XSL Formatting Objects

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2354
Mărime: 15.87KB (arhivat)
Publicat de: Fabia Mureșan
Puncte necesare: 5
Referat despre formatarea XSL-FO asupra fisierelor de tip XML

Extras din referat

XSL Formatting Objects, sau XSL-FO, este un limbaj de markup pentru formatarea documentului XML care este cel mai adesea folosit pentru a genera PDF-uri. XSL-FO este parte a XSL, un set de tehnologii W3C concepute pentru transformarea şi formatarea datelor XML. Alte părţi ale XSL sunt XSLT si XPath. Ca din 12 decembrie 2006, versiunea actuală a XSL-FO este v1.1.

Notiuni de bază

Spre deosebire de combinaţiile de HTML si CSS, XSL-FO este un limbaj unificat de prezentare. Nu are nici un markup semantic, în modul în care aceasta se înţelege în HTML. Şi, spre deosebire de CSS care modifica prezentarea implicită a unui XML extern sau a unui document HTML, el stochează toate datele documentului în sine.

Ideea generală din spatele utilizarii XSL-FO este că utilizatorul scria un document, nu în FO, dar într-un limbaj XML. XHTML, DocBook, şi TEI sunt toate posibilităţile, dar ar putea fi orice limbaj XML. Apoi, utilizatorul obţine o transformare XSLT, fie prin scrierea ei înşişi sau prin găsirea uneia pentru tipul de document în cauză. Acesta transformare XSLT converteşte XML în XSL-FO.

Odată ce documentul XSL-FO este generat, este apoi trecut la o aplicaţie numită un FO procesor. Procesoarele FO convertesc documentul XSL-FO în ceva care poate fi citit, imprimat sau ambele. Calea de iesire cea mai comună de XSL-FO este un fişier PDF sau PS, dar unele procesoare FO pot produce si alte formate cum ar fi fişiere RTF sau chiar doar o fereastră în GUI utilizatorului ce afişază secvenţa de pagini şi conţinutul lor.

Limbajul XSLT în sine a fost conceput iniţial doar pentru acest scop; este acum utilizate pe scară largă pentru mai multe transformări generale XML. Acest pas al transformarii este luat atât de mult pentru acordarea în XSL-FO care nu este mai puţin frecventă pentru a primi apeluri XSLT care se transformă XML în XSL-FO ,actualul documentul XSL-FO în sine. Chiar si tutoriale pe XSL-FO tind să fie scrise cu comenzi XSLT în jurul instrucţiunilor FO de prelucrare.

Pasul de transformare XSLT este extrem de puternic. Acesta permite generarea automată a unui cuprins, referinte legate, un index, precum şi diverse alte posibilităţi.

Un document XSL-FO nu este ca un PDF sau un document PostScript. Nu descrie definitiv aspectul textului în paginile diverse. În schimb, descrie cum arată paginile şi unde merge conţinutul divers De acolo, un FO procesor determină modul de poziţionare a textului în limitele descrise de documentul FO. Specificaţiile XSL-FO chiar permit diferite procesoare FO pentru a avea răspunsuri diferite cu privire la paginile de rezultate generate.

De exemplu, unele procesoare FO pot scrie cu cratimă cuvinte pentru a minimiza spaţiu când apare o linie de rupere, în timp ce altele nu o fac. Procesoare diferite pot utiliza chiar şi algoritmi despărţire în silabe, variind de la unii foarte simpli la algoritmi mult mai complecsi , ce ia în considerare dacă precedenta sau următoarea linie este, de asemenea, despărţită. Acestea vor schimba, în unele cazuri limită în mod substanţial, aspectul diverselor pagini. Există alte cazuri în care specificaţiile XSL-FO permit în mod explicit procesoarelor FO un anumit grad de alegere în ceea ce priveşte aspectul.

Această diferenţiere între procesoarele FO, crează rezultate inconsecvente între procesoare, de multiple ori nu este un motiv de îngrijorare. Acest lucru se datorează faptului că scopul general din spatele XSL-FO este de a genera mass-media paginate şi tipărită. Documentelor XSL-FO, însuşi sunt de obicei folosite ca intermediari, pentru a genera cea mai mare parte, fie fisiere PDF sau un document tipărit în forma finală pentru a fi distribuite. Acest lucru este diferit, spre deosebire de modul HTML în care este generată şi distribuită ca formă finală direct la utilizator. Ca atare, o persoană care doreşte să genereze un document tipărit trebuie doar să selecteze procesorul FO care îndeplineşte nevoile lor, de obicei în domeniul de calitate şi aspect al schemei pentru a reduce spaţiile inutile, mai degrabă decât să testeye documentul lor XSL-FO pe procesoare multiple.

XSL-FO concepte de limbaj

Limbajul XSL-FO a fost proiectat pentru mass-media paginată, în acelaşi fel de mult ca HTML si CSS au fost concepute pentru cea nepaginată (sau bazată pe ecran). Ca atare, conceptul de pagini este o parte integrantă din structura XSL-FO, şi FO ofera utilizatorului o putere semnificativă în relaţiile cu modul în care informaţiile se afişează pe o pagină.

FO funcţionează cel mai bine pentru ceea ce ar putea fi numit "bazate pe conţinutul" de design. Aceasta este metoda standard de aspect pentru cărţi, articole, documente juridice, şi aşa mai departe. Aceasta implică un inteval unic de text continuu, cu repetarea informaţiilor diverse conţinute în cadrul unei pagini. Acest lucru este în opoziţie cu conceput "bazate pe forma" de design, care este utilizată în ziare sau reviste. În cazul în care conţinutul în aceste documente nu se încadrează în spaţiul necesar, o parte din acesta este “rectificată” până când se potriveste. XSL-FO, nu se ocupa cu uşurinţă de restricţiile strans legate aspectului revistei; într-adevăr, în multe cazuri, îi lipseşte capacitatea de a exprima unele forme de aspect spus.

În ciuda caracterului de bază de proiectare a limbajului, este capabil de o mare expresivitate. Tabele, liste, parţi flotante, şi o varietate de alte caracteristici sunt disponibile. Aceste caracteristici sunt comparabile cu caracteristicile unui şablon CSS, desi unele dintre aceste caracteristici sunt de aşteptat să fie construite de XSLT

Preview document

XSL Formatting Objects - Pagina 1
XSL Formatting Objects - Pagina 2
XSL Formatting Objects - Pagina 3
XSL Formatting Objects - Pagina 4
XSL Formatting Objects - Pagina 5
XSL Formatting Objects - Pagina 6
XSL Formatting Objects - Pagina 7
XSL Formatting Objects - Pagina 8
XSL Formatting Objects - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • XSL Formatting Objects.doc

Te-ar putea interesa și

Comerț electronic B2B - sistem de asistență

Introducere La momentul actual Internetul a devenit una din cele mai importante şi de bază caracteristici ale societăţii omeneşti. Internetul a...

Comerțul Electronic în Noua Societate Informațională

„Orice afacere în ziua de astăzi concurează în două lumi: o lume fizică cu resurse pe care managerii pot să le vadă şi să le atingă şi o lume...

XML Tehnologii

Întroducere Extensible Markup Language, abreviat XML, descie o clasă de obiecte numite documente XML şi descrie parţial comportamentul unor...

Ai nevoie de altceva?