Bank of China - Monografie

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1837
Mărime: 381.90KB (arhivat)
Publicat de: Alex Tofan
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Bank of China (BOC) este una dintre cele patru mari bănci comerciale de stat din Republica Populară Chineză alături de Industrial and Commercial Bank of China, China Construction Bank și Agricultural Bank of China.

Ca cea mai diversificată bancă a Chinei, Bank of China oferă o gamă largă de servicii financiare pentru clienții din întreaga China și alte 29 de țări de peste mări. Banca operează afacerile sale prin intermediul băncilor comerciale, care includ corporate banking, cum ar fi depozite, credite, servicii de finanţare a comerţului, printre altele, servicii bancare personale, cum ar fi economiile personale, împrumuturi, servicii de private banking şi servicii cu carduri bancare, precum și servicii de pe piaţa financiară, cum ar fi gestionarea activelor, distribuire a fondurilor şi servicii de custodie, de gestionare a fondului de anuităţi a întreprinderilor, servicii bancare de investiții, care includ consultanță financiară, distribuirea titluri de valoare, de cercetare privind serviciile de administrare a investiţiilor şi a activelor ; activitatea de asigurare, care include asigurare de persoane, asigurări auto şi asigurări marine, printre altele, precum şi de afaceri de investiţii.

Aceasta bancă este recunoscută pretutindeni în cadrul industriei și de către clienții săi pentru operațiunile sale prudente și pentru conceptele sale de afaceri bazate pe clienți. Cu oportunitățile istorice care apar acum, Banca din China va susține abordarea sa privind dezvoltarea durabilă și va rămâne concentrată asupra obiectivului sau de a deveni o bancă internațională importantă.

1.Istoric

Istoria Bank of China începe în anul 1905 când guvernul Qing a înființat Banca Daqing Hubu în Beijing, care în anul 1908 a fost redenumită Banca Daqing. În anul 1912, când a fost înființată Republica Chinei, această bancă a fost din nou redenumită Bank of China de către președintele Sun Yatsen, cu funcții în calitate de bancă centrală.

După Războiul Civil Chinez care s-a încheiat în anul 1949, Bank of China s-a împărțit efectiv în două. O parte a băncii a fost mutată la Taiwan cu guvernul Kuomintang, care a fost privatizată în anul 1971 pentru a deveni Banca Internațională Comercială din China. Ulterior a fuzionat cu Banca Comunicațiilor din Taiwan pentru a deveni Mega Banca Comercială Internațională. Operațiunea continentală este entitatea curentă cunoscută sub numele de Bank of China.

În 1929 a fost deschisă prima sucursală în străinătate la Londra.De atunci Bank of China a construit o rețea globală peste mări cu 34 de sucursale, acțiune ce a durat două decenii.

În anul 1949, banca a devenit o bancă specializată în schimb valutar, sprijinind în mod activ comerțul exterior și contribuind foarte mult la recuperarea și dezvoltarea economiei naționale.

În 1950, pe data de 9 aprilie a avut loc la Beijing prima reuniune a primului comitet de conducere a Bank of China. Domnul Nan Hanchen a fost numit președintele comitetului de conducere iar doamna He Xiangning a fost numită administrator șef.

În anul 1984, pe data de 6 noiembrie, Bank of China a realizat în Japonia prima emisiune de obligațiuni Samurai în valoare de 20 miliarde de yeni, aceasta fiind prima emisiune de obligațiuni în țările de peste mări realizate de China modernă. Până la sfârșitul anului 2001, Bank of China a emis obligațiuni pe piața internațională de capital de 27 de ori realizând o strângere de fonduri de peste 5 miliarde de dolari, de atunci această bancă devenind un emitent consacrat.

În 1993, China a inițiat un proces de corectare a schimbului valutar, acaparând astfel interesul lumii. Bank of China a jucat un rol important în special în unificarea ratelor de schimb și în cumpărarea și vânzarea de valute. Din 1994, aceasta bancă e devenit dintr-o bancă specializată, o bancă comercială de stat.

