Biblioteca

Subalimentatia si Supraalimentatia

Referat / Alte Domenii
Informatii Referat:
Numar de pagini: 11
Marime arhiva: 32.63Kb
Contine fisiere: doc
Numar de fisiere: 1
Tip document: Referat
Domeniu: Alte Domenii
Nota pe site: 7 Subalimentatia si Supraalimentatia, 7 out of 10 based on 1 rating
Valoare:
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.

Fisiere in arhiva: (1)

 • Subalimentatia si Supraalimentatia.doc

Extras din document:

Subalimentatia si Supraalimentatia
Sanatatea este bunul cel mai de pret al omului si pastrarea ei depinde esential de modul nostru de viata, de felul in care stim sa o ingrijim. Sanatatea este bine sa o pastrezi atunci cand o ai, pentru ca o data pierduta, uneori este foarte de greu sa o recastigi. Ea poate fi neglijata fie din necunoastere, fie din superficialitate, fie negandindu-ne la intretinerea ei. Evolutia diverselor boli nu se opreste in fata bogatiei si a puterii, cumpararea sanatatii cu bani fiind imposibila. Un organism oricat de robust ar fi el nu poate fi imun la orice boala, dar poate opune o puternica rezistenta si poate invinge boala, instalandu-se in timp sanatatea.
Este suficient ca organismul sa fie obosit sau slabit prin repetarea unui numar de abuzuri, pentru ca sa cedeze la contaminarea cu virusi si agenti exteriori daunatori. Aceasta semnifica faptul ca fiecare dintre noi suntem in permanenta personal responsabili de sanatatea noastra si o putem pierde sau pastra in functie de atentia acordata. O insuficienta ingrijire a sanatatii implica aparitia bolilor si cum bine stim, un organism bolnav se uzeaza mult mai repede decat un organism sanatos, determinand accelerarea procesului de imbatranire. Grija pentru sanatate, reprezinta un comportament ce trebuie educat inca din copilarie si dezvoltata de-a lungul vietii.
Starea de sanatate este influentata negativ de o multime de factori:
-alimentatia dezechilibrata si necorespunzatoare;
-excesul de medicamente;
-undele electromagnetice de foarte inalta frecventa;
-poluarea atmosferica;
-fumatul;
-acoolul;
-poluarea apei;
-programul de munca si odihna dezordonat;
-stresul;
-lipsa de activitate fizica.
Se cunoaste faptul ca din 100 de decese, 60 sunt cauzate de o alimentatie nesanatoasa si dezechilibrata, ceea ce este semnificativ referitor la starea de sanatate. De asemenea, oamenii de stiinta, au ajuns la concluzia ca un om in varta de 50 – 60 de ani are circa 1,5 -2 Kg. de depuneri toxice in organism si ca 95 % dintre boli sunt cauzate de aceste depuneri toxice. Din cauza intoxicarii organismului, intestinul devine un colector de reziduuri, de unde toxinele ajung in sange, afectand astfel mai mult sau mai putin organele.
Astfel apar:
-imbatranirea inainte de vreme;
-rigiditatea articulatiilor;
-ochi obositi cu privire tulbure;
-piele palida.
Atat supraalimentatia cat si subalimentatia sunt foarte daunatoare pentru organism. Supraalimentatia oboseste organismul, iar subalimentatia, scade rezistenta lui si slabeste sistemul de aparare. O alimentatie corecta presupune nu numai alegerea corespunzatoare a alimentelor ci si o preparare corecta a lor urmarindu-se pastrarea a cat mai multe componente nutritive. Trebuie evitata prepararea alimentelor timp indelungat caci astfel se distrug o buna parte din vitamine (de exemplu, prin fierberea indelungata a legumelor se distruge 60% din vitamina C).
Supraalimentatia
Supraalimentatia este o forma de malnutritie in care nutrientii sunt suprafurnizati in raport cu necesarul organismului privind cresterea normala, dezvoltarea si metabolismul. Acest termen face referire la obezitate, provocata de supraalimentarea generala rezultata din consumul mancarilor bogate in continut caloric. Obezitatea si supraalimentatia pot fi raportate si la o oferta excedentara nutritiva specifica, cauzata de consumul excesiv de suplimente alimentare, vitamine si substante nutritive care nu sunt prezente in organism din consumul alimentelor. De asemenea si diferite diete pot cauza dezechilibre nutritionale. Un studiu realizat de cercetatori din diferite tari a explorat ipoteza de dezvoltare a supraalimentatiei in cazul mamelor britanice. Aceasta ipoteza sustine ca mama, daca are un exces de greutate in timpul sarcinii, niveluri ridicate de zahar si de grasimi in organism, ar putea afecta permanent cresterea copilului prin controlul asupra poftei de mancare si a metabolismului personal. Astfel ii poate afecta si pe descendenti, acestia putand in timp sa ajunga obezi. Supraalimentatia este considerata tot un tip de malnutritie, in cazul in care exista un surplus de substante nutritive pe langa cele necesare pentru cresterea si dezvoltarea normala.


Previzualizare pagini: (11)

  Documente similare:
  Preview document similar
  Studiul Pietei - Mountain Biking
  Proiectul contine 9 pagini in format doc, ppt cu o marime totala de 1.53 MB.
  Preview document similar
  Plan de Comunicatie
  Proiectul contine 11 pagini in format doc cu o marime totala de 20.21 KB.
  Preview document similar
  Procedee si Echipamente pentru Epurarea Apei
  Proiectul contine 31 pagini in format doc cu o marime totala de 107.69 KB.
  Preview document similar
  Istoricul unei Firme - Danone
  Proiectul contine 30 pagini in format doc cu o marime totala de 869.97 KB.
  Preview document similar
  Etica
  Cursul contine 19 pagini in format doc cu o marime totala de 55 KB.
  Preview document similar
  Plante de Apartament
  Proiectul contine 22 pagini in format docx, jpg cu o marime totala de 14.79 MB.
  Carti recomandate:
  Greg B. & Amiira B.
  Oare ce faceau oamenii inainte sa fie inventat telefonul? Ajungeau acasa si se holbau in cutiile postale? Stateau pe prispa si asteptau sa soseasca diligenta? Se uitau la cer si asteptau porumbelul calator sa le aduca vesti?
  NU-L SUNA! Asta este prima regula pe care trebuie sa o respecte o femeie desteapta atunci cand se desparte de un tip,... citeste tot
  Geoff Mulgan
  Cartea este consacrata analizei modului in care actioneaza si gandesc guvernele. Guvernele pot fi violente si stupide. Dar cele mai bune dintre ele si-au ajutat cetatenii sa traiasca mai mult, mai sigur si sa-si duca existenta intr-o mai mare libertate. Aceste guverne si-au atins cu succes misiunea pentru ca au actionat conform unei strategii -... citeste tot
  Bert Whitehead
  Pentru multi dintre noi, planificarea propriului viitor financiar este plina de capcane la fiecare cotitura. Motivul este simplu: atunci cand vine vorba de bani nu suntem intotdeauna rationali. Iata ca acum poti prelua, cu incredere, controlul asupra vietii tale economice. Bert Whitehead, unul dintre cei mai buni consilieri financiari... citeste tot