Recenzie - Economisire și previziune în asigurările de viață

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Asigurări
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 2 în total
Cuvinte : 774
Mărime: 23.21KB (arhivat)
Publicat de: Alice Burcea
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Autorul lucrării, Jesús Huerta de Soto, s-a născut în anul 1956 la Madrid,în prezent fiind unul dintre cei mai reprezentativi economişti specific şcolii austriece de economie,respectiv din domeniul politic spaniol.

Lucrarea a fost publicată prima dată în Spania în 2006,cuprinzând idei şi fragmente din cadru mai multor cărţi referitoare la domeniul asigurărilor de viaţă,securităţii sociale, întreprinse de autori în ultimii 30 de ani.

Cartea este de o importanţă remarcabilă datorită prezenţei unei evoluţii specifice aferente gândirii autorului în decursul timpului,în cadru lucrării întâlninduse abordări esenţiale cu privire la modelul ideal referitor la securitatea socială,modalităţi de gestionare a riscului de rată a dobânzii pe termen lung,informaţii privind punctul de origine al securităţii sociale,aspecte privind sistemele publice de pensii.

Conţinutul lucrării scrise de Jesús Huerta de Soto este unul amplu,fiind compusă din 9 capitole foarte bine structurate,cititorii în urma lecturării având posibiitatea de a putea înţelege mai bine problemele legate de domeniul economic,mai implicit de domeniul asigurărilor,datorită datelor şi situaţiilor concrete prin care autorul a dorit să aducă un răspuns la anumite situaţii din cadru economiei.

În cadru primului capitol,având denumirea ca şi numele lucrării, “Economisire şi Previziune în Asigurarea de Viaţă”, autorul a dorit să clarifice mai bine noţiunile legate de asigurările de viaţă,acesta afirmând că “operaţiunile de asigurări de viaţă reprezintă un instrument de economisire şi previziune a cărui eficienţă este demonstrată la nivel individual şi colectiv. Jesús Huerta de Soto este de părere că un aspect important în evoluţia ascendentă a vânzărilor în domeniul asigurărilor de viaţă,îl reprezintă agenţii specializaţi în bună desfăşurare a acestui domeniu, conferind clineţilor siguranţa necesară pentru a apela la aceste servicii.

Al doilea capitol,”Teoria Crizei şi Reforma Securităţii Sociale”,cuprinde patru subcapitole,informaţiile scrise de autor, concentrânduse asupra problemelor care afectează în mod direct securitatea socială: pensiile(în mod special),respectiv problemele legate de asistenţă socială.

Preview document

Recenzie - Economisire și previziune în asigurările de viață - Pagina 1
Recenzie - Economisire și previziune în asigurările de viață - Pagina 2

Conținut arhivă zip

  • Recenzie - Economisire si previziune in asigurarile de viata.docx

Ai nevoie de altceva?