Plan de afaceri pentru finanțare - SC Pod Băneasa SA

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3756
Mărime: 27.76KB (arhivat)
Publicat de: Vlaicu Costin
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Istoricul firmei si activitatea sa:

SC.POD BANEASA SA s-a înfiintat în 17 iunie 1991, cu un capital social integral privat de 200.000.000 lei (20.000 ron). Obiectul principal de activitate al societătii îl reprezintă „activităti specifice pentru restaurante si alimentatie publică”, conform codului CAEN 5530. pe parcursul activitătii sale restaurantul detinut de societate si-a mărit si consolidat nivelul de clienti, gradul de utilizare a capacitătii sale de deservire evoluând de la 45% în anul 1996 la aprox. 75% în anul 2001.

În prezent valoarea lunară a cifrei de afaceri aste de aprox. 90.824 lei, 25% fiind asigurată de serviciile de catering. Cota de piată a restaurantului este de 5%, fiind sustinută de serviciile a 18 de salariati.

Descrierea serviciilor:

Restaurantul EVENT oferă un meniu cu mâncăruri si băuturi deosebite, cu specific national sau apartinând bucătăriei internationale, clientii săi având de ales dintr-o gamă largă de preparate. Societatea este renumită pentru politica stricta de asigurare a calitătii seviciilor sale, făcând din aceasta un avantaj concurential.

Piata:

Activitatea societătii se încadrează în sfera alimentatiei publice, focalizându-se pe segmentul consumatorilor cu pretentii. Conditia esentială de competitivitate într-un astfel de sector o reprezintă satisfacerea exigentelor clientilor printr-un meniu variat, de o calitate ireprosabile, asigurarea unui ambient plăcut în incita restaurantului precum si promptitudinea livrărilor pentru serviciile de catering.

Cele mai mari riscuri provin din posibilitatea intrării pe piată a unor reprezentanti ai lanturilor internationale de restaurante si din eventualitatea unor presiuni din partea Patronatului Cărnii.

Solicitările financiare:

Ca urmare a cresterii continue a cererii pentru serviciile restaurantului în conditiile unei capacităti limitate, s-a hotărât modernizarea/retehnologizarea capacitatilor de productie, masinilor, instalatiilor si a cladirii existente care vine în întâmpinarea tendintelor pietei, investitie care necesită 200.000 lei. Pentru aceasta se urmăreste contractarea unui credit pe trei ani cu dobânda de 10% pe an.

Descrirea afacerii

1. Descrirea ideii de afaceri:

Prin intermediul restaurantului EVENT, SC POD BANEASA SA prestează servicii de alimentatie publică de aprox. 16 ani. În acest interval de timp, ca urmare a calitătii ireprosabile a serviciilor sale, restaurantul si-a câstigat un renume binemeritat si o cotă de piată confortabilă.. În prezent, capacitatea de deservire a restaurantului este utilizată în proportie de 75%.

Strategia afacerii:

Pe baza cunostintelor dobândite, succeselor anterioare si tipul serviciilor oferite, strategia viitoare a afacerii va fi una de diferentiere calitativă fată de oferta concurentei.

Cu toate că există o serie de localuri în care se poate servii masa la preturi mai mici, special pentru atragerea si mentinerea clientilor-tintă vizati de societate, acest tip de strategii s-a dovedit a fi cel mai performant. Experienta si succesul celor 10 ani de activitate argurmentează foarte bine alegerea acestei strategii.

2. Descrierea societătii:

Prezentatrea situatiei actuale:

Finantarea activitătii sale se face predominant din surse proprii, la data întocmirii planului de afaceri structura de finantare a activitătii cuprinzând în proportie de 80% capitaluri proprii si 20% datorii curente către furnizori, actionari si institutii ale statului.

Cei 172 de clienti ce sunt deserviti zilnic de sectorul „Catering” sunt generati de comenzile a 15 companii, iar cei 290 de clienti directi ai restaurantului se traduc într-un număr mediu zilnic de 10 clienti/ masă (la o capacitate a restaurantului de 30 mese – aprox. 120 locuri).

3. Descrierea produselor si serviciilor:

Obiectivul unitătii este de a satisface pe deplin exigentele gastronomice ale clientilor, având în vedere că preocuparea oamenilor pentru o alimentatie sănătoasă si hrănitoare este în crestere în ultimii ani – conform studiilor de piată efectuate de Agentie de monitorizare a tendintelor de consum în anul 2001.

Produse si servicii:

Restaurantul a reusit să atragă si să satisfacă pretentiile unor noi clienti prin varietatea produselor culinare si sortumentelor de băuturi disponibile. Actuala structură a ofertei poate fi urmărită în tabelul următor:

TIP Nr. aprox. de sortimente Pondere în CA totală

Produse culinare traditionale 150 50%

Specialităti ale bucătăriei internationale 70 30%

Bauturi 70 20%

Se constată o crestere a interesului consumatorilor fată de specialitătile culinare apartinând bucătăriei internationale, în special fată de bucătăria italienească, frantuzească si asiatică. Cu exceptia bucătăriei asiatice, firma dispune de ora actuală de personal specializat pentru a satisface pe deplin aceste tendinte de consum.

Servicii oferite:

Sunt două feluri de deservire a consumatorilor:

- în mod direct – la una din cele 30 de mese din cadrul restaurantului;

- prin livrarea la domiciliu sau la biroul clientului a preparatelor comandate prin telefon sau fax.

4. Localizarea restaurantelor:

Restaurantul EVENT este amplasat pe Sos. BUCURESTI - PLOIESTI 10

Preview document

Plan de afaceri pentru finanțare - SC Pod Băneasa SA - Pagina 1
Plan de afaceri pentru finanțare - SC Pod Băneasa SA - Pagina 2
Plan de afaceri pentru finanțare - SC Pod Băneasa SA - Pagina 3
Plan de afaceri pentru finanțare - SC Pod Băneasa SA - Pagina 4
Plan de afaceri pentru finanțare - SC Pod Băneasa SA - Pagina 5
Plan de afaceri pentru finanțare - SC Pod Băneasa SA - Pagina 6
Plan de afaceri pentru finanțare - SC Pod Băneasa SA - Pagina 7
Plan de afaceri pentru finanțare - SC Pod Băneasa SA - Pagina 8
Plan de afaceri pentru finanțare - SC Pod Băneasa SA - Pagina 9
Plan de afaceri pentru finanțare - SC Pod Băneasa SA - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri pentru Finantare - SC Pod Baneasa SA.doc

Ai nevoie de altceva?