Caiet de practică - SC 9 Optiune SRL

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1438
Mărime: 10.89KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Teofil Crisan

Extras din referat

PREZENTAREA GENERALĂ A SOCIETĂŢII COMERCIALE

S.C. 9 OPŢIUNE S.R.L. este o companie din Baia Mare binecunoscută în domeniul serviciilor de arhitectură şi al proiectărilor civile şi industriale, înfiinţată în 1998 cu capital 100% privat romanesc.

Obiectul de activitate al societăţii

Societatea comerciala S.C. 9 OPŢIUNE S.R.L. are ca domeniu principal de activitate activităţi de arhitectură, inginerie şi servicii de consultanţă tehnică legate de acestea.

Activitatea comercială, tehnică şi serviciile oferite sunt conforme cerinţelor de calitate şi legislatiei în vigoare. Acestea sunt conforme standardului ISO 9002, societatea noastră fiind în curs de certificare a calităţii prin S.R.A.C. - Societatea Română de Certificare a Calităţii.

9 OPŢIUNE este dedicată total nevoilor pieţei româneşti de servicii de arhitectură şi proiectare. Oferă totala satisfacţie a clientului, împreună cu reducerea costurilor proprietăţii soluţiilor şi serviciilor furnizate, beneficiind de un puternic suport tehnic propriu şi internaţional.

Resurse, locaţii, personal

Personalul angajat este de 20 persoane, din care 18 au studii superioare în specializările: Arhitectură(8 din care 2 încă studenţi), Tehnologia Informaţiei(4 din care 1 încă student), Ştiinte economice (3 din care 2 încă studenţi), TCM(3 din care 1 încă student); fiecare urmează anual în medie patru cursuri de specializare/recalificare cu partenerii interni şi internaţionali de marcă. Comunicaţiile se efectuează prin 3 linii telefonice dial-up, 20 telefoane GSM, 4 legături de Internet de RDS-link.

Resurse hardware: 15 DesktopPC(arhitectură Intel P4 sk.775), 5 Notebook acer, 6 Printere HP(din care 2 format A3), 1 plotter, diverse echipamente de reţea.

Resurse software: - Windows Vista Home Basic cu licenţă pe toate PC-urile

- Autodesk Autocad 2008

- Archicad 14

DESCRIEREA ACTIVITĂŢII DESFĂŞURATE

DE STUDENT ÎN CADRUL FIRMEI

Scurtă descriere a activităţii desfăşurate

Din prima zi când am analizat ansamblul de PC-uri al firmei am observat că aceasta nu avea un server si acesta a fost principalul obiectiv ce mi l-am propus pentru a organiza într-un mod eficient timpul si capacitatea de muncă a angajaţilor.

De asemenea se impunea dela bun inceput o reinstalare totala a sistemelor de operare si a softwarelui pe fiecare statie de lucru in parte deoarece in reteaua interna existau mai multe tipuri de virusi si de spyware-uri ce ingreunau lucrul in retea.

Pe lângă aceste activitati de mentenanta si intretinere, am mai avut ocazia să mă familiarizez cu activitatea principală a angajaţilor din firmă, aceea de folosire şi utilizare a programelor de proiectare si arhitectură, dintre aceste programe cele mai folosite fiind Autocad si Archicad. Tot ca şi o activitate practică conexă acestor programe se impunea si muncă de teren, aceasta fiind concretizată prin întocmirea de relevee şi fotografii ale diverselor stadii ale unor construcţii de pe şantierele ce le avea în planul de arhitecturizare firma unde mi-am desfăşurat practica.

Evaluarea activităţii desfăşurate :

- deprinderi practice dobândite: desenare şi proiectare în Autocad şi Archicad; depanare şi mentenanţă a echipamentelor de calcul erau activităţi pe care le-am mai avut şi în experienţa mea de muncă de la firme cum ar fi Flamingo Computers şi altele mai mărunte ca renume.

- aspecte relevante ale activităţii practice desfăşurate utile în formarea ca specialist: am înţeles cum se poate gestiona o reţea şi cum se poate face întreţinerea şi mentenanţa echipamentelor de calcul în timpul activităţii personalului, adică în timp ce oamenii lucrează.

DESFĂŞURĂTOR DE ACTIVITĂŢI

REALIZATE ÎN PERIOADA

DE PRACTICĂ

3 IULIE 2009 vineri

Azi am ajuns în jurul orei 12 la firma unde am de desfăşurat practica. Am avut o întrevedere de aproximativ 1 oră cu mangerul general al societăţii, în discuţiile avute cu dânsul am aflt mai multe despre societatea pe care o conduce.

Între orele 13-16 am fost împreună cu domnul manager să văd în ce constă munca de teren. Eu am fost pe post de conducător auto.

4-5 IULIE 2009 sâmbătă şi duminică

6 IULIE 2009 luni

Azi am ajuns la firma la ora 11.

Am aflat de la îndumătorul meu de practică ce voi avea de făcut azi: de formatat, instalat, reorganizat complet toate datele de pe laptopul managerului general, acesta fiind plecat in delegatie la Sighet.

Astfel, de la ora 1130 până la ora 16 am repartiţionat HDD, am reinstalat sistemul de operare, drivere, programele de gestiune si contabilitate, programe office, programe de editare foto-video, etc.

Preview document

Caiet de practică - SC 9 Optiune SRL - Pagina 1
Caiet de practică - SC 9 Optiune SRL - Pagina 2
Caiet de practică - SC 9 Optiune SRL - Pagina 3
Caiet de practică - SC 9 Optiune SRL - Pagina 4
Caiet de practică - SC 9 Optiune SRL - Pagina 5
Caiet de practică - SC 9 Optiune SRL - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Caiet de Practica - SC 9 Optiune SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Caiet de practică la calculatoare și automatizări

INFIINTARE: 15.02.1993 sub denumirea de S.C." EFF EFF Romania" S.R.L. Lugoj. DENUMIREA ACTUALA: S.C. NOVAR ELECTRIC ROMANIA SRL SCHIMBARE DE...

Arhitectura calculatoarelor - Intel vs AMD

Rezultatele din testul 3DS Max 7 SPECapc Test Testul alaturat consta in crearea modelelor 3D, modificarea si randarea scripturilor. Conform...

Autentificarea prin semnătură digitală

Introducere O semnatura digitala reprezinta o informatie care il identifica pe expeditorul unui document. Semnatura digitala este creata prin...

Sistem de Prognosticare a Unei Avarii

Acest sistem calculeaza gradul de avariere a unei cladiri în cazul unui cutremur, precum si posibila necesitate a reconstructiei cladirii (partiala...

Te-ar putea interesa și

Caiet practică management Paulista SRL

I. ACTIVITATEA AGENTULUI ECONOMIC 1.1. Prezentarea generala a agentului economic PAULISTA SRL este o companie relativ noua în domeniul produselor...

Lucrare de practică la SC Alubel SRL

1.1.PREZENTAREA FIRMEI Compania Alubel Expo Srl – Romania face parte din grupul Alubel Spa, leader pe piata din Italia în producţia de sisteme de...

Ai nevoie de altceva?