Impactul Tehnologiei RFID în Platforme Integrate pentru Afaceri - Partenerii de Afaceri - Cheia spre Succes

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 2086
Mărime: 47.39KB (arhivat)
Publicat de: Aristide Jianu
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Introducere

Astăzi un număr tot mai mare de companii implementează tehnologia RFID cu scopul de a îmbunătăti procesele interne ale afacerii si pentru a păstra legăturile cu partenerii care au implementat deja această tehnologie. Pentru o companie trecerea la RFID înseamnă o adevărată provocare. Costurile de implementare nu sunt de neglijat si nici transformările majore în modul de desfăsurare a activitătilor. Această tehnologie se află într-o continuă dezvoltare. Din ce în ce mai multi furnizori RFID pătrund pe piată sporind astfel numărul si tipul produselor si al aplicatiilor disponibile. Companiile trebuie să înteleagă faptul că relatiile parteneriale stabilite cu ocazia implementării RFID vor deveni critice o dată cu trecerea timpului. Alegând parteneri puternici, bine informati astăzi companiile se pot asigura că vor face fată dezvoltărilor RIFD de mâine.

Partenerii de afaceri - best practices

Partenerii de afaceri reprezintă o componentă importantă a procesului de implementare. Aceste companii pot oferi consultanta si expertiza pe care organizatiile nu le posedă. O abordare din perspectiva “best practices” indică faptul că un partener de afaceri adecvat ar trebui să îndeplinească următoarele criterii:

patenerii alesi ar trebui să fie lideri în domeniu si membri EPCglobal;

partenerul poate influenta dezvoltarea tehnică prin integrarea costurilor, a performantei si a nevoilor în standarde dacă sunt membri EPCglobal;

furnizorii de software si hardware trebuie să fie orientati spre tehnologie si spre cerintele pietei în loc să fie orientati spre produs;

să fie direct implicati în numeroase programe pilot de implementare, câteva dintre acestea finalizându-se cu succes;

furnizarea unei solutii end-to-end incluzând partea de hardware, software si middleware;

să detină un palmares considerabil de implemantări anterioare finalizate cu succes.

Înainte de a se aventura spre implementarea RFID organizatiile ar trebui să determine compatibilitatea acestei tehnologii cu procesele desfăsurate. Trebuie luate în cacul problemele, aplicatiile existente, cerintele viitoare, modul si măsura în care tehnologia RFID poate aduce o rezolvare.

Componentele smart-media trebuie să se îmbine cu precizie, astfel încât produsul finit să fie codificat în mod corespunzător, functionând cum trebuie pe produsele pe care sunt aplicate, oferind rezistenta necesară duratei ciclului de viată. Achizitionarea componentelor potrivite ar putea fi cea mai importantă decizie presupusă de implementarea tehnologiei RFID, deoarece tagurile sunt purtătoarele codului electronic al produsului (EPC). Implementarea tehnologiei RFID presupune procurarea unor cititoare si transpondere în functie de tipul materialelor supuse identificării (lemn, hârtie, metal, lichid), de distanta maximă dintre tag si cititor si de viteza cu care obiectele trec prin dreptul cititorului.

Ce influentează cel mai mult companiile în alegerea furnizorului?

Când o companie încearcă să-si formeze o părere despre un anumit furnizor RFID cel mai important lucru pe care îl ia în considerare este numărul de implementări pe care acesta le-a realizat în cadrul unor companii asemănătoare. Acesta este unul dintre aspectele descoperite în cadrul studiului 2009 RFID Marketing Strategies Report, studiu care măsoară influenta diferitilor factori asupra modului în care sunt perceputi furnizorii RFID. Studiul este realizat de RFID Udates si Burnell Reports în rândul a 500 de utilizatori finali, distribuitori si producători din întreaga lume. Implementările în carul unor companii asemănătoare influentează în proportie de 86.9%, iar 57.5% din respondenti afirmă că aceste implementări au o influentă puternică. Acest factor este cel mai influent din rândul celor 18 avuti în vedere în cadrul acestei cercetări.

Tabel 1. Influenta factorului implementări în companii asemănătoare asupra perceptiei furnizorilor RFID

Influentă puternică Influentă medie Influentă foarte mică Nu influentează

Total respondenti 57.5% 29.4% 10.2% 2.9%

Utilizatori finali 65.2% 24.7% 4.5% 5.6%

Channel professionals 56.9% 28.7% 12.0% 2.4%

Sursa: 2009 RFID Marketing Strategies Report

Liderii tehnologiei RFID

În urma unui alt studiu realizat de RFID Udates si Burnell Reports, de data aceasta având titlul 2009 RFID Brand Report, s-au identificat cele mai cunoscute nume din domeniul tehnologiei RFID. Mai mult de 180 de companii diferite au fost numite lideri în domeniul tehnologiei, dar numai 5 au fost recunoscute ca lideri de cel putin 10% din respondenti. Impinj a fost singura companie care si-a îmbunătătit considerabil notorietatea de la studiul realizat în 2006. Topul celor mai cunoscuti furnizori RFID este dominat de 4 companii, iar cei mai aprigi competitori mai degrabă tind să se piardă în multime decât să candideze pentru pozitia de lider. Aceste rezultate au fost desprinse din 2009 RFID Brand Report care a identificat o stratificare crescută în randul brandurilor RFID. Cele 4 nume de top sunt: Alien

Preview document

Impactul Tehnologiei RFID în Platforme Integrate pentru Afaceri - Partenerii de Afaceri - Cheia spre Succes - Pagina 1
Impactul Tehnologiei RFID în Platforme Integrate pentru Afaceri - Partenerii de Afaceri - Cheia spre Succes - Pagina 2
Impactul Tehnologiei RFID în Platforme Integrate pentru Afaceri - Partenerii de Afaceri - Cheia spre Succes - Pagina 3
Impactul Tehnologiei RFID în Platforme Integrate pentru Afaceri - Partenerii de Afaceri - Cheia spre Succes - Pagina 4
Impactul Tehnologiei RFID în Platforme Integrate pentru Afaceri - Partenerii de Afaceri - Cheia spre Succes - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Impactul Tehnologiei RFID in Platforme Integrate pentru Afaceri - Partenerii de Afaceri - Cheia spre Succes.doc

Ai nevoie de altceva?