Instalarea Hard-Diskului

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 6191
Mărime: 1.26MB (arhivat)
Publicat de: Mugurel Badea
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gabriela Stan

Extras din referat

PREZENTARE GENERALĂ

Componentele unui calculator sunt în cea mai mare parte comune pentru marea majoritate a calculatoarelor, acestea putând fi extinse între limite, pânã nu demult, foarte greu de imaginat.

Sã vedem ce contine o astfel de configuratie minimalã (entry-level system), necesarã si suficientã pentru buna functionare a unui calculator.

Monitorul (sau display-ul) - dispozitivul pe care utilizatorul poate vizualiza în mod dinamic informatiile.

Tastatura si mouse-ul - prin care informatiile (date sau comenzi) pot fi introduse în calculator.

Unitatea Centrala - partea cea mai complexã a calculatorului;

Din ce se compune aceasta din urmã?

Microprocesorul - "creierul " calculatorului - este un circuit integrat ale cãrui functii sunt extrem de complexe, începând cu prelucrãri aritmetice si logice ale informaţiei, stocarea temporarã a acestora si continuând cu coordonarea tuturor celorlaltor componente. Tendinţa generală este ca microprocesorul sã fie cât mai mult degrevat de aceastã ultimã functie, creându-se circuite specializate pentru aceasta.

Memoria internã (RAM) - este memoria în care se încarcã programele lansate în executie la un moment dat, precum si datele prelucrate de acestea. La oprirea calculatorului aceasta îsi pierde continutul.

Placa de bazã (motherboard) - contine soclul în care se monteazã microprocesorul, soclurile pentru memoria RAM, memoria cache externã, controller-ele pentru unitãtile de memorie externã (FDD si HDD), interfata pentru porturile de comunicatie serialã si paralelã, chip-urile care controleazã bus-urile ISA si PCI, precum si BIOS-ul.

Memoria externã - este folositã în stocarea permanentã a informatiei (date si programe), folosind pentru aceasta un mediu magnetic (în cazul floppy-disk-ului sau al discului flexibil, suportul este un disc de celuloid, iar în cazul hard disk-ului - discul dur, suportul fiind format din unul sau mai multe discuri metalice).

FDD-ul are o capacitate de stocare mai micã, valoarea uzualã fiind de 1.44 MB. Principala caracteristicã a acestui dispozitiv o constituie amovibilitatea mediului de stocare (adicã, posibilitatea de a fi transportat doar suportul informatiei în scopul transferãrii sau arhivãrii acestor informatii).

În ultimii ani s-au afirmat câteva standarde noi: 2.88 MB la IBM, 120 MB, sustinut de Compaq, si 100 MB lansat de IOMEGA, varianta cea mai rãspanditã în acest moment.

HDD-ul are o capacitate de stocare mult mai mare, valoarea uzualã fiind la ora actualã de ordinul gigaoctetilor. În acest dispozitiv sunt stocate toate programele precum si majoritatea datelor utilizate, indiferent cã ele reprezintã text, numere, grafice, sunete, animatii sau filme.

Carcasa, bineînteles, este cea care "tine" laolaltã toate componentele. Ea contine toate accesoriile necesare pentru a permite montarea celorlaltor componente în interiorul ei, precum si sursa de alimentare a calculatorului.

Interfata graficã, denumitã uzual VGA sau SuperVGA, de la un standard impus cu multã vreme în urmã, este dispozitivul care tranformã informatiile manipulate de calculator în semnale compatibile cu monitorul în scopul creãrii de imagini pe acesta. Modele din ce în ce mai evoluate ale zilelor noastre contin un procesor de imagine ce degreveazã microprocesorul central de sarcina prelucrãrii informatiei grafice ce va apare pe monitor. Este asa numitul accelerator. Tot pe ea se aflã memoria video, cea care retine aceste informatii pânã când monitorul este capabil sã le afiseze.

Poate nu o sã credeti, dar cam atât contine fizic un calculator uzual.

