Biblioteca

Ce este Informatica

Referat / Calculatoare
Informatii Referat:
Numar de pagini: 4
Marime arhiva: 8.91Kb
Contine fisiere: doc
Numar de fisiere: 1
Tip document: Referat
Domeniu: Calculatoare
Nota pe site: 8 Ce este Informatica, 8 out of 10 based on 2 rating
Valoare:
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.

Fisiere in arhiva: (1)

 • Ce este Informatica.doc

Extras din document:

Ce inseamna informatica?
Notiunea de Informatica desemneaza stiinta procesarii sistematice a informatiei. în special a procesarii cu ajutorul calculatoarelor. Istoric, Informatica s-a dezvoltat ca stiinta din Matematica, în timp ce dezvoltarea primelor calculatoare îsi are originea în Electrotehnica si Telecomunicatii. De aceea, calculatorul reprezinta doar dispozitivul pe care sunt implementate conceptelor teoretice. Informaticianul olandez Edsger Dijkstra afirma: "În Informatica ai de-a face cu calculatorul, cum ai în astronomie cu telescopul".
Aceasta dezvoltare a dus la aparitia unui nou personaj pe scena calculatoarelor. Minicalculatoarele au adus la înlocuirea programatorilor de mainframe, curati si bine îmbracati, cu o noua specie de programatori. Minicalculatoarele au început sa fie introduse în universitati si alte institutii de învatamânt, pentru ca erau ieftine. Ele erau accesibile si proiectate pentru a putea suporta modificari ulterioare, ceea ce a atras un grup de entuziasti cunoscuti sub numele de hackeri. Acesti hackers nu sunt identici cu cei din zilele noastre. Acei hacker-i erau plini de entuziasm fata de calculatoare, oameni care voiau sa faca programe mai bune, mai rapide si mai „elegante”.
Computerele pot administra, proteja, transmite si prelucra o mare cantitate de date într-un timp scurt. Pentru efectuarea unor astfel de operatii este necesara o interactiune complexa între sistemele Hardware- si Software, care reprezinta domeniile fundamentale de cercetare în Informatica. Marele avantaj al sistemelor computationale consta în capacitate lor de a prelucra în mod schematic cantitati enorme de informatii la o viteza foarte mare. Pâna în prezent, abilitatile preceptionale ale omului, au fost implementate în sistemele computationale, însa cu puternice limitari. Un exemplu în aceasta directie îl constitue recunoasterea chipului uman sau cazuri de decizii luate atunci când sistemul nu are toate datele necesare. Astfel de procese sunt studiate de o ramura specializata a Informaticii, Inteligenta Artificiala. Astfel, în anumite discipline deja pot fi obtinute rezultate remarcabile. Totusi nu se poate înca vorbi despre o modelare a inteligentei umane.
Ca sistem fundamental formal stiintific, Informatica are, ca si matematica, consecinte fundamentale pentru multe alte domenii ale stiintei. Daca prin matematica se întelege un "sistem de gandire formal", atunci Informatica se concentreaza pe ceea ce este "formal realizabil", adica ceea ce din punctul de vedere al masinii este realizabil. Formularea întrebarilor Informaticii poate atinge domenii pâna la filozofie.
Sistemul informational este ansamblul de elemente implicate în procesul de colectare, transmisie, prelucrare, etc. de informatii. Rolul sistemului informational este de a transmite informatia între diferite elemente. De exemplu, în cadrul unei unitati economice, roulul sistemului informational este de a asigura persoanele din conducere cu informatii necesare pentru luarea diferitelor decizii economice sau de alta natura..
Ansamblul de elemente implicate in tot acest proces de prelucrare si transmitere a datelor pe cale electronica alcatuiesc un sistem informatic.
Intr-un sistem informatic pot intra : calculatoare, sisteme de transmisie a datelor, alte componente hardware, softwer-ul, datele prelucrate, personalul ce exploateaza tehnica de calcul , teoriile ce stau la baza algoritmilor de prelucrare, etc.
Notiunea de hardware defineste ansamablul comoponentelor unui calculator si / sau a unei reltele de calculatoare care foremeaza suportul pentru parte a de software.
Notiunea de software defineste ansamblul sistemelor de operare al programelor si aplicatiilor ce sunt folosite.
Structura unui calculator este formata din unitatea centrala si periferice.In cadrulu unitati centrale este continuta placa de baza pe care sunt (elemente principale) procesorul, memoria de lucru RAM ,placa video.Legate de placa de baza ca periferice avem discul de citire optica, discul de stocare sau hard-disc, unitatea de floppy disc,.Introducerea semnalelor se va face de la tastatura,mouse in principal.Informatia se vizulalizeaza pe imprimanta sau monitor.Ca elemente de stocare avem memory stick, unitati de banda magnetica, si hard-disc extern.Alte periferice mentionam: partea audio: placa de sunet, boxe,placa de FM Tuner , placa video :TV Tuner, camera WEB, camera video.
Micro procesorul prelucreaza si interpreteaza informatia primita de la fiecare din periferice facad legatura cu pers fizica prin intermediul sistemului de operare.


Previzualizare pagini: (4)

  Documente similare:
  Preview document similar
  Calcul Paralel
  Referatul contine 18 pagini in format doc cu o marime totala de 340.18 KB.
  Preview document similar
  Tehnologia Agentilor Software
  Licenta contine 41 pagini in format doc cu o marime totala de 287.5 KB.
  Preview document similar
  Bazele Utilizarii Calculatoarelor
  Cursul contine 130 pagini in format doc cu o marime totala de 1.15 MB.
  Preview document similar
  Motorul Otto
  Proiectul contine 53 pagini in format doc cu o marime totala de 75.83 KB.
  Preview document similar
  Semnatura Termica a Unui Sistem de Calcul
  Proiectul contine 88 pagini in format doc cu o marime totala de 1.54 MB.
  Preview document similar
  Proiectarea unei Retele Virtuale Network Folosind Ipsec
  Referatul contine 44 pagini in format doc cu o marime totala de 1023 KB.
  Carti recomandate:
  Jack Trout, Steve Rivkin
  Pornind de la principiul ,,Marketingul nu este o batalie a produselor in sine, ci a perceptiilor pe care consumatorii le au asupra produselor", Jack Trout ne ofera o lucrare cu adevarat inovatoare, ce prezinta pozitionarea dintr-o perspectiva inedita. La inceput este descris modul in care functioneaza mintea potentialului client (din punct de... citeste tot
  Vasile Baltac
  Societatea moderna se bazeaza pe folosirea tehnologiilor informatiei si comunicatiilor. Aceste tehnologii sunt folosite de un numar mare de persoane si nu mai sunt doar apanajul unor profesionisti. Competente digitale sunt cerute pe scara larga. Sunt necesare competente de utilizare diferentiate de la cele necesare pentru folosirea aplicatiilor... citeste tot
  Bogdan Orza
  Lucrarea de fata este destinata cu precadere specialistilor implicati in dezvoltarea aplicatiilor din domeniul codarii si compresiei informatiilor multimedia. Lucrarea este structurata pe doua parti. In prima parte sunt prezentate tipurile de informatii multimedia cu specificul fiecareia. In cea de-a doua parte sunt trecute in revista metodele... citeste tot