu este suficienta. Crezi intr-o idee buna. Stii ca implementarea acesteia ar putea aduce beneficii imediate atat pentru tine, cat si pentru organizatia sau comunitatea din care... citeste tot
  Jack Trout
  Despre carte

  Competitia este mult mai brutala decat a fost vreodata, iar companiile nu lupta doar pentru a castiga, ci si pentru a supravietui.

  Oamenii de afaceri din toate domeniile cauta strategii pentru a ocupa un loc in mintea consumatorului si pentru a cuceri piata. De fiecare data, ei apeleaza la Jack... citeste tot