Doriti sã folositi, în viitor, alte device-uri (dispozitive) alãturi de cele prezentate mai sus în calculatorul dvs.?

Cel mai rãspândit la ora actualã în lumea calculatoarelor si totodata indispensabil este CD-ROM drive-ul, cititorul de compact discuri. Aceste dispozitive pot citi CD-urile audio, dar adevãrata lor aplicatie o constituie citirea de CD-ROM-uri, discuri asemãnãtoare ca mãrime si principii de stocare a informatiei cu cele audio, dar care contin în loc de sunet, date.

Unitãtile de backup sunt medii de stocare a datelor. Acestea sunt folosite pentru crearea copiilor de sigurantã.

Placa de sunet permite redarea fisierelor audio din jocuri sau alte aplicatii. Folosit cu un CD-ROM si boxe audio, permite transformarea calculatorului Dvs. într-o veritabilã combinã muzicalã.

Fax-modem-ul înlocuieste cu succes functiile unui fax de birou permitând si utilizarea lui ca robot telefonic, sau conectarea calculatorului la serviciile Internet. Pentru a transpune faxurile receptionate pe hârtie, este necesarã si o imprimantã, iar pentru preluarea documentelor de pe hârtie, un scanner. Pentru faxuri conectarea se face la un port serial.

Plãcile de retea sunt folosite în realizarea retelelor de calculatoare. Cu ajutorul retelelor se realizeazã o cooperare între calculatoare (se permite folosirea în comun a resurselor, de exemplu a unei imprimante).

Joystick-ul poate fi folosit cu succes în mãrirea confortului utilizatorului de jocuri pe calculator. Necesitã un port special pentru joystick, existent la ora actualã pe majoritatea calculatoarelor echipate multimedia.

Mult mai popularã este imprimanta, dispozitivul folosit pentru a tipãri pe hârtie informatiile dorite. Modelele uzuale folosesc tehnologia matricialã (o matrice de ace care percuteazã o bandã tusatã pentru a imprima prin puncte hârtia), tehnologia jetului de cernealã (un jet de picãturi de cernealã foarte fine sunt dirijate spre hârtie sub presiunea unui efect termic de dilatare sau a unuia piezoelectric), sau tehnologia laser (care foloseste pentru imprimare o pulbere finã de grafit, numitã toner).

Plotter-ul poate transpune desene tehnice pe hârtie format A0 sau A1. Necesitã cablu de conectare la portul paralel al calculatorului.

Tableta graficã este utilã în aplicatii de genul AUTOCAD, sau pentru desenatori si graficieni în editarea lucrãrilor acestora, sub programe dedicate, unde este totusi nevoie de o pensulã "digitalã". Se conecteazã la un port serial al calculatorului.

Scanner-ul poate fi util în transpunerea si editarea imaginilor de pe hârtie, în fisiere speciale, pe calculator. Aceste fisiere pot fi convertite în fisiere text (recunoastere de text) sau pot fi modificate (prelucrare imagini grafice). Pentru conectare este însotit de interfata aferentã, sau se poate conecta la portul paralel, în functie de model.

CAPITOLUL 1

HARD-DISK-ul

Hard-disk-ul serveşte drept memorie non-volatilă, mediu de stocare pentru documentele, fişierele sau aplicaţiile utilizatorului.

În 1954 IBM a inventat primul hard-disk cu o capacitate, extraordinară pentru acea perioadă , de 5MB impărţită pe 24 de platane.

Cu 25 de ani mai târziu cunoscutul producator de HDD-uri, Seagate introduce pe piaţă primul HDD pentru calculatoare personale, capabil să înmagazineze panala 40 MB, ajungând la rate de transfer de 625KBps folosind modul de codare MFM (Modified Frequency Modulation).

Acest mod de codare era folosit de vechile FDD-uri (floppy disk drive) sau sisteme de înmagazinare de date .Este destul de greu de crezut că dacă în anul 1980, spaţiu de 100 MB pe hard-disk era considerat foarte generos în timp ce in zilele noastre ar fi cu totul nefolositor chiar şi numai pentru sistemul de operare.

