Produsul Bancar de Economisire - Eco-Plas

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 890
Mărime: 9.72KB (arhivat)
Publicat de: Ecaterina Simon
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Prof . Capraru
MANAGEMENT BANCAR

Extras din referat

PRODUSUL BANCAR DE ECONOMISIRE: „ECO-PLAS”

ESPERA BANK este o bancă universală care oferă servicii diversificate şi se adresează atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice, fiind caracterizată de trei elemente esenţiale:

- PROMPTITUDINE

- CREDIBILITATE

- SIGURANŢĂ

ESPERA BANK este societate pe acţiuni, cotată la bursă. Activitatea sa se

desfăşoară în pricipal pe trei pieţe : retail ( produse şi servicii pentru persoane fizice), societăţi comerciale şi banca de investiţii. ESPERA BANK, ca bancă comercială universală, oferă şi efectuează, în funcţie de client, credite, depozite, carduri, leasing, operaţiuni de piaţă, consultanţă, brokeraj. Practic, toată gama de produse şi servicii de care ar putea avea nevoie persoanele fizice şi juridice din România.

ESPERA BANK a lansat primul depozit « ECO-PLAS« ( Economisire şi Plasament) cu plata dobânzii în momentul constituirii sale. Acest tip de depozit bancar reprezintă un mijloc de economisire şi plasare a banilor cât mai eficient, întrucât stimulează spiritul de economisire şi determină astfel creşterea eficienţei.

Produsul « ECO-PLAS« este cel mai rapid şi sigur mod de a încasa dobânda la termen pentru un depozit constituit în lei, euro sau dolari, putând fi utilizat în mai multe scopuri, precum : achiziţionarea unei case sau a unui teren, achiziţionarea de bunuri utile pentru dotarea şi amenajarea locuinţei, pentru călătorii, lichidităţi pentru viitoare nevoi personale neprevăzute.

Produsul este unic pe piaţă, din acest punct de vedere, oferind posibilitatea ca deponentul persoană fizică să primească întreaga valoare a dobânzii chiar la momentul depunerii banilor în bancă pe 3, 6, 9 sau 12 luni. Clienţii vor putea astfel să cheltuiască sau să investească banii aferenţi dobânzii, fără ca suma să fie afectată de inflaţie sau alte modificări ale dobânzilor. Pentru depozitul „ECO-PLAS” nu există sumă maximă. Contravaloarea dobânzii poate fi primită pe loc la ghişeu, virată în contul curent al clientului sau disponibilă pe card.

Dobânda aferentă unui depozit în lei este de 6% pe an, indiferent de momentul scadenţei. Noul produs „ECO-PLAS” reprezintă o garanţie pentru încasarea imediată a contravalorii dobânzii, fără alte modificări. Sumele minime de constituire a depozitelor sunt de 4 milioane lei sau de 150 de euro sau dolari.

ESPERA BANK continuă să-şi respecte promisiunile cu privire la oferirea unor produse inteligente şi flexibile, în premieră pe această piaţă.

Atu-ul principal al depozitului „ECO-PLAS” este că suma aferentă dobânzii poate fi încasată în acelaşi moment în care s-au depus banii. În acest mod clienţii vor dispune imediat de beneficiul depozitării banilor la ESPERA BANK. Această măsură are rolul de a elimina aşteptarea clienţilor şi demonstrează încrederea pe care societatea bancară o are faţă de clienţii săi. Cu alte cuvinte, clienţii ESPERA BANK vor fi plătiţi în avans pentru alegerea lor de a-şi depozita banii la această societate.

Pentru depozite în Lei

TERMEN 3 luni 6 luni 9 luni 12 luni

DOBÂNDA 6% 6% 6% 6%

Pentru depozitele în Euro

TERMEN 3 luni 6 luni 9 luni 12 luni

DOBÂNDA 2.40% 2.50% 2.50% 2.50%

Pentru depozitele în Dolari

TERMEN 3 luni 6 luni 9 luni 12 luni

DOBÂNDA 2.65% 2.75% 2.75% 2.75%

Deviza folosită de societatea bancară în vederea promovării produsului bancar este: „Siguranţa confortului pentru o viaţă liniştită”.

Printre alte avantaje ale contului de depozit bancar „ECO-PLAS” se numără:

- odată cu deschiderea contului, care nu implică nici un comision, clientul se bucură de anumite gratuităţi, cum ar fi: depunerea de numerar, administrarea contului, depunerile sunt extrem de flexibile, ele putând fi operate sub formă de numerar, transfer intern – ambele modalităţi fiind gratuite,sau prin ordin de plată;

- creşterea dobânzii, odată cu creşterea sumei economisite;

- clienţii pot beneficia şi de posibilitatea acordării unei descoperiri de cont ( debitarea contului curent peste soldul disponibil) cu o sumă maximă egală cu valoarea economisită deja

Preview document

Produsul Bancar de Economisire - Eco-Plas - Pagina 1
Produsul Bancar de Economisire - Eco-Plas - Pagina 2
Produsul Bancar de Economisire - Eco-Plas - Pagina 3
Produsul Bancar de Economisire - Eco-Plas - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Produsul Bancar de Economisire - EcoPlas.doc

Ai nevoie de altceva?