În 1994, pe data de 1 mai Bank of China a devenit a treia bancă emitentă din Hong Kong prin emiterea primilor dolari Hong Kong sub formă de bancnote. În octombrie 1995, această bancă a emis de asemenea bancnotele Macau Pataca. Emiterea ambelor forme de bancnote a contribuit la stabilizarea piețelor financiare din Hong Kong și Macau, acest lucru reflectând de asemenea puterea financiară a Bank of China.

În 1998, la Hong Kong a fost înființată BOC International Holding Limited, filială deținută în totalitate de Bank of China, fiind specializată în investiții bancare. Aceasta este cea mai importantă bancă de investiții înființată de către sectorul bancar din China, având în mod corespunzător cea mai puternică echipă de profesioniști, precum și cea mai mare rețea internațională de distribuție și retail.

În 2001, pe data de 1 octombrie Bank of China Limited din Hong Kong a luat naștere ca urmare a fuziunii a 10 bănci membre al fostului BOC Group, care nu și-a pus amprenta numai asupra unui nivel de operațiuni, ci și asupra unei mișcări critice de restructurare a Bank of China.

În 2002, pe data de 4 februarie Bank of China și-a sărbătorit de 90 de ani de existența.

În iulie 2002, BOC a fost listată cu succes la Bursa de Valori Hong Kong, oferindu-se 2,8 miliarde de dolari. Tranzacția a fost un punct de reper în dezvoltarea Bank of China și o evoluție semnificativă în reforma sectorului bancar din China.

În octombrie 2005, Royal Bank of Scotland Group PLC a anunțat o investiție de 3,1 miliarde de dolari oferindu-i băncii britanice un control de 10% sub miză asupra Bank of China. Alte investiții au fost făcute de banca elvețiană UBS AG și de către Temasek Holdings Pte.Ltd., aceasta din urmă promițând de asemenea să subscrie pentru un plus de acțiuni în valoare de 500 miliooane de dolari în timpul ofertei publice a Bank of China. În același an, Bank of China a fost investigată de către S.U.A. pentru spălare de bani.

În anul 2006, Bank of China a fost listată la Bursa de Valori din Shangai, adunând în jur de 20 de miliarde de yeni (2,5 miliarde USD) .

Preview document

Bank of China - Monografie - Pagina 1
Bank of China - Monografie - Pagina 2
Bank of China - Monografie - Pagina 3
Bank of China - Monografie - Pagina 4
Bank of China - Monografie - Pagina 5
Bank of China - Monografie - Pagina 6
Bank of China - Monografie - Pagina 7
Bank of China - Monografie - Pagina 8
Bank of China - Monografie - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Bank of China - Monografie.doc

Alții au mai descărcat și

Proiecte Sapard Dezvoltate în România

1.SAPARD – prezentare generala, conditii de implemantare a programului Programul SAPARD (Special Accession Programme for Agriculture and Rural...

BCR practică

Mesajul Presedintelui Banca Comerciala Romana încheie anul 2003 cu rezultate financiare pozitive, care ne multumesc si care confirma strategia si...

Băncile comerciale - de depozit - și rolul lor în sistemul bancar

BANCILE COMERCIALE (DE DEPOZIT) SI ROLUL LOR ÎN SISTEMUL BANCAR Aparitia bancilor moderne este strâns legata de dezvoltarea comertului cu...

Proiect economie bancară

1.1. Prezentarea capitolului din acquis-ul comunitar care priveste activitatea financiar bancara: Pentru aderarea la Uniunea Economica si...

Creditare Bancară

OBIECTIVE: Scopul disciplinei consta în asigurarea cunostintelor si informatiilor teoretice, metodologice si operationale în domeniul creditarii...

Produse și Servicii Bancare

1. CADRUL LEGAL DE DERULARE A ACTIVITATII BANCARE 1.1. Funcţiile tradiţionale ale băncilor comerciale In cadrul rolului fundamental de...

Grilă cu răspunsuri informatică de gestiune (baze) 2008-2009 aranjate alfabetic

Accesul la o locatie de memorie se realizeaza prin: a. unitatea aritmetico-logica; b. adresele de memorie; c. adresare de memorie; d. locatii de...

HVB țiriac

Bancile sunt entitati economice specializate, menite sa infaptuiasca in economie creditarea bancara. In acest fel, ele asigura functionarea deplina...

Ai nevoie de altceva?