Preview document

Instalarea Hard-Diskului - Pagina 1
Instalarea Hard-Diskului - Pagina 2
Instalarea Hard-Diskului - Pagina 3
Instalarea Hard-Diskului - Pagina 4
Instalarea Hard-Diskului - Pagina 5
Instalarea Hard-Diskului - Pagina 6
Instalarea Hard-Diskului - Pagina 7
Instalarea Hard-Diskului - Pagina 8
Instalarea Hard-Diskului - Pagina 9
Instalarea Hard-Diskului - Pagina 10
Instalarea Hard-Diskului - Pagina 11
Instalarea Hard-Diskului - Pagina 12
Instalarea Hard-Diskului - Pagina 13
Instalarea Hard-Diskului - Pagina 14
Instalarea Hard-Diskului - Pagina 15
Instalarea Hard-Diskului - Pagina 16
Instalarea Hard-Diskului - Pagina 17
Instalarea Hard-Diskului - Pagina 18
Instalarea Hard-Diskului - Pagina 19
Instalarea Hard-Diskului - Pagina 20
Instalarea Hard-Diskului - Pagina 21
Instalarea Hard-Diskului - Pagina 22
Instalarea Hard-Diskului - Pagina 23
Instalarea Hard-Diskului - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Instalarea Hard-Diskului.doc

Alții au mai descărcat și

Arhitectura calculatoarelor - Intel vs AMD

Rezultatele din testul 3DS Max 7 SPECapc Test Testul alaturat consta in crearea modelelor 3D, modificarea si randarea scripturilor. Conform...

Autentificarea prin semnătură digitală

Introducere O semnatura digitala reprezinta o informatie care il identifica pe expeditorul unui document. Semnatura digitala este creata prin...

Placa de Bază

Caracteristici generale ale placii de baza Placa de baza este un dizpozitiv ‘de baza’ un ‘pamânt’ pe care ‘se planteaza’ celelalte componente ....

Sistem de Prognosticare a Unei Avarii

Acest sistem calculeaza gradul de avariere a unei cladiri în cazul unui cutremur, precum si posibila necesitate a reconstructiei cladirii (partiala...

Te-ar putea interesa și

Caiet de practică

1 Studiu documentatie asamblare PC În cele ce urmează vor fi prezentate componentele unui calculator - Procesor - Cooler - Placa de baza -...

Instalarea și Configurarea unui Sistem Linux

I. Instalare LINUX Linux face parte din altă familie de sisteme de operare : familia UNIX. Deși deciziile de proiectare și de filozofie între...

Proceduri de Mentenanță în Domeniul IT

Mentenanţa – considerente generale Mentenanţa reprezintă totalitatea activităţilor depuse de compartimente specializate din cadrul unei...

Rețele Linux

- Conectarea unui LAN la Internet - Cazul clasic al conectarii la Internet Pentru ca un calculator sa fie conectat la Internet trebuie intai sa...

Formatul de partiționare NTFS

ARGUMENT Hard-disk-ul serveste drept memorie non-volatila ,mediu de stocare pentru documentele ,fisierele sau aplicatiile utilizatorului. In 1954...

Hard Disk-ul

Hard-diskul sau discul dur (hard-disk, hard drive, hard-disk drive sau HDD) este un dispozitiv electronic-mecanic pentru stocarea non-volatilă a...

Devirusare - Recuperare de Date

Capitolul I.Generalitati privind virusii Viruşii sunt coşmarul oricărui deţinător/utilizator de PC dar puţini sunt cei care ştiu ce sunt ei, ce...

Sisteme de operare și protocoale de rețea

CAP 1: Introducere Ubuntu este o distribuţie populară de Linux, concepută în special pentru computerele personale. Inrudit cu sistemul de operare...

Ai nevoie de altceva?